RO-Alert în Tulcea și Galați din cauza războiului. MApN a trimis avioane

Trei mesaje RO-Alert au fost transmise noaptea pentru localităţi din nordul judeţului Tulcea, în care oamenii au fost avertizați despre riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul unor noi atacuri lansate de ruși în Ucraina.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că în cursul nopţii trecute Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis trei mesaje RO-Alert pentru localităţile din zona de nord a judeţului Tulcea prin care a informat populaţia că există riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian.

“Alertele au fost emise în urma identificării pe teritoriul Ucrainei, în apropierea graniţei cu România, de către structurile naţionale cu rol de apărare, a unor aparate de zbor care ar putea avea ca ţintă obiective din apropierea graniţei de pe teritoriul ucrainean. Mesajele RO-Alert au drept scop informarea populaţiei cu privire la modul de comportare în asemenea situaţii, recomandarea de păstrare a calmului şi măsuri de autoprotecţie”, se arată în informare.

În cursul nopţii trecute au fost şapte apeluri la numărul unic de urgenţă 112 prin care apelanţii au solicitat informaţii în urma primirii mesajelor RO-Alert ori au semnalat faptul că se aud zgomote puternice din zona de nord a teritoriului românesc.
“Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuinţelor ori a zonelor populate”, a mai arătat sursa citată.
Purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea a anunțat  la Digi24 că mesaj Ro-Alert au primit și locuitorii din județul Galați. „Mesajele au vizat locuitorii din fâșia de nord a județului Tulcea și din zona județului Galați. După ce a fost trimis primul mesaj RO-Alert, s-a primit un apel la 112 din zona Isaccea prin care se cereau informații despre ce ar putea să se întâmple. La scurt timp după ce s-a dat primul mesaj au fost mai multe bombardamente în Ismail, în apropiere și de municipiul Tulcea, atunci au fost trei-patru apeluri până în jurul orei 3”, a spus Daniel Năstase.
UPDATE Ce spune MApN

Ministerul Apărării Naţionale a informat, sâmbătă dimineaţă, că aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce din Baza Aeriană 86 de la Feteşti au fost ridicate în jurul orei 1,15 pentru a executa misiuni de cercetare a spaţiului aerian naţional, în contextul în care forţele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail şi Reni, în proximitatea graniţei dintre Ucraina şi România.

„MApN a monitorizat situaţia în zona de frontieră şi a activat procedurile de Poliţie Aeriană, notificând la ora 00,26 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la zonele din judeţul Tulcea care ar fi putut fi afectate de riscurile asociate acestei situaţii şi ulterior, la ora 00,48, pentru judeţul Galaţi. IGSU a emis mesaje RO-ALERT pentru aceste două judeţe, iar starea de pre-alertă aeriană a încetat în jurul orei 2,50. Aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce din Baza Aeriană 86 de la Feteşti au fost ridicate în jurul orei 1,15 pentru a executa misiuni de cercetare a spaţiului aerian naţional pe timpul acestei situaţii”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă.

Conform sursei citate, ulterior, la ora 5,30, ca urmare a reluării atacurilor în zona portului ucrainean Reni, a fost transmisă către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă o nouă notificare pentru judeţul Galaţi, fiind transmis un mesaj RO-ALERT.

„Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române din Baza Aeriană 86 de la Feteşti au fost pregătite pentru executarea unei misiuni de poliţie aeriană, însă evoluţia situaţiei aeriene nu a necesitat, în acest caz, decolarea lor. Starea de pre-alertă aeriană pentru judeţul Galaţi a încetat la ora 6,20. Deşi în niciunul dintre cele două valuri de atac asupra porturilor ucrainene sistemul de supraveghere radar al Armatei României nu a indicat pătrunderi neautorizate în spaţiul aerian naţional şi nu au fost raportate, prin mijloacele de supraveghere şi observare, posibile căderi accidentale de resturi de drone folosite în aceste atacuri pe teritoriul naţional, începând cu ora 8,00, echipe ale MApN execută verificări suplimentare în teren, în zona Ceatalchioi, judeţul Tulcea”, a anunţat Ministerul Apărării.

În context, MApN condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. „Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. Forţele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spaţiului aerian şi de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situaţii. De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situaţia generată de aceste atacuri”, subliniază Ministerul Apărării.

Noaptea trecută, „inamicul a atacat cu 31 de UAV-uri de tip Shahed-136/131, iar 23 dintre acestea au fost doborâte”, au precizat Forțele Aeriene din Ucraina, pe Telegram.

Şapte persoane au murit, între care trei copii, în lovituri nocturne care au vizat o benzinărie din Harkov, un oraş din estul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regiunii, Oleg Sinegoubov.

Imagini de la atacul rușilor

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

26 de Comentarii

 1. Mda,.. Și ți-a căzut ceva bre ?? Sau faci istericale să fii pe placul licuriciului ?? De altfel mă intrebam.. Și de ce ar fi o tragedie să ai rusul la granițe ?? Eu cred că ar fi un avantaj.. De altfel ce treabă ai tu de ce sau cine e dincolo de granițele tale ?? Poate nu mai funcționează contrabanda cu arme droguri și țigări ?? De altfel ai siguranța NATO . Nu ai incerdere in ei ??

 2. Ursule, ca sa iti raspunzi la intrebarea “de e rau sa ai granita cu Rusia”, intreaba te cum a ajuns Rusia la suprafata actuala?

 3. Ce bine ar fii sa vina armata rusa sa ne elibereze de Diavolul drogat ,criminal ,pedofil si homalau amerrllocc

 4. Si de ce a condamnat MApN atacurile? A fost atac impotriva Romaniei? Sau a unei tari care printre altele ne-a furat niste teritorii.

 5. Dacă pica drone sau rachete de la naziștii ucrani(nu sunt în nato-North Atlantic Terror Organization) sau chiar se lasa și cu morți(a se vedea Polonia, aviatorii romani, s.a.) am înțeles ca este de bine, Slavă ucraina!
  A ajuns să-mi fie mila/scârba de cretinii pro amerloci care încă mai mișună prin SUBcolonia romanica!

 6. Fake Democracy, sclaveții din mapn au primit ordin de la stapanii amerloci si ca să-și dea și ei importanta s-au executat!

 7. @CV
  A ajuns la suprafata actuala pentru ca s-a aparat de invazia imperiilor timp de sute de ani !
  Impotriva imperiului mongol in est, impotriva imperiului iudeomasonic occidental satanist din vest si impotriva imperiului otoman in sud!
  1)Impotriva imperiului mongol a avut cel mai mare succes pentru ca acestia nu erau organizati nu era un imperiu centralizat cu institutii si principii de stat bine stabilite. La ei era jaful de moment si atat…
  2)Impotriva imperiului otomoan de asemenea, ceva mai organizat decat cel mongol…a dus 12 razboaie pentru care am beneficiat si noi de castigarea Independentei, in schimb am pierdut-o in favoarea occidentului imperialist care nu numai ca nu a ajutat Rusia impotriva paganilor otomani, ba s-a aliat chiar cu ei impotriva Rusiei !
  3)Impotriva imperiului occidental care a atacat Rusia in permamenta prin Cneazul Erou Alexandr Nevski, la uniatia parsiva de la Brest in 1595 cand au dezbinat pe rusi in Ucraina la atacul imperului malefic occidental al lui Napoleon impotriva Rusiei…pana cand imperiul occidental iudeomasonic a ocupat dezbinat si invrajbit Rusia ortodoxa prin razboi civil in 1917!
  Acest imperiul occidental malefic a fost desavarsit de elementele malefice de stapinire jaf si distrugere bine organizate pe structura imperiului roman paine si circ si dezbina si stapaneste, elememte animate malefic de maestrii in ale minciunii si vicleniei : e v r eii, cei care se cred „alesi”, iar noi ceilalti, in conceptia lor malefica sa fim sclavii lor, animale…pentru care vor sa inrobeasca toata lumea construind acum lagarul digital mondial sub stapanirea „mesiei” lor – anthristul – uraciunea pustiirii in locul cel sfant !

 8. S-AU ÎNTORS OTOMANII(ȘI EI) LA IFLAK ,KARA IFLAK SĂ-L APERE DE ȚARUL NICOLAI ! CE AM AJUNS DE INDEPENDENȚI ,MĂI TATĂ!!!

 9. Pai daca mesajul e trimis de „autoritatile” noastre, cica pentru noi poporul asuprit de alogenii paraziti…de ce e trimis si in limba engleza, limba lor a nelegiuitilor din occidentul imperialist iudeomason ???
  Nu pentru a ne transmite mesajul ca sant o tara ocupata, sub ocupatie straina, alogena…
  Ca bine zicea Petre Tutea in 1935, in pline „beneficii” si „civilizatie” occidentala iudeomasonica : „statul acesta îi apara pe straini de noi.Ca-n colonii” !!!
  Trezeste-te!

 10. Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos alunga toate fortele opuse Tie din pamantul, apa, aerul, insectele, pasarile, animalele, iarba, pomii si din noi romanii. Ia-le pe toate aceste spurcaciune diavolicesti si intoarce-le pe capul celor care le-au trimis asupra noastra si de la ei sa nu se mai intoarca inapoi, la noi in Romania niciodata. Amin, Amin, Amin, Amin.

 11. De vina e interviul lui Tucker cu Putin !
  CioKalaKu vrea să amețească poopoolimea ca la Alba-Neagra :
  Uite Rusu / Nu e Rusu / Iată Rusu !
  măRog…🤣
  {● RăuPorKKaK-Stat MajoriZdu’ Tulcean ●}

 12. Ba alogenule, deci Rusia a ajuns cea mai mare tara de pe planeta pentru ca s a aparat ? Ba voi va auziti cand spuneti prostii pe aci?

 13. @CV: Du-te și cântă la mesele pretabile ție, Digi24, Hotnews, G4Media și alte mizerii propagandistice, rătăcitule!

 14. Bah, io tot n-am inteles. MAPN zice ca avioanele alea cu volan pe dreapta si nr de rosii de Portocalia au fost ridicate…bla bla. Cu ce au fost ridicate? Cu cricu? Sau cum, ca io mi-s mai greu de cap?! Si cu cine s-or batutara? Or invins pana la urma?

 15. MApN a trimis avioane in zona? Cumva nu le-au inscripționat pe radar(fly24) sau mint că de obicei?! Din păcate, asta noapte, nu am avut somn continuu și am bătut câmpii pe fly24, nimic zburătoare deasupra Dobrogei in afara de zburătoarele cu turiști, și alea erau departe de zona Dunării! P.s. toate zburătoarele nato și altele care survolează spațiul aerian românesc, sunt inscripționate pe radar(fly24), am văzut una zburătoare austriacă ce survola zona spre Iași, nu am urmărit până la final.

 16. CV
  Da! Exact asa! S-a aparat !
  Cititi istoria din biblioteci si nu propaganda iudeomasonica occidentala de la tembelizoarele lor !
  PS. Alogeni paraziti sant cei care ne asupresc, ne gonesc din tara noastra ne jefuiesc ne mint si ne manipuleaza cu „valori” occidentale de 34 de ani !!!

 17. “Deși Nu au fost raportate, prin mijloacele de supraveghere şi observare, posibile căderi accidentale de resturi de drone MApN execută verificări suplimentare în teren, în zona Ceatalchioi, judeţul Tulcea”. Adică gen cântecul Pionieresc:
  Haideți copii
  Fetițe și băieți,
  Sute și mii
  Ca să strângem fier vechi.
  Urmează: În emisiunea din Ceatalchioi / R. Tudor și pierdut …

 18. Ba alogenule, daca tu imi zici ca Rusia nu a atacat niciodata pe nimeni inseamna ca traiesti in alta realitate.

 19. VIN DRONELE TURCII SCARPINĂ PE ELEAproximativ 7,3 milioane de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimii doi ani,”DA DE IEȘIT O IEȘIT? -ORI ÎI ȚINE EUROPUL ȘI CONTRIBUABILUL ROMÂN? PENTRU „O OARECARI” MULȚIME O FI EXISTAT SPAȚIUL SHENGEN ȘI LA „RUMÂNIA”!CÂTE UCRAINENCE,CÂȚI COPII DE ALOCAȚIE ȘI CÂȚI BĂRBAȚI ÎNCORPORABILI -CA SĂ ȘTIE G-RAL GHEORGHIȚÂ CÂȚI INCORPORABILI SĂ PREGĂTEASCĂ PENTRU COMPLETAREA SUPERPATRIOTICEI OȘTI UCRAINE ” DECI DIN 44 MILIOANE 7 „S-AU TRECUT ORI RĂMAS ÎN PROASTA EUROPEI”,10 AU FOST RUȘI DIN LUGANSK,DONEȚK,ZAPOROJIE CARE S-AU DUS LA MAMA RUSIE ȘI CU CÂȚI ȘI-AU GĂSIT MOARTEA DEGEABA ÎN LUPTĂ:, .UCRAINA O MAI RĂMAS CU VREO 24 DE MILIOANE –NO DE UNDE SĂ ADUNE JELENSKI ȘI SPÂRSKI SUTE DE MII DE LUPTĂTORI ÎNFLĂCĂRAȚI?? (CĂ BĂRBAȚII RĂMAȘI SUNT: DOMNI CARE NU SE MURDĂRESC ÎN TRANȘEE,BĂTRÂNI IERTAȚI DE OASTE,CEVA COPII ȘI „BĂRBAȚI” CU CERTIFICAT DE BETEGI -(-așa ca șoferii olteni cu certificat de nevăzător)-AȘA CĂ TOT CIOLACUCIUCĂWERNERIENII SUNT BAZA! PREPARAȚI-VĂ DOROGHIE RUMUNSKI SĂ VĂ UNIȚI CIOLANELE CU CELE A LE CELOR CARE AU TRECUT PRUTUL(IULIE 4I) ȘI N-AU OPRIT LA NISTRU! OARE DIN ĂȘTIA O RECRUTAT „INTERESAȚII” CÂTEVA ZECI SĂ UCIDĂ NORD STREAM-UL??/!

  Lasă un răspuns

 20. Oameni buni, nu mai pierdeți vremea cu CV ca are platfus pe „creier”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.