RO-ALERT: Turistă străină atacată de urs

O turistă a fost atacată de un urs, luni, în zona Barajului Vidraru, în urma incidentului fiind emis un mesaj RO-ALERT, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

„Este vorba despre un cetăţean străin, de sex feminin, în vârstă de 72 de ani, care prezintă răni la membrul superior drept. Pacienta este conştientă”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Conform aceleiaşi surse, victima prezenta plăgi suferite prin muşcătură şi a fost transportată la spital.

La locul incidentului a intervenit un echipaj SMURD, fiind solicitat şi sprijinul jandarmilor.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş, turista, care are cetăţenie britanică, a fost muşcată în timp ce încerca să fotografieze ursul.

IJJ Argeş precizează că jandarmii argeşeni au fost solicitaţi în ultima perioadă, prin apeluri la 112, să intervină în 26 situaţii în care a fost semnalată prezenţa animalelor sălbatice.

Cetăţenilor li se recomandă ca, în cazul în care sesizează prezenţa urşilor în gospodărie sau în apropiere, să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112, să nu iasă din casă şi să aştepte sosirea echipajelor de jandarmi.

„Având în vedere că urşii au comportament imprevizibil, să nu încerce să se apropie de aceştia şi să nu încerce să-i alunge singuri. Sub nicio formă să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie pentru a le fotografia”, se mai menţionează în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. sa dea in judecata rromania si sa obtina daune… ideal daca ar putea sa le obtina direct de la toate ONG-urile de ecoteroristi

 2. Asta vine dupa ce un hartist din trupa Haiducii a fost atacat de un urs pe Valea Rasnoavelor, intr-un loc de campare. Ma rog aici a fost vinovat ursul, din cauza ca nu era informat pe cine ataca.
  Cert este ca turismul in Rromanistan a devenit in prezent un sport extrem……[Rumburak]

 3. „Turistă străină atacată de urs”

  Titlu gresit. Un urs atacat de o turista straina ! Animalele nu ataca, ele se apara.

 4. @Rector
  -avea „tratament hormonal substitutiv”
  si ursu a gresit tinta….primavara aia sint cam dilii.

 5. Cu evenimente ca astea turimul amatorilor de senzatii tari va creste logaritmic.
  Ar fi bine sa angajam si ursari care sa dea probe de tranta cu ursul pe viu pentru strainii ce-si doresc busturi de adrenalina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.