ROG Zephyrus G16 (GU605): o nouă eră pentru laptopurile de gaming

Anul acesta, populara familie de laptopuri de gaming ROG Zephyrus primește mai multe noutăți în premieră, dintre care țin cap de afiș senzaționalul ecran OLED ROG Nebula Display și o nouă tehnologie de construcție a șasiului din aluminiu prelucrat CNC, rezultatul vorbind de la sine: un ultra-portabil de gaming cu ecran de 16 inch și placă video dedicată până la NVIDIA GeForce RTX 4090 laptop GPU.

Crezi că ai văzut tot în materie de laptopuri de gaming ultra performante cu șasiu compact? Noul ROG Zephyrus G16 (GU605) de la ASUS redefinește conceptul de laptop de gaming premium și este aici pentru a te impresiona încă de la prima vedere și de la primul contact fizic cu tasta de alimentare fabricată din sticlă premium.

Ecranul ROG Nebula Display: realitatea nu a arătat niciodată așa de bine

Ecranul cu tehnologie OLED ROG Nebula Display este mai mult decât un simplu panou, este o poartă către o nouă lume a culorilor, a detaliilor și a preciziei. Imersiunea în jocurile tale preferate va fi totală, datorită clarității uimitoare a imaginilor și preciziei de neegalat a culorilor cu acoperire integrală a spectrului de culoare DCI-P3, standardul actual folosit și de către producțiile hollywoodiene.

Beneficiind de o rezoluție foarte ridicată 2.5K (2.560 x 1.600 pixeli) și o diagonală amplă de 16 inch cu spațiu vertical extins grație aspectului 16:10, noul ROG Nebula Display îți va bucura simțurile cu timpi de răspuns ultrarapizi de 0.2 milisecunde și o rată de contrast aproape infinită, realizări posibile datorită implementării tehnologiei ASUS OLED.

Și, pentru că ne referim la un panou proiectat pentru cerințele gamingului, ecranul este capabil să atingă o rată de împrospătare nativă a imaginii de 240 Hz, o frecvență care elimină întârzierile supărătoare, făcând ca experiența de joc să fie una extrem de fluidă.

Tehnologia NVIDIA G-Sync a fost integrată în premieră pe un display OLED și are rolul de a elimina efectele de tearing și stuttering, oferind o experiență de joc fără cusur. Validarea Pantone pentru un Delta E mai mic de 1 se face pentru fiecare panou care părăsește linia de producție, lucru care asigură o acuratețe deplină a culorilor în scenariile de productivitate și nu numai.

Performanță care nu sacrifică portabilitatea și acustica

 

Deși este prevăzut cu un ecran de 16 inch, ROG Zephyrus G16 (GU605) cântărește doar 1.85 kg, ceea ce îl face foarte portabil, grație și grosimii carcasei de doar 1.49 cm.

Construcția din aluminiu anodizat, prelucrat CNC, nu conferă doar o greutate scăzută, ci și rezistență sporită, designul elegant fiind doar o concluzie așteptată. Finisajul mat al carcasei, disponibil atât pe alb, cât și pe negru, și prezența Slash Lighting array personalizabilă cu 15 animații preprogramate îi conferă laptopului un stil distinctiv.

ROG Zephyrus G16 (GU605) poate înlocui cu succes un sistem desktop tipic, fiind configurat cu componente de ultimă oră, până la un procesor Intel până la Core Ultra 9 185H cu 16 nuclee, 22 de fire de execuție și accelerator AI Boost NPU, susținut de o placă video dedicată NVIDIA până la modelul de top GeForce RTX 4090 Laptop GPU cu TGP de 115 W.

Răcire fără efort cu ROG Intelligent Cooling

Reproiectat pentru noul șasiu, sistemul de răcire ROG Intelligent Cooling se folosește în varianta cea mai puternică de o cameră de vapori de dimensiuni generoase, pastă termică cu metal lichid și de sistemul Tri-Fan care utilizează a doua generație de ventilatoare Arc Flow. Noul ROG Ingelligent Cooling este silențios chiar și la nivelul de încărcare maximă, fiind capabil să ofere răcire ambientală 0dB la un grad scăzut de utilizare tipică, ROG Zephyrus G16 (GU605) fiind unul dintre cele mai bine răcite laptopuri de gaming de pe piață.

ROG Zephyrus G16 (GU605) este un exemplu perfect de portabilitate și performanță fără efort în gaming și este disponibil pentru achiziție chiar acum în eShop ASUS România.

Articol sustinut de Asus

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

 1. Asta e doar pentru beizadele si pensionarii speciali. Noi prostimea ne jucam cu tzutzla in praf si cu stampila la vot😆😆😆😆😆😆😆

 2. Calculatorul dauneaza grav sanatatii elevilor …o opinie larg raspandita in randul parintilor si profesorilor.
  Si ne miram pt ce abandonul IT in randul tinerilor este asa mare …noi si grecii ultimii din UE statistici oficiale.
  Licee elita capitala …abandon IT > 90 % …parinti dusi cu pluta …elevi spalati pe creier.
  Jocurile pe calculator …un prilej ca elevii buni sa descopere microbul IT …sa invete sa programeze.
  …nu faci omleta fara sa spargi oua …un motiv sa lasati balta cliseul mate si sa invatati ceva util.
  RO …tineri inalta calificare …ultimii din UE …statistici oficiale
  Secol XXI …Schimbati macazul …stop cliseu mate …start programare
  Elaborati portofoliu programare sec.xxi …la gimnaziu …sa perfectionati in facultate.
  Grafica 3D …programare jocuri …un bun motiv sa invatati programare cu placere.
  Descarca gratis cel mai bun joc 3D mioritic …un reper pt elevi …elaborare portofoliu IT sec.xxi
  https://drive.google.com/drive/folders/1ygo9udTTIMYpqtI58k5-KNvVUBn85Wx-?usp=sharing

  Educatie …competitiv vest …Jocurile pe calculator …Un bun motiv sa invatati programare
  Succes

 3. Ecran OLED??? Din start zic „PAS” chiar dacă culorile sunt grozave! Ce să mai zic de preț sau tastatură.
  Oled-urile nu se descurcă așa de bine la redat textul deci implicit nu e așa de grozav pentru lucru stimate #oportunist.
  E o jucărie de divertisment!!!

 4. Se știe că din 2007-2008 procesoarele Intel au ME iar AMD din 2012-2013 au PSP. E vorba că au acces la orice de pe calculatorul tău chiar dacă-i oprit.
  Știe cineva de modele bune de laptopuri fără ME sau AMD? Sau o adresă unde sînt sfaturi, dicuții, modele s.a..

 5. Muahahaha, e suficient sa citesti descrierea facuta in limbajul corporatez „sheep targeted” ca sa dai skip la „minunatie”. Bonus, asocierea cu Haliudu’. Good job fellas, carry on!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.