Roland Garros: Fani supărați pe absența Simonei

Rețelele de socializare ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, regalul sezonului pe zgură în ATP și WRA, aproape că au explodat de reacțiile furioase sau pline de stupoare ale iubitorilor sportului alb. Motivul îl reprezintă faptul că doi dintre cei mai apreciați sportivi care au evoluat pe terenurile de la Openul francez, austriacul Dominic Thiem și românca Simona Halep, nu au primit wild-card la ediția din acest an.

Pentru specialiști nu este nici o surpriză această decizie, care este clar că are la bază conservatorismul organizatorilor de a acorda la masculin și la feminin câte șase invitații jucătorilor și jucătoarelor autohtone, plus câte unul și câte una, la masculin și feminin, conform protocoalelor de reciprocitate cu federațiile din Australia și din SUA.

Dar pentru suporterii lui Dominic Thiem și ai Simonei Halep este un gest care denotă totala lipsă de respect pentru austriac, două finale jucate la Roland Garros, și Simona Halep, un titlu și alte trei finale. Ei consideră că trebuia găsită o formulă de excepție care să poată permite prezența celor doi la această ediție, mai ales că Thiem și-a anunțat retragerea din activitate la finalul acestui an.

Pentru Simona Halep această decizie are efecte negative foarte importante, pentru că o obligă acum să facă acele 150 de puncte necesare pentru a urca în Top 400 numai din cele două turnee la care a primit wild-carduri, în această săptâmână la Paris, turneu de 125 de puncte și săptămâna viitoare la Rabat, în Maroc. Fără cele 150 de puncte și loc de top 400 nu va fi considerată eligibilă de Comitetul Olimpic și deci nu va putea participa la turneul de tenis de la JO de la Paris care se va desfășura tot pe arenele de la Roland Garros.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. – Anul ăsta nu mă uit la Roland Garros, zise popa Tani. Stau pe Mezzo sau pe Arte TV. Nici Eurovizionul nu m-a interesat. Cu atât mai puțin Oscarul sau Cannes-ul.

  2. Nu exista natie mai limbista ca a noastra.Pai asta-i titlu,ma ghertoiule!? Te-n gura de prostanac!

  3. Un titlu si alte trei finale? Eu cred ca un titlu si alte doua finale.

  4. Tare mi-e ca lui Simona nu i se trage de la Moratouglu,cat i se trage de la Serena.Dupa ce te retragi (Serena),ai tot interesul sa te poti mandri cat mai mult cu mileston-uri,fiindca in momentul cand ti le ia altcineva,vei pierde si banii de la marile companii din industria sportului.Pana la bani sunt toate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.