Românce în forță. Ana Bogdan merge mai departe

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-au calificat, joi seara, în runda a treia a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după o victorie spectaculoasă în faţa rusoaicei Anastasia Pavliucenkova, cu 6-4, 6-4.

Ana Bogdan (31 ani, 64 WTA) s-a impus în faţa finalistei din 2021 după o oră şi 38 de minute.

Ana Bogdan a servit foarte bine în acest meci, în care Pavliucenkova (32 ani, 22 WTA) a fost superioară la capitolul winners (24-15), dar a făcut şi mai multe erori neforţate, 30-16.

Românca  a condus cu 3-0 în primul set, a fost egalată (3-3, 4-4), însă a câştigat primul set cu 6-4, încheind cu break. Ana Bogdan a dominat şi actul secund, în care a avut 4-1 şi 5-2. Rusoaica a revenit şi a servit pentru a egala la 5-5, însă românca a tranşat disputa cu un break.

Pavliucenkova câştigase toate cele trei confruntări anterioare cu Ana Bogdan, fără ca românca să ia mai mult de două ghemuri pe set.

Ana Bogdan, care a egalat cel mai bun rezultat al său la Roland Garros (2021), şi-a asigurat un cec de 158.000 de euro şi 130 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe ucraineanca Elina Svitolina (29 ani, 19 WTA), victorioasă în faţa franţuzoaicei Diane Parry cu 6-4, 7-6 (7/3).

Singurul meci dintre Ana Bogdan şi Elina Svitolina s-a jucat în aprilie în Billie Jean King Cup, românca impunându-se în Florida cu 6-4, 4-6, 6-3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

1 Comentariu

  1. Felicitari,merita tot respectul joaca si pt ea dar si pt Romania spre deosebire de altele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.