”România a intrat în zodia orbilor”

”(…)Cred că România a intrat astăzi în zodia orbilor. O hărmălaie de nedescris și un haos generalizat”, a scris pe Facebook fostul deputat ALDE Marian Cucșa, în prezent liderul Partidului Republican.

Marian Cucșa analizează situația actuală a țării, care pare să fi intrat în  „zodia orbilor”. O Românie distrusă de politicieni  care acum își fac  „planuri din cuțite și pahară”,  adică „împărțiri de ciolan, furăciuni de fonduri, combinații pe funcții și trădări la colț de stradă”.

”- La București, candidați în uniforme și bătaie de joc la adresa locuitorilor; în țară, împărțiri de ciolan, furăciuni de fonduri, combinații pe funcții și trădări la colț de stradă. România a ajuns un talcioc cu valutiști politici unde se cumpără primari

– Timișoara mea cea curajoasă plânge sub bocancii combinatorilor.
– Moldova cea sfântă este călcată în picioarele baronilor.
– Oltenia oamenilor mândri vede cum se împart prăzile.
– Dobrogea luminoasă suferă sub împărțire sulfuroase.
– Transilvania, cuminte și rânduită, este sătulă de mizerie.
– Banatul meu ca “fruncea” e pofta unor interlopi avari fără de rușine.

In fața a ceea ce pare azi un val de neputință, nemulțumire, opresiune, nedreptate, umilință, incompetență, prostie și hotie, în fața a tot ceea ce este mai josnic, avem o singură șansă: să ne întoarcem la principiile care ne ghidează.

Să ne ridicăm drepți, mândri, curați, curajosi!

Am fost și eu, și voi înșelați și păcăliți de prea multe ori în anii aceștia. Credeți-mă că eu mi-am învățat lecția.
Să spunem cu toții împreună că noi, românii adevărați, nu suntem așa, că tinerii din această țară nu acceptă mizeria morală și ca părinții și bunicii noștri nu acceptă să fie călcați în picioare și vor respect!” mai scrie Cucșa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

3 Comentarii

  1. Mă intreb de ai fost vre-odată altfel.. Vezi ce zic cei de acu 150 de ani,. despre cum e romînu,, despre cîte poate,. Și te lămurești,..Apropooo.. Transilvania era cuminte și civilizată,..Elveția 2,.. nu dezbrăcată și murdărită ca acum..

  2. Ce urat! A uitat să spună că peste toate enumerate, sunt ei politicienii în frunte cu el care apasă grav prin protocoale care aduc prejudicii uriașe Romaniei și compatrioților de oriunde ar fi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.