România a obținut cea mai mare distincție la Concursul de canto „Vox Artis”

În perioada 2 – 5 octombrie a avut loc la Sibiu, în cadrul Sibiu Opera Festival, ediția cu numărul 9 a concursului de canto „Vox Artis”. Tineri artişti de pe întreg mapamondul au concurat în faţa unui juriu compus din personalităţi ale scenei lirice internaţionale. Concursul s-a încheiat joi, 5 octombrie cu concertul de Gală al Laureaților. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu a fost condusă de dirijorul Ruben Sanchez Vieco din Spania.

40 de tineri artiși au fost prezenți la Sibiu pentru a participa la ediția a IX-a a Concursului de canto ”Vox Artis”. Juriul concursului a decis însă ca premiul I să nu se acorde la această ediție. Premiul II a fost obținut de mezzosoprana Cosmina Stancu din România iar premiul III a fost acordat Leonidovei Ksenia (Russia) și lui Mihai Urzicana (Romania). La secțiunea ”operetă” au fost acordate 2 distincții, pentru Beate Korntner (Austria) și Astrid Bohm (Germania). Au mai fost acordate 3 premii speciale: “Opernsanger Studio Vienna”Constantin Doppler (România), Premiul special “Filarmonica Mihail Jora Bacău”Svetlana Enzenhofer (Rusia) și premiul special acordat de “Filarmonica de Stat Sibiu” lui Urzicana Mihai – (România) premiu care constă în susținerea unui concert alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu. ”Sunt foarte fericită pentru că am obținut acest premiu. Vox Artis este o competiție importantă recunoscută la nivel mondial. A fost un concurs greu cu mulți participanți, tocmai datorită acestui fapt” a declarat mezzosoprana Cosmina Stancu.

Cosmina Stancu în Concertul de Gală

Concursul Internațional de Canto ”Vox Artis” reprezintă o platformă de manifestare artistică și de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă și este organizat de către Filarmonica de Stat Sibiu în parteneriat cu ”Artcor Artists Agency” (Viena).

Concertul de Gală al laureaţilor

Membrii juriului:

Președintele concursului: Juan CANTARELL – dirijor, Profesor al Academiei de muzica Granados – Marshall -Barcelona

Tomáš STUDENÝ, PhD – Artistic Director – Opera – South Bohemian Theatre, České Budějovice
Caroline WIELPÜTZ – Casting Director Theater Bonn

Prof. Irina Bossini, soprană, solistă a Teatrului Bolshoi / Director Music Center „Eurovox” – Rusia

Franz TSCHERNE – Manager Tscherne Artists – Vienna

Ph.D. Docent Theodore Coresi, bas, Universitatea din Oradea / Director ArtCor Artists Agency – Austria

Costin Popa, critic muzical, redactor șef revista „Melos” – România

Despre Magdalena Popa Buluc Articolele 69
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*