România a reușit să NU piardă procesul cu Gabriel Resources

România a reușit să NU piardă procesul cu Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), în ciuda propagandei acerbe de la tv și a ante-pronunțării politicienilor aflați la putere, în special a ministrului Bolos, a premierului Ciolacu, a președintelui Senatului, Ciucă și a președintelui României, Iohannis.

Continua insistență a televiziunilor (plătite de stat și de Partidul Comasat Român să livreze știri pozitive), de a furniza și fixa ca certă pierderea de către România a acestui proces, îmbrăcă haina știrilor false și urmează a fi motivația unei sesizări către CNA pentru a se lua măsurile legale corespunzătoare.

Toți cei care, ca realizatori tv, influenceri și agenți de publicitate ai RMGC, camuflați sub denumirea de politicieni, au susținut acest mesaj fals, cu convingerea că singura soluție ar fi să ne rugăm pentru o sumă minimală de un miliard de dolari și pentru o păsuire din partea canadienilor, ar urma să fie supuși oprobiului public.

Îi vom numi, îi vom blama și îi vom face de rușine.

Mai importantă și mai gravă este latura penală a afacerii.

Pe un prim palier, trebuie să remarcăm insistența politicienilor de la putere asupra riscului de deficit bugetar în caz că s-ar fi achitat anul acesta, dintr-o dată, suma de 6,7 miliarde de dolari (estimarea aberantă de ieri a ministrului Boloș). Soluția rostită cu sub-înțeles era ca, în loc de plata acestei sume, să fie oferită licența de exploatare și concesiunea gratuită asupra minei de aur și metale rare de la Roșia Montană, afacere estimată, în ultimele zile, la 140 de miliarde de dolari. Ar fi fost vorba despre o dare în plată în care debitorul nu doar că nu ar fi fost liberat de datorie, ci ar fi fost covârșit de obligații infinit mai mari, precum și de riscuri (geo)politice incomensurabile.

Un întreg munte, de peste 300 de ha, ar fi urmat să se transforme, treptat, într-un lac de cianură.

Procedura propusă de canadieni nu ar fi putut fi acceptată niciodată de UE, întrucât încalcă cele mai elementare norme ecologice.

În plus, stie-ul de la Roșia Montană este încă în patriomoniul universal UNESCO și nu poate fi exploatat anti-ecologic.
Pe aceste motive, procesul de despăgubire ar fi fost luat de la capăt de către Gabriel Resources, dar din postura de proprietar.

Pe un al doilea palier, este de observat că Gabriel Rescources, acționarul majoritar al RMGC, este o companie listată la bursa din Toronto.

Ante-pronunțarea exponenților puterii de la București asupra unui proces despre care nu se știa că are șanse de câștig sau nu reprezintă infracțiunea de delict de inițiat (manipulare a pieței de capital; în limbajul bursei americane, insider tranding).

Indiferent dacă acești exponenți au sau nu, direct sau indirect, acțiuni la Gabriel Resources, fapta are caracter penal cel puțin sub forma complicității sau a favorizării autorilor direcți a delictului de inițiat.

Pe de altă parte, există indicii ca mulți exponenți ai puterii actuale au, direct sau indirect, prin persoane interpuse, participații la Gabriel Resousces.

Creșterea exponențială a cursului acțiunilor acestei societăți, în ultimele 5 săptămâni, de când mass media și politicienii români au început să vorbească despre pierderea certă a acestui proces, a putut duce la câștiguri ilegitime ale acestui gen de acționari, fie ei ascunși sau vizibili public.

Remarcăm că o companie românească de brokeraj din Cluj deține 1 (un) milion de acțiuni la Gabriel Resources. Precum este cunoscut, companiile de brokeraj dețin acțiuni fie în nume propriu, fie în numele unor acționari (pe care, astfel, îi anonimizează). Este o importantă pistă de cercetare penală.

De asemenea, o pistă importantă este și verificarea patriomoniilor influencerilor care au făcut, de-a lungul timpului, reclamă și promovare acestor canadieni care nu au avut niciodată nici capacitatea financiară și logistică, nici intenția reală de a scoate aur de la Roșia Montană, ci numai intenția de a specula la bursă și de a obține de la România (adică de la noi, contribuabilii onești) despăgubiri în arbitraje internaționale.

Pentru aceste motive, AUR va sesiza de marți încolo atât DNA, cât și DIICOT, pentru a se declanșa cercetări penale în legătură cu aceste evidente acte de corupție, spălare de bani, ciriminalitate în bandă organizată și manipularea pieței de capital.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Gheorghe Piperea 414 Articole
Author

31 de Comentarii

 1. Cum a ajuns Ciolacu sa spuna si sa faca ce ii impune securitatea infiltrata de evvreii lui Sorosh..???
  Pare simplu daca iti iei sef de campanie un securust vandut marxistilor satanisti americani.
  Ciuca si Ciolacu pupatori de cururi.
  Vine Trump si va arunca la caini. Sho pe ei mama lor de prosti…sholder to sholder …prueteni cu satana. Ce gluma buna care a iesit pe nas generalilor idioti. Fa te frate cu dracu pana te inghite Varcolacu sau Ciolaku …

 2. Buna ziua,
  Felicitari si toata consideratia echipei de avocati ce a reprezentat Romania, si nu in primul rand decidentilor de la conducerea Guvernului Romaniei pentru aceasta reusita ce in esenta reflecta acel minim patriotism de care este atata nevoie in aceste timpuri extrem de dificile din proximitatea grenitei de est, inca o data FELICTARI !!!
  Cat despre reactia sefului formatiunii AUR de promovare a intereselor acelor pretentii din partea acelei entitati private de se disimuleaza sub numele de Gabrie Resoruces asa ceva in tari civilizate de tipul Frantei, Germaniei, Italiei, Spaniei, Belgiei sau Marii Britanii sau din Statele Unite ar fi condus la o reactie de raspuns a institutiilor de forta – Servicii de Informatii, Parchete, Fisc etc. prin care cei in cauza incepand cu liderul Drula sa dea cu subsemnatul pentru infraactiuni similare actelor de tradare a interesului national, propaganda in favaorea unor interese ostile, taxe si impozite neplatite la bugetul de stat, etc.

 3. „IAR:ADEVĂRUL TREBUIE MISTIFICAT-CĂ ALTFEL STRICĂ „ȘTIRILI”! ERA NORMAL -DUPĂ CÂTE PALME ,ÎMPUNSĂTURI,FLEGME DE LA -INTERNI ȘI EXTERNI -PRIMISERĂ „ENUMERAȚII” SĂ SUFLE ȘI-N ZAMA DIN FRIGIDER!! IAR „LOCUITORII PROTECTORATULUI DEVESELU ÎN LOC SĂ-ȘI TRAGĂ UN PIC SUFLETUL,SĂ-ȘI IA UN MILIGRAM SPERANȚĂ -SUNT ÎNDRUMAȚI SĂ-I LINȘEZE PE CEI ENUMERAȚI -AUZI TU AU PROVOCAT VALURI PE BURSE-PĂI CE-S BURSELE DACĂ NU JOCURI -CÂND DE NOROC ,CÂND DE NENOROC!? BIEȚI ROMÂNI BUCURAȚI-VĂ ACUM-CĂ PESTE 20 DE ZILE VOR AVEA GRIJĂ DRULĂ ȘI AI LUI,ZGHIARIȘTII,INFLUENCERII,„PRETENII EXTERNI” SĂ ÎNTOARCĂ -JUDECATA- Ș-ATUNCI:„ÎMBRACĂ-TE ÎN DOLIU SĂRACĂ COLONIE/……

 4. Tov. piperea, de ce nu ai iesit ATUNCI la televiziunea care te promoveaza, sa spui ce spui ACUM? Dupa razboi … geme lumea de viteji.

 5. Acest proces pierdut de Gabriel resource, a lovit în escrocii care au bătut palma pentru parandarat, cel puțin așa pare, dar pentru că se vedea prea mare jalea in Romania și mituiții încasatori erau prea multi, au trimis avocații să execute defavorabil mituitorii și mituiții, pe model, nici noi nici ei, ceea ce s-a și întâmplat. Firma a rămas cu paguba uriașă în buget, și, nu m-ar mira că pe baza manipulărilor, sa dea in judecată entitățile cărora le-a vărsat finanțe la greu pentru susținere afacere, aici fiind vorba de jurnaliști, televiziuni și persoane urlătoare, care acum, au devenit peste noapte împotriva firmei sponsorizatoare. Ar fi de râsul curcilor sa ii vedem pe acești sponsorizați plangandu-se la tv că trebuie sa returneze finanțările 😂😂😂. E doar o idee, nu prea cred că se va întâmpla. Cât despre bursa, e la fel că în perioada covid cu „toate țările sa urmeze exemplul României privind publicitatea in forță a vaccinurilor”, aceste declarații au fost repetate în octombrie, noiembrie 2020 la interviurile date de capii vanzatori ai vaccinurilor și bursa a luat-o razna în sus. Daca atunci, conștienți fiind că nu au habar de conținutul real al flacoanelor au câștigat enorm de mult la bursa, cum vă puteți închipui că cedează așa ușor la învinovățiri și recuperări? In plus, era perioada Plavanul urlător declarații favorabile vaccinurilor că sunt eficiente plus Citu-Orban premieri plus televiziunile și agresivii doftori guralivi peste noapte și pute urat la bursa. Cu cât urli mai tare și mult minciunile, cu atât sare în aer bursele.

 6. domnule Piperea dar mai simpatizati acum PSD?
  Sau daca schimbati partidul, schimbati si naravul?

 7. Da, da! E prescrisă gata, răspunderea penală. Actualii procurori ai DeNeAa, ca și cei de dinainte, nu știu să facă cercetări complexe, peste nivelul flagrantului la vreun buzat dat în fapt de secu. Dacă după alegeri se va schimba puterea politică, toata Justiția trebuie trecută prin filtru. Poate că un mandat de procuror de maxim 10 ani, urmat de o analiză a activității și abia apoi cu o prelungire pe încă 10 ani a mandatului, poate fixarea unor obiective de performanță care să excludă mai mult de o achitare în mandat, care să impună obligarea la plata de despăgubiri pentru arestări si inculpări comandate și acceptate, poate aceeași rețetă pentru judecători, cu fixarea unui prag de vârstă și experiență de jurist atins înainte de numirea ca judecător, ar mai schimba ceva.

 8. Autorul s-a molipsit de la Bursă: speculează – și face asta cam rudimentar.

  Nimeni nu a dat ca certă pierderea procesului. Intraga isterie a fost creată artificial de televiziunile private, axate bolnăvicios pe tema ratingului, obținut prin evocarea unor scenarii apocaliptice, repetate obsesiv, cum ar fi obligația plății unor posibile daune/interese. Asta ducea discuția inerent într-o singură directie: cu se pot plăti POSIBILELE sume.

  Să ne amintim ca nimeni nu ieșit cu declarații, ci – întotdeauna – a fost vorba de răspunsuri la întrebările pițifelnicelor, care mimau rolul de jurnaliste: „De unde o să plătiți? Tăiați din pensii? Tăiați din salarii?”

  Autorul e înșuși în căutare bolnăvicioasă de notorietate. Iar pentru asta orice mijloc e bun. Comentariile tâmpite nu o să-l ajute.

 9. Bate câmpii și ăsta! Se vede ca s-a ajuns de când AUR îl face mare europarlamentar sau ce l-o face. Cârâie totibdar nimeni nu desecretizeaza contractul cu securistoizii romano-canadieni! Plus concret, cine dintre smecherii din România dețin sau au deținut acțiuni la exploatare?! Doar vorbe, acuze și obrăznicie! Piperea e slăbuț la logica, consider asta vazandu-l la TV când se screme sa facă un calcul aritmetic simplu și efectiv nu reușea!

 10. perdantul este ministerul internelor si securistii colegi ai lui „frank timis”….The company now known as Gabriel Resources was formed on 19 July 1986.[10]

  The Rosia Montana properties were transferred from the communist-governed state of Romania around its destruction in 1989 to a company controlled by Frank Timis, who brought his titles to Toronto, which was once the world’s mining finance centre. Timis then bought an idle publicly listed Yukon company and renamed it Gabriel Resources, and into Gabriel transferred his titles.[4]

  Gabriel Resources was listed on the Toronto Stock Exchange in year 2000.[6]

  At some point in 2005, Vanessa Redgrave called Gabriel „a modern-day vampire”.[4]

  In November 2009, the Beny Steinmetz Group (BSG) invested US$64.4 million in Gabriel,[11] for 9% of the shares.[4]

  In June 2010, the BSG increased its investment in Gabriel by C$100 million.[12]

  In 2013, its rating was suspended by Scotia Capital.[8]

  In fall 2013, the Romanian government proposed to give Gabriel the right to expropriate land; this triggered mass protests and influenced the 2014 Romanian presidential election.[4]

  In January 2015, Newmont Corporation was listed as a substantial shareowner in Gabriel, which had at the time a market capitalisation of C$250 million.[5]Gabriel Resources Ltd. is a Canadian TSX-V-listed resource company focused on permitting and developing contested Roșia Montană gold and silver mine located in western central Romania. Rosia Montana is also home to ancient Roman mining galleries, which were added to UNESCO’s World Heritage list in 2021.[2]

  The Project, the largest undeveloped gold deposit in Europe,[3] is owned through Rosia Montana Gold Corporation S.A. (RMGC), a Romanian company in which Gabriel Resources holds an 80.69% stake and CNCAF Minvest S.A., a Romanian state-owned mining enterprise, the rest.

 11. „IAR:ADEVĂRUL TREBUIE MISTIFICAT-CĂ ALTFEL STRICĂ „ȘTIRILI”! ERA NORMAL -DUPĂ CÂTE PALME ,ÎMPUNSĂTURI,FLEGME DE LA -INTERNI ȘI EXTERNI -PRIMISERĂ „ENUMERAȚII” SĂ SUFLE ȘI-N ZAMA DIN FRIGIDER!! IAR „LOCUITORII PROTECTORATULUI DEVESELU ÎN LOC SĂ-ȘI TRAGĂ UN PIC SUFLETUL,SĂ-ȘI IA UN MILIGRAM SPERANȚĂ -SUNT ÎNDRUMAȚI SĂ-I LINȘEZE PE CEI ENUMERAȚI -AUZI TU AU PROVOCAT VALURI PE BURSE-PĂI CE-S BURSELE DACĂ NU JOCURI -CÂND DE NOROC ,CÂND DE NENOROC!? BIEȚI ROMÂNI BUCURAȚI-VĂ ACUM-CĂ PESTE 20 DE ZILE VOR AVEA GRIJĂ DRULĂ ȘI AI LUI,ZGHIARIȘTII,INFLUENCERII,„PRETENII EXTERNI” SĂ ÎNTOARCĂ -JUDECATA- Ș-ATUNCI:„ÎMBRACĂ-TE ÎN DOLIU SĂRACĂ COLONIE/……BIATĂ FOSTĂ ȚARĂ RĂMÂI CA ȘCHIOAPA DE DANS-CE-ȘI MAI ÎNCALȚĂ ȘI PANTOFI CU TOC!!!

 12. Gheorghe Piperea stie ce spune, a fost unul din avocatii fratilor Micula, ‘suedejii’care au taxat statul roman de niste milioane bune platite cu larghete de guvernul Orban .
  Mare parte din banii dați de Ministerul de Finanțe, însă, au ajuns în conturile personale ale fraților, astfel Ioan Micula a primit peste 221 de milioane de lei de la Guvern și Viorel Micula a încasat mai mult de 243 de milioane de lei.
  Președinta completului care a dat sentințe în favoarea fraților Micula și a grupului de firme pe care aceștia le controlează, s-a pensionat și a intrat în politică. Este astăzi membru PSD. Celelalte două membre ale completului, două judecătoare, sunt astăzi cercetate de către Inspecția Judiciară.

  Peste două miliarde de lei au intrat în conturile fraților Micula și al firmelor care au fost parte din procesul internațional. Banii au dispărut la fel de repede cum au intrat'(media -noiembrie 2023

 13. 1) La prima vedere, ar parea ca popa Bolos si Ciolacu trebuiau sa evite afirmatiile cretine legate de proces. Pe de alta parte, de acelasi pacat sufera si articolul de fata (se ante-pronunta relativ la „evidente acte de corupție, spălare de bani, ciriminalitate (!) în bandă organizată și manipularea pieței de capital”).

  2) Problema este, in esenta, simpla: toate tranzactiile la bursa din Toronto sunt transparente si se poate depista foarte clar urma investitorilor care au cumparat/vandut actiunile incriminate. Exista zeci de precedente in America de Nord, in ultimele decenii, cu procese in cauze similare. Nu au inventat romanii manipularea bursei (in caz ca ea a existat in mod real !).

  3) Dar daca, in vizita recenta la Washington, delegatia Romaniei a cerut (pe langa „ajutor” pentru Schengen, vize, etc) si „sprijin” in
  procesul cu Gabriel Resources ? Mie mi s-ar parea un gest de patriotism si pragmatism ! Buuuun ! Si daca „pretul” pentru acest „sprijin” ar fi fost tocmai participarea la acea actiune de „influentare a bursei”, in avantajul „fratilor mai mari” ? O fi bine, o fi rau ? Cred ca pentru Romania a fost bine. Ca au pierdut unii rechini niste bani la bursa, nu e o nenorocire. Important este sa nu fie pagubit contribuabilul roman ! In relativitatea morala care domina jungla financiara, lacrimile de crocodil si pseudo-fabulele avocatului Piperea dezamagesc. Dar trebuie si omu’ sa se zbata pentru un post pe listele AUR ! Trista, penibila, jenanta postura !

 14. Lucrurile spuse de Piperea au sens, el nu va mai fi invitat la Realitatea pentru că ‘a deranjat-o’ pe Alexandreasca care s-a ofuscat la auzul știrii că avocatul (profesie liberală) Piperea repeprezintă pe unul dintre frații Micula într-un proces contra statului român. Pentru conformitate, bursa este o instituție / piață preponderent speculativă extrem de sensibilă la acțiuni/declarații ale oficialilor de oriunde. Off-topic: Piperea este cel care s-a ocupat, o vreme, de insolvența/falimentul RADET.

 15. ARTICOL BUN ! PROFESIONIST ! Dupa reactiile oparite ale postacilor pesedisto- penelisti , se vede ca inteleg ce inseamna o actine penala in speta , si se tem ! Au si de ce !

 16. Doar bazaconii aud de doua zile pe toate canalele….Romania NU a castigat nimic… Cele 3 miliarde dolari care trebuia sa i le dea lui Gabriel Resources le va da Guvernului American pentru Armament in vederea razboiului din Ucraina….Asa a hotarat Biden si ai lui.. Biden stie ca Romania nu are bani…poporul roman trebuie atras la razboi, ce rost are sa ii dea privatului Gabriel despagubiri? Bruma de bani a Romaniei trebuie platita Guvernului american pe Armamrnt. ….Asadar mai lasati dracu povestile cu avocatii lui Peste…Daca nu era razboi NATO in
  Ucraina Gabriel era dat castigator. E logic, a investit niste miliarde in Romania…cu 10 zile in urma nimeni nu se indoia ca Gabriel castiga asa zisul Proces….care este de fapt o confruntare intre miliardarii Soros si Steinmetz…

 17. Romania a reusit sa nu piarda…Romania n-a facut nimc…totul se datoreaza unui tribunal corect dintr-o tara democrata cu adevarat. Daca se judeca in Romania pe langa cele 6,7 miliarde mai dadeam vreo 2-3 sa ajunga la toata lumea. Sa le multumim americanilor pentru decizie…

 18. Decizia e definitiva dar cele 6 Fonduri de Investitii care detineau actiunile si prin urmare au pierdut tot (actiunile avand acum valoare zero) s-ar putea sa se indrepte cu procese catre persoanele pe care le considera vinovate. Vom vedea ce se intampla in zilele urmatoare…

 19. Aceleași manevre cu dedesupturi precum insula șerpilor. Romania este floc in ecuația și lupta intre magnați. Resursele vor fi dirijate acolo unde trebuie. Noi guitam degeaba pe cocioc.

 20. …Rosia Montana este o afacere estimata la 140.000.000.000 $… , adica echvalentul a peste 2300 tone de aur .Nu spune nimic de continut .

 21. Acum ca Romania a castigat, Statul Roman de ce ju investeste in exploatarea sitului, printr-o companie publica, infiintata de stat? Sunt ceva bani acolo. Cateva sute de miliarde bune. Eu stiu de ce . Statul este cel mai prost gospodar.

 22. Bună!
  Ce ai dle Piperea cu administratorii cu delegație ai Coloniei?
  Sunt slugi umile si devotate stăpânilor , dar vor să mai facă si ei un ban. Nu vezi ca toate sunt scumpe ? Numai tara e ieftina, se vinde pe nimic, pe șpagi.
  Să auzim si de bine!

 23. E TAMAN INVERS @tibi1

  🤣🤣🤣

  Investitiorii … adica … cumparatorii acelor ACTIUNI
  se pot indrepta JURIDIC impotriva acelor 6 TRUSTURI 😛
  pentru a cere DESPAGUBIRI
  fiind dusi intentionat in erroare !

  TOTI cei care au cumparat CU BUNA CREDINTA aceste actiuni … trucate
  isi pot cere JURIDIC intr-un PROCESS_COMUN
  banii dati pe ACTIUNILE ramase fara valoare acum

  TAMAN pentru ca nu s.a jucat dupa regului … si BUNA-CREDINTA de la cumpararea ACTIUNILOR GABRIEL
  le-a fost PREMEDITAT-SUBTERAN-INSELATA !

  IQ=?
  (tibore … nu te pune c-un GENIU care mai e si verificat REAL-PROPHET ca USR-ul e oricum tradator ! 😐 )

  DE CE AVEA USR-ul bani investiti in ACTIUNILE … ROSIA MONTANA ( chiar BANII din FIRME „NONOPROFIT” 🙂 – 😛 )
  Stie ce insemna … 3301 ? „VEDE TOT” inseamna !

  Q

 24. Mai bine taceai 🤣🤣🤣
  le-ai dat o ideie TUTUROR celor care-au pierdut cumparand ACTIUNI …trucate !
  Sa-si CEARA intr-un PROCESS-COMUN
  in JUSTITIE
  banii pierduti intr-o actiune FRAUDULOASA pe BURSA !

  Ar avea succes …graficile ARATA … ca ACTIUNULE „GABRIEL” au fost … MANIPULATE !
  Cumpararea IN BUNE CREDINTA de actiuni MANIPULATE
  se pote rezolva juridic !

  😀

  IQ=? (grei mai suntetz de cap … gurnalistilor !)

 25. Deci sa înțeleg ca dacă îl publicați pe Piperea, ăsta înseamnă că „România cetatenilor(sanchi)” e deja în cursa electorală.

 26. Nu m-as mira ca dupa scrisorile trimise de AUR sa se schimbe radical verdictul, iar Romania sa fie obligata la o plata astronomica.
  Numai un iresponsabil poate trimite o informare in Canada, la dusmanul Romaniei adica la GabrielR, in care sa-i atentioneze ca Ciolacu a manipulat Bursa.
  Imbecilul de Simion le-a furnizat canadienilor munitia necesara sa intoarca hotararea initiala, avantajosa Romaniei. Acest imbecil este un informator tradator si un gunoi.
  Pe acest dusman il vor unii la Cotroceni. Uitati-l de ce-i capabil.
  Asa ceva nu se face ……[Rumburak]

 27. Zacamintele de la Rosia Montana sunt ultra-mega-supra-avaluate. In vremea lui Carol al II-lea se facuse un calcul din care rezulta ca in 90 de ani de exploatare, se scosesera de la Rosia Montana doar 3 kg de aur.
  Daca aurul ar fi curs acolo pe pereti, romanii, austro-ungarii si comunsitii din RSR ar mai fi parasit-o?
  Sau credeti ca_canadienii ar mai fi optat ptr extractia cu cianuri?
  Extractia cu cianuri se face in cazul zacamintelor sarace, unde nu gasesti pepite sau filoane. Costurile sunt mari, productiile mici, iar toxicitatea si poluarea sunt groaznice……[Rumburak]

 28. In mod normal cand se intampla asa ceva, cand cineva pierde o asa suma, angajeaza niste insi sau inse calificati sa ii termine pe cei ce au facut propaganda. Indifirent ce pozitie au si cine ii pozeste. Asa ca marcele dubleaza paza, cumpara 2 veste antiglont si inciuie-te in buda fara ferrstre si usa blindata. Mai ceva sanse mici. Astia nu glumesc nici pentru cateva zeci de milioane. Pentru 4 bilioane sunt in stare sa rastoarne zece guverne. Zic si eu. Mos sri-la doarme ca de obicei in cizme si se scobeste in nas. Shalahom.

 29. Vom vedea in zilele urmatoare cine are dreptate…500 USD ai lui Drula sunt investitie serioasa?? Actiunile au fost si sunt chiar cu valoare zero proprietatea fondurilor nu ale unor persoane fizice cu exceptia celor care cumpara direct de pe bursa prin broker. Deci cetatenii nu pierd decat daca activitatea fondurilor care mai au si alte pachete ale altor societati au bilant anual negativ. N-avem de unde sa stim asta…deocamdata fondurile sunt in pierdere

 30. Ce a ajuns sa faca un profesionist al dreptului pentru o indemnizatie si o pensie europeana, jalnic, cand nu mai ai viitor !

 31. Dupa ce au alungat ciobanii, i-au fugarit, i-au adormit… Lupii in blana de oaie dand iama in stana de oi, s-au adunat la tribunalul lor sa hotarasca cum va decima oile : toti odata, sau pe rand…au hotarat ca pe rand, e mai soft…cu „valori”…cu „democracy”…fara agitatie…mai pe liniste…e mai bine, mai eficient…pas cu pas…sistematic…nemteste…sa nu ramana vreun miel de samanta…sa nu se ridice vreun cioban din somn…asa daca atacau toti odata, exista riscul sa se faca mare agitatie, tuburare si in acea tulburare sa scape o oaie, un miel…sa se trezeasca un cioban…

  Noi deja santem o tara ocupata si jefuita sistematic de corporatiile multinationalele si bancile iudeomasonilor din occidentul imperialist nelegiuit!
  Ce avem nu ne mai apartine…datorita faptului ca cei care decid pentru noi dar impotriva noastra sant alogenii paraziti care au ocupat ca lupii imbracati in blana de oaie toate institutiile tarii, prin minciuna viclenie si „valori” occidentale iudeomasonice !!!
  Trezeste-te ! Ridica-te !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.