
Termenul pentru repunerea în funcțiune a Ghișeul.ro, Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Punctul de Contact Unic Electronic (PCUE) și Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în Transporturi (SIAE) a fost prelungit până miercuri, la ora 18:00, informează Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), într-un comunicat de presă.
‘Procesul de remediere a defecțiunilor apărute, ca urmare a problemelor din rețeaua publică electrică din dimineața zilei de 11 februarie, necesită un timp mai mare decât cel estimat inițial. Experții Autorității pentru Digitalizarea României sunt implicați în soluționarea problemelor, pentru reluarea funcționalităților fiind azi, începând cu ora 18.00. Subliniem faptul că sistemele (datele/fișierele) nu sunt afectate, dar prezentarea lor în Internet depinde de procesul de restaurare’, notează sursa citată.
ADR transmisese, marți, că funcționalitatea platformelor online administrate de către instituție va fi restabilită în cel mai scurt timp.
„În contextul întreruperilor în furnizarea energiei electrice din cursul dimineții de astăzi, care au dus la afectarea serviciilor platformelor ADR SEAP, PCUE, SIAE și Ghișeul.ro (…) specialiștii Autorității pentru Digitalizarea României monitorizează permanent funcționalitatea tuturor aplicațiilor și se implică activ în soluționarea problemelor. Funcționalitatea va fi restabilită în cel mai scurt timp. Acest incident reprezintă o nouă dovadă că decizia de accelerare a procesului de migrare a sistemelor informatice în infrastructuri sigure și scalabile de tip cloud este una corectă și necesară. Autoritatea pentru Digitalizarea României prioritizează acest proces, 2025 fiind anul migrării în cloud„, a precizat Autoritatea.
Platforma Ghișeul.ro, SEAP, PCUE și SIAE, aflate în gestionarea ADR, au devenit indisponibile de marți dimineață, din cauza unor fluctuații de tensiune la rețeaua de energie electrică.
Hahaha! Ce mangleală e și asta ! S-a aștepte ei pina cînd o să vin eu să completez formularul matrix. Au angajat scamers la administrația corporației România să înșele oamenii.
Nivelul bugetarilor „ultra profesionisti” angajati pe baza de partid si PCR
Cu asa specimene se lauda gheneralul seku’ tov. Rog🤮
Toata shandramaua din spatele ghiseului cu
Sistem Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Punct de Contact Unic Electronic (PCUE), Sistem Informatic de Atribuire Electronică în Transporturi (SIAE) le-or fi conectat la reteaua electrica comunala? S-a dus un tranformator, s-a dus toata puterea din sistem ca pe vremuri demult apuse ca la UPSuri, ceva generatoare pe benzina se pare ca facut economie, n-au mai adaugat.
„infrastructuri sigure și scalabile de tip cloud este una corectă și necesară”?? Asa exprimare idioata nu o pot face decit unii care habar n-au despre subiect, sau care au interes sa promoveze ideea ca Cloud-ul e sigur, in special de la lobistii din ONG-uri platite de organizatii private cu interes. Dark-Net-ul est plin de informati (profile medicale, informatii dupa carti de credit si date bancare cu adrese poatel si numele/prenumele respective, …) luate de pe Cloude. Security pe Cloude este ca o gradina botanica in care fiecare incearca ceva sau nu incearca, si nimeni nu poate garanta ca afli daca datele au fost copiate in clar-text de un hacker sau o autoritate a unui stat strain. Ssunt multi care asigura prin presa si la televizor ca Cloud-ul e sigur si datele acolo sunt pe miini bune, si nu trebuie sa ne facem griji, ca totul e bine! Nu vorbim de „servicii straine” ci vorbim de prostia umana.
Totul depinde de infrastruktura functionabial, curent, retele Net (Internet/Intranet), Servere ce functioneaza, aplicatii ce functioneaza, parte de security care functioneaza, … Ca cetatenii sa aiba dispozitve ce functioneaza (PC, Tablete, Smartphone-uri), pe care sa mearga aplicatiile fara probleme si cu acces la internet (Adica facturile platite si contracte active), … Daca ceva nu merge in complexul asta IT nu poti face nimic si nervii si pierderea de timp epe masura.
Tot mai sigura e hirtia scrisa si semnata ca si vorbitul la giseu cu o persoana, cu nervii de rigoare si timpul pierdut. Adica solutia anoloaga e mai sigura decit cea dgitala, si are mei putine elemente ce pot merge prost ca complexul IT unde doar una trebuie sa pice si nimic nu mai finctioneaza cum trebuie! In fond vrei sa ti se rezolve problema pentru care te duci la autoritati!
Nu cumva trebuiau să manevreze escrocheriile și falsul în acte publice?!