România ia energie electrică de la ucraineni

România importă energie electrică din Ucraina. Țara vecină a reluat exporturile de electricitate în țările vecine, profitând de vremea caldă care a redus consumul intern, a anunțat ministerul ucrainean al energiei, anunță Reuters.

Kievul începuse să exporte curent electric în ajunul invaziei ruse din 2022, dar s-a oprit din cauza atacurilor rusești asupra rețelei de producție și distribuție și capturarea celei mai mari centrale nucleare, cea de la Zaporojie.

Ministrul ucrainean al energiei, German Galușcenko, declarase luna trecută că Ucraina și-ar putea relua cel mai devreme exporturile substanțiale de energie în primăvară, datorită reducerii consumului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Ukrani nu mai au nici unde sa aprinda lumina, asa ca, exporta si chibrituri, sa plateasca la americani datoriile, sutele de miliarde. Mijto, vreau presedinte actor !

 2. …doua stiri care, aparent se bat cap in cap…un articol aparut mai devreme spune ca exportam energie, cel de fata ca importam…singura explicatie ar fi aceea conform careia importam ieftin de la ucraci si exportam scump…dar tot articolul precedent spune ca exportam foarte ieftin ceea ce inseamna ca ori facem afaceri in pierdere, ori ucracii exporta pe moca…deci, importam sau exportam?…

 3. Parcă era război acolo, mureau ăia de foame,de frig,de prostie…încurcate sunt căile Domnului!….

 4. Importam energie ieftina pentru Mamaya Sandu, poate reusim s-o facem intr-o zi sa spuna romanescul „Multumesc” !

 5. Asa cum partenerolor nostri iubiti le creste gradul de ocupare a fortei de munca cu acest razboi= incheiat citatul din preastimabilul bideu, pai asa si noua ,uite, ne cresc chilovatii acum la contoare gratie aceluiasi razboi! Pai cum sa nu il dorim continuat, ca vorba aia , bani la pensii si in sanatate , inca mai e , ca sa ii dam, pe arme si prietenilor nostri ukraci! Ca ce daca preturile e acim mai mari ca la licurici in magazine!Dam si 3-4% din pib daca e nevoie pt ei!Si ce ne da zele acim i-o dam lu oaia sandu, iubita gaiului lu soros! Sa fim un exelplu pt celelalte colonii ale licuriciului!

 6. Bună!
  Multi din cei care au fost decidenti de rang inalt( si nu numai) dupa anul 2000 ar trebui arestați, cazati si confiscarea extinsă a averilor pt JAFUL la care a fost supusa Romania.
  Dar acesti corupti si trădători vor spune că ei nu au facut nimic rău.
  Amintiti-vă macar de Bechtel, Petrom OMV,CS GALATI,COMBINATE PETROCHIMUCE, RAFINARII,ROSIA MONTANĂ, INSULA MARE A BRAILEI,etc etc et. JAF TOTAL !
  Trădare de țară! CINE DRACU’ SA-I ARESTEZE? AU îndatorat țara cu 150 de miliarde! Ce s-a facut cu 15 metri cubi de bani? Unde sunt banii?
  Cat tupeu au! Vor sa conduca Romania-ce o mai ramane din EA căci 30% sunt deja afară- inca 10 ani !
  In loc sa-i gasim in pușcării, ei vin si cer voturi! Păi ce mai vreti?
  ATI FACUT DIN ROMÂNIA O COLONIE DEVALIZATĂ !

 7. Importăm dintr-o ţară care se află de doi ani în război enerigie electrică, ceriale, orez, zahăr, lapte, carne, securitate. Noi ţară liberă, membră NATO şi UE, fără războaie, dar cu guverne trădătoare.

 8. România ia energie electrică de la ucraineni?
  Păi nu tot voi ziceați că rușii le-au distrus instalațiile de producere a energiei electrice? Când ați spus adevarul, atunci sau acum?
  Ucraina o tară în război, exportă produse alimentare si energie, iar în Românika, tară fără conflicte militare, se fură tot ce se mai poate fura.
  Sperăm să revină Kovesi în tară să va închidă-n bibliotecile de la Rahova, Jilava, Aiud si Gherla.

 9. E normal, ei încearcă cât pot sa se achite de datorii în urmă trocului angajat de țările care ii ajuta cu ce au nevoie! Nu ei sunt vinovați de porcărie, guvernul de haite care accepta orice troc fara a cere aprobarea cetățenilor din Romania printr-un referendum, e vinovat! Așadar, din ukraina importam: ulei, zahar, faina de porumb, de grâu, inclusiv cerealele de ambele sortimente, haine chiar de buna calitate direct din fabrica, nu numai de la republica moldova, daca nu mă înșel și struguri, cartofi, ceapa, morcov, de fapt, tot ce înseamnă legume. România, deși are teren agricol masiv, nu poate sau nu are voie sa producă nimic pentru cetățenii din tara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.