România – Liechtenstein, ultimul test înainte de EURO

sirsa foto FRF

 Vineri, 7 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul Steaua tricolorii vor susține ultimul meci de verificare înainte de plecarea la turneul final al EURO 2024, în Germania.

Adversarul va fi unul din lumea a patra a fotbalului continental, naționala Liechtenstein și, în mod normal, nu ar trebui nici un moment să se pună problema învingătorului. Însă partida trebuie tratată cu toată seriozitatea pentru a se evita orice surpriză neplăcută după ce locul 210 în lume, Gibraltar, a reușit să țină în șah, 0-0, Țara Galilor. Evident, va fi important însă ca jucătorii lui Edi Iordănescu să se și protejeze fizic, știut fiind că fotbaliștii din micul ducat sunt mai deficitari la tehnică dar în schimb depășesc de multe ori limitele regulamentului din punct de vedere fizic.

Din start, selecționerul Iordănescu nu va putea conta pe aportul a patru jucători, Alibec, Burcă, Răzvan Marin și Rus, cu toți accidentați, dar numai Burcă ar putea reprezenta o problemă reală, refacerea lui fiind mai lentă, el venind după o ruptură musculară. De aceea, sunt în stand-by de pe lista de așteptare Vlad Chiricheș și Alex Chipciu, pentru a fi gata în orice moment să se alăture lotului.

Edi Iordănescu va da credit jucătorilor care nu au evoluat deloc cu Bulgaria și celor care au prins un număr de minute marți seară. Foarte probabil va intra între buturi titularul din preliminarii, Horațiu Moldovan. Vor apărea în apărare Racovițan și Deian Sorescu. La mijloc, îi vom vedea pe Șut, Cicâldău și, poate Grameni, la mijloc iar în atac foarte probabil Bîrligea și Pușcaș vor juca fie de la început împreună, fie unul înlocuindu-l pe celălalt pe parcurs. E foarte posibil să apară și Ianis Hagi din primul minut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Ultimul test ?! Poate ultimul test PICAT,iar apoi,cu Ucraina TOCATOARE DE CARNE,iar cu Belgia,idem.Edi,o (editat) ascunsa in spatele lui tac-su,iar Ianis,idem. Ianis,daca ar fi un adevarat talent,si-ar pune pe tricou Ianis,nu Hagi si ar incerca sa si-l faca un brand mai valoros decat cel al lui tac-su.Da de unde nu e, …

 2. Ăștia din Lichtenstein or fi având islaz unde să încropească o miuță pentru a pregăti echipa ? Burleanule tată, altă națională mai destoinică nu ai găzit pentru ”amical”, sau nu vrei să îi sperii pe fotbaliștii ”tricolori”. Probabil nu vrei să riști să pierzi meciurile prin neprezentare. În traducere liberă , IOC fotbaliști profesioniști la națională pentru euro. Nimic nou sub soarele (torid) al României. O mâmă de ageamii securiști conduc fotbalul , așa cum alți ageamii (securiști) și mai ”măreți” pretind că sunt la guvernarea țării.

 3. Impresionant adversar… eu zic că se termină 7-7

 4. Se mai gasesc bilete in Germania m-ar interesa pentru optimi cu Romania?cred ca e prea tarziu asa?

 5. „Konrad Fünfstück, selecționerul reprezentativei Liechtenstein, și-a lăudat elevii după remiza obținută la București cu Romînia, scor 0-0. El afirmă că naționala lui e formată din jucători amatori, care nu trăiesc din fotbal. Doar 3 internaționali din Liechtenstein fac ceva bani din fotbal. Reprezentativa ce a-ținut-în-șah pe cea a Romînikăi înainte de Campionatul European e cotată la un milion de euro, pe „Transfermarkt”, și ocupă locul 202 FIFA.”
  Mai bine dakă juka’ cu klona „Korvinu’ ” ce a kîștigat Kupa, kă mai kîștigaț’ ierea’!
  …kă „Korvinu’ ” primarelui bănos a’ regățenilor ne-kalyphykaț’ imigraț’ la siderurghiia di la Hunidoara (unde rămaseră, că d’-aia-i acu’ singuru’ județ ceșkizd votant majoritar PeSeDe,
  https://i0.wp.com/ziarulexclusiv.ro/wp-content/uploads/2020/12/harta.jpg?fit=600%2C415
  dîn Transsilvaniia!) îi bate pi Liftenștainu’ vînătuorului printziar, di-li-sună-apa-‘n-kap…
  P.S. În Transsilvaniia se spune că cînd se năștea’, uoltenii ierea’ daț’ di muykili luor cu kapu’ di lynya di kale fierată, șî li dzîcea: „I’e-te, muykă, ‘kuolea ie Huniduoara, șî ‘kuolea ie Timișuoara!”… Ca să știe cîn’ se făcea mari! huoț’…
  HAI R(roman)ia! Ria, ria, ‘ria… :)))

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.