România, lovită iar de un ciclon

Un nou ciclon va lovi România, iar fenomenele de iarnă severă vor fi la ordinea zilei, afirmă Florinela Georgescu, director de prognoza în ANM într-o intervenție la Antena 3 CNN.

 Specialistul arată că temperaturile vor fi în scădere și noaptea va fi extrem de frig în aproape toată țara.

”Deci vine iarna, vine solstițiu de iarnă, pătrunderile reci sunt normale, doar că marea accelerează procesele acestea ciclogenetice și cele care aduc furtuni. De aceea și săptămâna trecută și săptămâna aceasta am văzut cum fenomenele foarte grave au fost pe zona litorală. Mai rău a fost acum din cauza acelei mase de aer foarte rece.

Vântul a fost elementul cel mai sever în acest episod, iar pe de altă parte am mai avut și cantități importante de apă din precipitații de tot felul. A început ploaia, apoi lapoviță și ninsoare pe partea de sud a teritoriului. Deci foarte multe fenomene severe.

Ciclonul mediteranean lovește România

Nu trebuie să ne speriem, dar vine un alt ciclon. El vine din Europa cu fenomene mai puţin severe şi sperăm să se păstreze.

Până la jumătatea săptămânii trebuie să fim atenți mai ales la nopțile care urmează, pentru că vor fi cu temperaturi negative în toată țara, adică cam de la -8 spre -1 grad, iar posibil în noaptea de marți spre miercuri, chiar mai scăzut în depresiuni, probabil pe fondul unui cel mai degajat. Temperaturile acestea foarte scăzute, în condițiile în care există la sol un pic de zăpadă sau apă în urma ploilor, vor favoriza formarea ghețușului”, a spus Florinela Georgescu, director de prognoză de la Administrația Națională de Meteorologie, la Antena 3 CNN.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Ce ba ? Nu ne cheama maria sa Iohannis sa dam zapada din fata tirurilor ucrainene ? Nici cu ordin de la primarie nu ma duc sa lopatez pentru fraierii americanilor.Noroc cu iarna grea ca nu mai imputesc aerul si distrug drumurile.Sa dea Dumnezeu sa tina iarna cu ninsori si viscol sa se termine odata razboiul prostilor.Te crucesti nu alta cand vezi patroni de pensiuni in mijlocul Deltei servind peste oceanic la superpret ,totul din cauza boilor de la Bucuresti care o ard cu ,,siguranta nationala,,fara sa le pese ca distrug industria pescuitului.

  2. stiristele sa se dea ceasul mortii ca-i canicul, poate se dau de el pt ca le ingheata goliciunile cand ies la socializare. nu-i moda cu mijlocul gol si fustita cat o frunza…lasa ca vin fratii T sa va incalzeasca. Pana la minus 30 de grade este mult si sa mai bata si Crivatul de te zboara, atunci sa strigati ca a venit ciclonul lui peste prajit…

  3. De fiecare data cind se intimpla asa ceva ma intreb cum e cu gargara asta cu incalzirea globala?
    Si cum pot sa-mi fac ginduri proprii despre cauze sau cauzalitate lineara a fenomenelor, si cum stim ca polii pmintului isi schimba polaritatea cam la fiecare 200 de mii de ani si astazie termenul e scadent, daca fenomenlele astea meteorologice sunt cumva rezultatul unui proces, altul decit incalzirea globala ce e monitorizata de peste 70 de ani in lumea stintifica. Incalzire globala ce e astazi pe orice agenda politica a oricarui politician ce se vrea bagat in seama si pozeaza in grijului fata de natura!

  4. Faceți plângere la DNA acestui ciclon mediteraneean care violează granita României! Ba, chiar suntem nebuni, ciclon mediteraneean sau curenți de aer puternici cu vijelii, nu e cam aceeași chestie? Până a ajuns in Mediterana, acești curenți de aer au pornit din alta zonă geografică, au poposit in Mediterana și pornit mai departe. De ce curenți mediteraneeni și nu val de aer geros cu ninsoare și vânt puternic peste 50-80km/h? E iarna oameni buni, nu e vara și canicula! Daca ploua e rău, daca nu ploua e rău că se usucă pământul și scade presiunea apei potabile, plus destule, daca ninge e rău, daca nu ninge e rău! Hotarati-va ce pana prostului vreți să transmiteți cetățeniilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.