România nu scapă de Ucraina nici la fotbal

 

Miercuri, 21 martie, au avut loc partidele din cadrul semifinalelor barajelor de acces la turneul final al EURO 2024 pe ușa oferită de Liga Națiunilor. Pentru România, meciurile de interes au fost Israel – Islanda și Bosnia și Herțegovina – Ucraina.

Primul meci a avut la Budapesta și a fost, neașteptat, o partidă cu cinci goluri plus un penalty ratat de israelieni. Aceștia erau cotați drept favoriți destul de clar, ținând cont de parcursul modest al nordicilor din ultimii ani și din preliminarii. Islanda a fost condusă scurt timp prin penaltyul transformat de veteranul Zahavi, dar ghinionul israelienilor este că Gundmunsson a făcut meciul vieții. El a marcat trei dintre cele patru goluri ale Islandei care s-a impus astfel cu 4-1.

Finala diviziei B va fi între Ucraina și Islanda. Pentru România, era de preferat ca Ucraina lui Serghei Rebrov să se încurce în Bosnia și Herțegovina, iar timp de 86 de minute această variantă părea viabilă. Gazdele aveau 1-0 în urma autogolului lui Matviienko, iar ucrainenilor le ieșea nimic. Însă în minutul ’80, Rebrov l-a trimis pe teren pe experimentatul Yaremchuk și bucuria românilor a fost spulberată. El a egalat în minutul 86 și după nici două minute i-a pasat decisiv lui Dovbyk și uite așa s-a ajuns la finala Ucraina – Islanda, în care prima e favorită să se salute cu tricolorii la turneul final.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. NU parity pe România, aceasta confruntare este pe modelul Eurovision… si oricum trebuie pupați în c…ur ucrainenii iar la asta România este imaginea lui Rareș Bogdan expert în limbi si pupat în zone intime.

  2. Ba, Mihailov D. Q., NU-TI CRAPA OBRAZUL DE RUSINE? O sa ramai SLUGA toata viata…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.