„România nu trebuie să intre în războiul altora“

Decizia luată joi în CSAT, prin care România va dona Ucrainei un sistem Patriot, provoacă mânie la unii.

George Simion, spre exemplu, crede că„România nu are de ce să intre în războaiele altora”.

„Condamn în termenii cei mai duri decizia președintelui Iohannis și a CSAT de astăzi de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca președinte al României, nu voi implica țara noastră și nu voi expune românii la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războaiele altora. România trebuie să investească în propriile capacități de apărare. (….) Sistemul Patriot trebuie să rămână și să apere românii, iar România u trebuie să intre în niciun război”, a spus George Simion într-un videoclip postat pe Facebook.

 

Fostul premier Victor Ponta merge pe ironie, facand referire la candidatura lui Iohannis la NATO.

“Am infrant !!!!! A “dat de pamant” Klaus cu astia de la NATO si le-a aratat cum e el “tare ca fularul”!  Sau cum mai spun romanii : “si ……. Si cu banii luati” . Acum iar a picat pe Romania sa ii gasim un loc de munca tot asa ca pana acum – cu bani multi, munca deloc,  privilegii si vacante. Nu ca moare de foame cu chiriile de la cele 6 case, cu masina, casa si salarii platite pe viata de la Buget si pensia de profesor ( chiar daca nu a mai calcat intr-o scoala de 25 de ani) . Bai, l-ati votat, acum scoateti banii . Puie Monta????, scrie “Ponta pe Facebook.

Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a decis, joi, având în vedere deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate în Ucraina, donarea către țara vecină a unui sistem Patriot.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

26 de Comentarii

 1. Romania nu a donat Patriotu…A primit rugamintea sa il dea Ucrainei. Rugamintea e un ordin soft. Si Romania e tot un aliat soft, adica daca nu te aliezi de voie te vei alia de nevoie… Ponta stie cum vine treaba, face si el ironie, haz ce necaz…George Simion e papagal. Daca era el la guvern lustruia personal Patriotu il stergea de praf inainte sa il trimita in Ucraina…Trupe in Ucraina nu trimite Romania daca nu e nevoie.

 2. „România nu trebuie să intre în războiul altora“

  Decizia asta nu se ia in colonie de politicanti second-hand romanesti. O sa ne spuna SUA cand si ce trebuie sa dam, facem, spune. Ca in cazul sistemului Patriot.

 3. votati Comasatii PNL cu PSD mai ales ca se muscaintre ei ca niste frati gemeni sub lupoaica…sau voteaza tableta cm trebuie ca sa fie pe gustul…Patriotului dat…

 4. Nu mai sariti asa, ca nu l-am dat din banii ciuciulacului si-ai lui Iohannis. Banii aia au fost platiti demult de restul prostilor de noi, incetati cu galagia! Ce, credeati ca daca l-am platit noi, e al nostru? Nu-i! Si cine stie cate alte chestii am platit si nu-s ale noastre. Da, da, grija si la telefonul din mana!

 5. Ukraina este singura tara din lumea care detine doua provincii romanesti luate cu deportarea in Siberia a proprietarilor legali. Idiotii de ukrani au mostenit ilegal si nemeritat de la defuncta URSS. Frau Merkel a promis ca despagubeste statul roman pentru nedreptatea facuta de hitler prin pactul Ribbentrop-Molotov (1939), cand tampitii de romani erau aliati cu Germania, iar razboiul nici nu incepuse ! Evident, femeia a mintit, sa traiasca cat mai mult, ca Hilara Clintona, sa aiba timp sa se chinuie cat mai mult (solutia CIA) !

 6. Armele pe care le primeste Ucraina întretin un razboi început din cauza ei: discriminarile la sânge ale minoritatilor nationale din tara l-au declansat.

 7. Rușine trădătorilor din conducerea statului român care au votat cedarea rachetelor Patriot Ucrainei și implicit intrarea României în războiul contra Rusiei.

 8. Dai ceva atunci când nu-ți trebuie. Dar dacă nu ne trebuia, de ce a trebuit să cumpărăm acest sistem?
  Oricum, acum ne aflăm într-o situație infinit mai proastă decât înainte: şi fără sistem de apărare şi duşman declarat al Rusiei, pentru că sprijinim duşmanul său direct.
  Asta înseamnă să fii „în cea mai sigură alianță de securitate din lume”. Cât eram în Pactul de la Varşovia nu aveam niciun conflict deschis pe o rază mii de km în jurul nostru, nu ne amenința nimeni, nu ne luau procente din PIB ca să hrănim rechinii militari din alte țări, nu ne puneau să intrăm în conflicte care nu erau ale noastre, puteam colabora economic şi politic cu orice țară din lume, fără restricții.
  Acum toate astea s-au dus. Aşa e când eşti colonie.

 9. Sa nu ne ofuscam degeaba! Cand eram sub suzeranitate turceasca nu participam cu oaste la expeditiile purcesti? Participam, da, dar in felul nostru, fals. Ne faceam ca luptam. Asta e, asta-i ideea!

 10. @ prostia te îngroapă

  Până la proba contrară, românica și cei ca tine sunteti slugarnicii amerlocilor, nu a rușilor !
  Du-te cumpără-ti o Eugenia si vino înapoi când vei avea argumente de adult !

 11. Acum are mai mult sens rezultatul meciului:
  La fotbal 3-0 pentru România
  La bani câștigați 1-0 pentru Ucraina

  Valul de emoție creat și bucuria românilor asigură liniștea în urma veștii donației de doar 1 miliard și ceva. Ce ne pasă, i-am ars la fotbal. Eu zic că e autogol.

 12. De abia astept sa aud ca Putin a facut pipi si pe acest patriot trimis de tradatorii de tara Ukrainei !

 13. PENIBILI! Nu a fost deajuns ca ucrainenii s-au sters la fund cu romanii in anii 45-50, acuma ne bagam noi in fundul lor, sa fim evacuati de acolo sub forma de balegar.

 14. „un razboi început din cauza ei”

  Cel care a pornit razboiul de cucerire a fost profesorul premiant Nobel pentru utilizarea dinamitei asupra umanitatii. Tuasele Clintona si Nulandovici au fost doar uneltele pornirii unui razboi in timpul Olimpiadei de la Sochi, conform culturii americane.

 15. O sa vina vremea cand toti membrii CSAT , vor fi judecati ca tradatori de tara.
  Imbecilul de Iohannis, zece ani si-a batut joc de poporul nostru , a huzurit pe banii romanilor, iar acum procedeaza clar la un act de tradare nationala .

 16. Da si impuscati la zid ca Cescuta prin care a trecut sute de plumbi as putea face si o poezie despre materie.

 17. Petrinilor, naiba sa va ia din subsolul de bloc (cum bine scria cineva) si sa va ducă fie în ucra, fie la biden sa-l ștergeți pe unde se mai scăpa pe el din când în când.

 18. Pentru ca oamenii nu au o voce a lor, personale si le place sa aiba un delegat mesianic in treburile lumesti ca Simion sau Ponta (ori un Trump, Putin sau Orban pentru linistea globala), personaje din opozitia controlata folosite pe rand ca bau bau (cu care esti demonizat prin asociere), demersurile pentru pace sunt ingropate in ditriabe psihopatice ale tacanitilor debili care traiesc cu spectrul rusesc, al virusilor si al teroristilor pe psihicul lor fragil si disociat. Aveau nevoie de carne de tun pentru ca urmau sa aiba un razboi. Asta a fost dupa incidentul din Golful Tonkin si inainte de Pearl Harbour si bombardamentul atomic din Japonia. Evident, dupa cum stim acum — a fost un fel de ardere a Reichstadt-ului sau demolare controlata a turnurilor WTC– s-au pregatit pentru RAZBOIUL ETERN ASIMETRIC. Ia vedeti ce au mai discutat in CSAT ca e interesant.. trupe romanesti pe teatre de operatiuni straine, licente 5G etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.