România-Ucraina: Iordănescu joacă ofensiv

 

România va juca partida de deschidere din grupa E de la EURO 2024, contra Ucrainei, cu o echipă destul de ofensivă.

Sigur, tricolorii știu că trebuie să fie foarte atenți la forța atacului ucrainean formată din coechipierii de la Girona, Dovbyk și Tsigankov pe post de arme letale. Însă Edi Iordănescu nu vrea o „autobază română“, pe mai multe linii, în fața carelui nostru. Motiv pentru care va merge pe un sistem tactic foarte mobil, 1-4-1-4, care, funcție de fază, se poate transforma ușor în 4-3-3 în momentul în care suntem în terenul lor.

În poartă, va fi veteranul Florin Niță, titularul din preliminarii, Horațiu Moldovan plătind tribut prostei decizii din iarnă de a pleca pe banca lui Atletico Madrid. Cei patru din linia de fund sunt Rațiu și Bancu pe benzi, Drăgușin și Burcă axul central. La ultimul, există un semn de întrebare după acea ruptură musculară și Racovițan este în stand-by să îl înlocuiască.

Marius Marin va fi singurul închizător pe hârtie, dar e clar că, funcție de evenimente, alți doi mijlocași centrali, Răzvan Marin și Stanciu, i se pot alătura. Tot la mijloc, dar pe benzi, vor fi cei doi jucători ai Parmei: Dennis Man pe dreapta și Vali Mihăilă pe stânga. Vârful nu va fi nici unul dintre cei trei clasici (Alibec, Pușcaș sau Bîrligea). Dennis Drăguș este alegerea lui Edi Iordănescu, pentru că este foarte mobil, are viteză și poate controla foarte bine mingea în regim de viteză.

La prima vedere, este o formulă de joc bine pusă la punct, echilibrată, cu un singur punct nevralgic, Marius Marin, ca urmare a temperamentului coleric al jucătorului de la Pisa, un adevărat aspirator de cartonașe de ambele culori, ca urmare a faulturilor dure pe care le comite cu ușurință. Marin va trebui să înțeleagă că riscă enorm să își distrugă colegii dacă nu va fi foarte atent la toate reacțiile sale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Pe golgheterul Europei,Ianis H. il pastreaza pentru finala?Sau nu e refacut…

  2. Ca de obicei, doar ticăloșiile te interesează. Ianis nu s-a autointitulat niciodată „golgeterul Europei”. E un băiat modest, cuminte, care nu este de aceeași valoare cu tatăl lui. Dar care e problema, a venit la tine să-ți ceară bani de mâncare? Du-te, bă, învârtindu-te, că ești ticălos din născare!

  3. Ha, ha! Deja o-nceput ofensiva? Numa’ să nu obosască pân’ la oara 16…

  4. Rugamintea sa pierdem la scor mediu spre mare.
    Slava Ukraini!

  5. Eu nu cred in noroc, sau ghinion , in sport! Esti bun , sau nu ! Atat ! Ca, o dai in bara , ca inalti zmee, ca dai pasa la adversar , nu inseamna ca ai ghinion , inseamna , ca nu esti destul de bun ! Avem un meci foarte greu, depinde numai de vointa de victorie a jucatorilor , depinde , daca pot demonstra ca au valoare , depinde numai de ei si atat! Probabil ca la fel gandesc si ucrainenii! Pentru ai nostrii, este sansa de a demonstra ca pot juca si altceva , decat un fotbal arhaic si demodat ! Sa speram si sa le tinem pumnii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.