România-Ucraina: Presa ucraineană ne ia la preț de matineu 

România este un adversar insignifiant peste care jucătorii lui Serghei Rebrov vor trece ușor, consideră presa din Ucraina.

Reprezentăm un obstacol facil, de care jucătorii ucraineni nu au de ce să se teamă. Cel mai important site de sport de la ei, ua-football.com, a tras concluzii dure și foarte multe jignitoare despre situația din fotbalul românesc, iar concluzia este că acum avem cea mai slabă generație din 1970.

Ucrainenii folosesc cuvinte grele inclusiv despre situația din fotbalul nostru intern, unde consideră că este un haos general și unii latră la alții. Încă o dată iese în relief această atitudine arogantă, în care ironiile și jignirile fac parte din vocabularul uzual al presei dintr-o țară care se află în război cu Rusia și care este neînvinsă doar pentru că a primit nenumărate ajutoare din partea SUA și a statelor europene, printre care și România.

Pentru ziariștii de la Kiev, un rezultat de egalitate sau un eșec în fața României ar fi o rușine, pentru că există o imensă diferență de valoare a loturilor, peste 400 de milioane euro Ucraina și undeva în jurul a 92 de milioane România.

 „La turneul major anterior, echipa națională a României era condusă de legendarul Angel Iordănescu. La Euro 2024, ștafeta a fost preluată de fiul său, Edward. Multe voci răutăcioase spun că a primit această șansă doar datorită legăturilor de sânge. Dar Edi, care a împlinit 46 de ani ieri, a demonstrat deja că este un antrenor complet independent. Și vrea să dovedească asta în continuare.

Atmosfera în fotbalul românesc este întotdeauna nebună, de nesuportat. Declarațiile ascuțite, chiar ofensatoare, sunt normale. Jurnaliștii, experții, foștii și actualii jucători și antrenori, președinții cluburilor, oficialii Federației, toți latră unii la alții, creând un haos general. Și toți la un loc latră la echipa națională, amintind constant de Generația de Aur.

Opoziția este crudă, deoarece componența actuală a echipei naționale este foarte slabă. Sunt cei mai slabi din anii ’70. Este numită „naționala jucătorilor din Serie B și a mercenarilor din Orientul Mijlociu”. Jucătorii fie evoluează în campionatul României prea mult timp, fie caută salarii mari în Asia și nu sunt mental pregătiți pentru Europa.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

17 Comentarii

 1. … ne ia la pret de matineu.Veti vedea cum vor juca cu noi;ca si cu dusmanul.Sper sa nu le rupa picioarele la mai mult de 25% dintre romani.Sper sa nu aratam ca suntem niste carpe in kur, sper.

 2. Atitudinea jignitoare este specifica educatiei specifice a numaratorilor de cornere care trebuie sa scrie conform educatiei celor care umplu tribunele. Genul Topescu nu se mai cauta, e rar in viata, nu numai in tribune.

 3. Si merit ” Rumanii ” altceva .? Ukrainenii se pisa pe romani de la inaltime oricate miliarde sau Patriot le-am da .
  Cu Sclavii te porti ca cu Sclavii . Carpe Miortice in fata lor am fost aproape mereu .

 4. Vom vedea si altele..
  Pentru asta și încasează acum de la ruși.. Mereu cu aiere de superioritate crezând că toată lumea lii datoare cu ceva..

 5. Pai,avem ocazia sa le aratam ca suntem demni de seara romantica la Burj Al Arab.Ce ati zis ? Daca am fumat ceva ?

 6. Unde este ironia ucrainenilor ? Mie imi pare, ca ce au spus despre fotbalul romanesc, este adevarat! Cat despre razboiul lor, cu Rusia , il vor pierde fara doar si poate, cu tot sprijinul Occidentului ! Ca deobicei, Romania , spre deosebire de Ungaria , a pariat pe calul mort!

 7. Diferenta de valoare se va vedea pe teren,in rest sunt numai speculatii si gogosi media

 8. Si merita ” Rumanii ” altceva .? Ukrainenii se pisa pe romani de la inaltime oricate miliarde sau Patriot le-am da .
  Cu Sclavii te porti ca cu Sclavii .
  BAI ROMANI PROSTI SI IDIOTI – Nu vedeti ca este o ” Greseala ” intentionata – ????
  Cine dracu va mai suporta pe Planeta asta – ” Rumanilor ” – Toti isi bat joc de voi , si scrieti ca este ca la ” Matineu ” .
  Cand dracul va treziti la Realitate ” Adormitilor ” ? Nu vedei cat de Prosti sunteti considerati .???
  La multa prostie si D-Zeu este neputincios spunea un Filozof .
  Treziti-va dracului odata , si luati atitudine ; Mamaligarilor ” – Tot timpul va lasati scuipati de Ukraineni –
  Imi este rusine ca sunt roman , cu asa atitudine …………..Rusinos , Deplorabil Umilitor .

 9. Să nu fim pesimiști: băieții lui nea Edi îi vor bate cu 2-1 pe ukrani și tot cu 2-1 pe slovaci.

  Ne calificăm de pe pozitia a doua faza următoare!

 10. Ciolacul poate sa Parieze pe Romania cu 1 la 0 ca sa Castige la Pariuri !

 11. Ukrainienii merita un cadou sânt in război,trebuie lăsați să câștige,nu contează ce spun ,o spun din frustrare!

 12. Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti …

 13. Zici că ajuți pe ukran ?? De ce ?/ Ai o minoritate romînească discriminată și hulită,. E umilința de slugă și de preș in fațas altor doar pemntru că ești colonie , sau pașalîc ??De altfel de cxe ar face opinie separată ukranul devreme ce toată europa desconsideră pe român..Nu ai avut și nu ai nimic de prezentat in fața lumii pentru a fi stimat..

 14. Facem spume din cauza unui articolas de ziar,parca acolo ziaristii ar fi mai breji decat la noi…

 15. Nu inteleg ce anume e gresit in acest „articolas” din presa sportiva ucrainiana.
  Desigur,nici mie nu imi comvine continutul dar e totusi mult adevar in cele afirmate.!
  Si comentatorii nostri in ale sportului fie sunt depresiv-alcoolici fie super excitati (tot alcoolic )
  PS: Sa nu uitam si comentariile prezente care nu au nici o legatura cu sportul si articolul de fata.
  Prin urmare ma conformez si eu : jos Putin,Iohannis,Ciolacu si dracu’!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.