România, victorie categorică la Campionatul Mondial

Naţionala României a debutat cu o victorie categorică la Campionatul Mondial de handbal feminin care are loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia, 44-19 (25-6) cu Chile, vineri, la Herning (Danemarca), în Grupa E.

Tricolorele au făcut o primă repriză excelentă, încheiată cu un avans de 19 goluri (25-6), dar după pauză au evoluat mult mai relaxat şi formaţia sud-americană a reuşit să marcheze mai mult şi să reducă din diferenţă.

Eliza Buceschi a fost aleasă cea mai bună jucătoare a meciului.

Golurile echipei României au fost marcate de Eliza Buceschi 6, Sonia-Mariana Seraficeanu 5, Lorena-Gabriela Ostase 5, Alexandra Dindiligan 5, Elena-Nicoleta Dincă 4, Alicia-Maria Gogîrlă 3, Crina-Elena Pintea 3, Alexandra-Diana Badea 3, Nicoleta-Filofteia Balog 2, Bianca-Maria Bazaliu 2, Daria Bucur 2, Cristina Laslo 2, Maria-Claudia Paşcan 1, Andreea-Cristina Popa 1.

Diana Ciucă a reuşit 6 intervenţii (50%), iar Daciana Hosu 4 (24%).

Pentru Chile au înscris Francisca Andrea Parra Parra 4 goluri, Constanza Paul 4, Valeska Andrea Lovera Salas 3, Catalina Francisca Moreno Córdova 2, Gabriela Belén Müller Ruiz 2, Romina Antonia Ramirez Munoz 2, Maura Andrea Álvarez Gyllen 1, Josefa Ignacia Araya Salfate 1.

Meciul a fost arbitrat de chinezoaicele Yufeng Cheng şi Yunlei Zhou.

Vineri va avea şi celălalt meci al grupei, dintre Danemarca şi Serbia.

România va întâlni în următoarele partide Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie).

Primele trei clasate în grupe vor obţine calificarea în grupele principale, pe care le vor începe cu punctele acumulate între ele.

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

România are în palmares un titlul mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) şi una de bronz (2015). La precedenta ediţie, România s-a clasat pe locul 13. La CM 2023, România are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

 1. Cum dom’le să reducă din diferenţă după pauză ?
  Hai matematicianule sa facem un mic calcul:
  – prima repriza (25-6), deci diferenţă de 19 goluri
  – final (44-19), deci diferenţă de 25 de goluri!
  Cum ti-ai luat bre diploma de bacalaureat?

 2. Sa speram ca va fi bine in continuare, cu toate ca urmeaza niste meciuri cu echipe mai bune.
  Da-le Doamne noroc si putere!……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.