Românii din Siria ar putea fi evacuaţi

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, la RFI, că i-a cerut ambasadorului român la Damasc să pregătească, împreună cu reprezentanţele altor state membre UE, un plan coordonat de evacuare eventuală a românilor din Siria.

„Noi avem o comunitate masivă românească în Siria, estimată pe la 15 mii de persoane. Sigur, majoritatea sunt de fapt familii mixte. I-am cerut ambasadorului nostru la Damasc să pregătească împreună cu secţia consulară a altor ambasade din statele membre UE un plan coordonat de evacuare eventuală”, a declarat ministrul de Externe la RFI.

Siria a devenit în ultimele luni teatru de conflict după ce opoziţia a cerut demisia puterii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.