Românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie

Românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie. Un acord agreat între cele două țări  urmează să fie semnat curând, odată cu vizita premierului spaniol în țara noastră. 

Românii își vor putea păstra, prin urmare, și cetățenia română, eliminând obligativitatea renunțării la aceasta pentru a obține cetățenia spaniolă.

Statutul de cetățean spaniol va aduce beneficii importante românilor care trăiesc sau doresc să se stabilească în Spania, cum ar fi  locuri de muncă mai bine plătite, în administrație, ordine  publică și educație.

Acordul marchează o evoluție semnificativă în relațiile bilaterale România-Spania, în condițiile în care puține țări au un astfel de acord încheiat cu Spania, printre acestea Portugalia și Franța.

Pașaportul spaniol a fost declarat cel mai bun la nivel mondial și asta ar însemna pentru români că ar putea călători și în Statele Unite fără niciun fel de viză”, a declarat Ciprian Bălțoiu, fost consul la Ambasada României în Spania și ziarist la Radio Românul pentru ProTV.

Potrivit datelor Ministerului de Externe, peste 600.000  de români au rezidență oficială în Spania, mulți români fiind stabiliți în Spania de mai bine de două decenii. Românii  reprezintă a doua mare comunitate din Spania, după marocani.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

15 Comentarii

 1. Spania a fost si ramane cea mai ospiataliera cu romanii. Decit mauri si negri, mai bine romani crestini(ortodoxi).

 2. Poti avea 7 pasapoarte spaniole,ca tot roman esti,cu drepturi la nivel declarativ.v-o spune tetea.Da,ti se garanteaza dreptul la vot,dar daca ati sti voi nivelul rasismului spaniol ati spune ca cele declarate in acest articol este debil mintal.Cetateanul spaniol cu drepturi depline este cel nativ,in nici un caz unul care a dobindit nationalitatea spaniola,si minus cetateanul roman.In tara in care se consuma zilnic cel putin 3 tone de cocaina,pina si copiii te privesc urit,dispretuitor.

 3. Deci ne dau spaniolii vize pentru America! Altfel guvernul american nu ne crede good enough dupa ce romanii au luptat in Iraq si Afgnaistan alaturi de americani. Sunt buni in schimb sutele de mii de imigranti ilegali din America de Sud si Haiti pe care administratia Biden ii ajuta sa ajunga ilegal in America.

 4. @Fake Democracy
  -vize de America,da:
  cine a initiat descoperirea Haitii,a Puerto Rico si a Cubei,
  a Americii?

 5. Ce-i aia dubla cetatenie, o betie basista ? Cum sa voteze in Romania unul care nu „beneficiaza” de votul sau ? Doar ca este telespectator la OTV ? Prostia soroshista este la putere peste tot, tara vrea cati mai multi prosti !

 6. „Doar 600 000 de romani sunt legal in Spania?”

  Nene, tu stii ce-i aia cetatenie, ce legatura are cu legalitatea ? Disiparea cetateniei este cea mai mare prostie in favoarea globalismului soroshist !

 7. In SPANIA se mai vad urmele ideologice ale FASCISMULUI (catholic) a lui … FRANCO !
  Cine-i destept … si poate intelege SPANIA si problemele nu doar CATALANE ale ei
  vede clar FASCISMUL inca in disolutie franata, subteran , a lui FRANCO !

  Specialul MISHTEAUX spune ca nu pori intelege SPANIA de AZI (cu problemele ei mocninde) fara sa studiezi cat de cat

  FASCISMUL 🙂 ISTORIC , care a format IDEOLOGIA actuala a SPANIEi si …problemele ei de orice fel INTERNE!

  V-as putea spune mai multe … de ce SPANIA are ideologic in statut aparte in UE (deseori strident non-americanesc!) 🙂
  V-as putea spune si de ce ai inca IMENSE probleme INTERNE
  care urmeaza pe cale de eroziune a FASCISSM-ului FRANCO-ist sa apara !
  Cine-i interessat de-o privire de asamblu a FASCISMULUI saniard ar face bune sa citeasca scrierile LEGIONARILOR romani aciuati la ei ! 😐 O spun ca NE-PROST emotional si ideologic ABSOLUT NEUTRU !

  SHALOM ! SPANIA va avea anul asta sange-pe-strazi ! 🙁 Odata cu TRUMP … CATALANIA re-incepe anti-franco-ismul activ ! 🙁

 8. E SPANIA
  un fel de …Yugoslavie inainte de … existus ?

  Orice s-ar zice despre tine … sub masca de blana de miel ti se vede … GENIALITATEA ! Xi-ti va fi vesnic dator !
  Pentru sfatul … 2-oua saptamani dupa PACEA UKRANA !

  Despre ISRAEL , se stie la LONDRA ca … asa cum cu Byby mergea … NU MAI TINE ! ETC.
  Inca-s curios prin ce stranii strategii GLOBALE in faci dinnou(!)
  de data asta LA POMPA nu LA SERVERE
  pe MARELE BLOND … POTUS !

  (PS: La predictia ta intern-romaneasca cum ca ESALONUL 2 … n-au fost atenti cei de la „ambasada” care incet-dar-sigur PIERD in 2023 ! in plus nu din motive personale ci ca PERICOL-NATIONAL -> USR-ul trebuie sa dispara electoral(!) ! A ajuns prea demagog-ANTI ! Exista limite de suportabilitate 🙁 si la MAMALIGARI ! Fiecare sa aleaga ce vrea insa asupra USR-ului sa mediteze adanc inainte de-asi trage gloante-n propriul picior NATIONAL(ist) ! Mai ales ca ISRAELUL chiar pierde meciul ! 🙁 )

  SHALOM ! ❤️❤️❤️

 9. de romani alungati, este foarte bun pentru Spania!
  Guvernantii nostrii sau ai cui or fi, isi freaca palmele!

 10. In loc sa se termine o data cu aceasta dubla cetatenie ,se vede ca incontinuare se va ramane la asa ceva .Cine vrea o a doua cetatenie, ar trebuii sa renunte la cealalta si nu sa le aibe pe amandoua .Ori esti cal, ori esti magar ,dar ca sa fi in acelas timp si cal si magar ,cred eu ca nu este corect.

 11. Dupa Razbiul lor Civil, spaniolii au ramas in miseria totala. Argentina in schimb, era umpluta de bani si de alimente. Atunci Peron a trimis, ani de zile, zeci de barci umplute de griu, porumb, fructe si carne, gratis, la spanioli. Facind drumul invers, milioane de Spanioli au venit in Argentina. Dupa cea Spania s-a normalizat un pic si argentinienii au migrat in Spania, unde au fost primite cu insulte: sudaca, jodaca, indiano, criol, „intoarcete a tu puto pais”, dute la porcaria de tara ne spuneau. Nu cred deci ca cu dubla nationalitate, spanioli o sa iubeasca mai mult pe romani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.