Românii, invidiați de maghiari

Românii îi depășesc pe unguri, la nivelul de trai, arată un articol publicat în presa maghiară. Autorul articolului precizează că doar bulgarii „trăiesc mai rău decât noi, românii, slovacii și polonezii fiind cu mult înaintea maghiarilor în ceea ce privește nivelul de trai“ citând o nouă cercetare, citată de presa maghiară.

Autorul precizează și că această cercetare contrazice comunicarea guvernului ungar conform căreia Ungaria este lider economic în Europa Centrală.

Potrivit Szeretlek Magyarország, un ungur mediu cheltuiește 72% din nivelul standard al UE pe consum, ceea ce este cu 16% mai puțin decât o face un român mediu. Pe baza sondajului Eurostat, prețurile alimentelor din Ungaria s-au apropiat de 90% din standardul UE în 2022. Potrivit organismului de statistică al UE, principalul motiv pentru inflația maghiară de top din UE este creșterea vertiginoasă a prețurilor la alimente.

„De exemplu, a trebuit să plătim cu 100% mai mult pentru unt și pâine în decembrie 2022 decât în ​​ianuarie. August marchează a 12-a lună în care inflația maghiară este cea mai mare din Uniunea Europeană. În 2022, prețurile alimentelor au crescut la 89,9% din media UE. În Austria, acestea se situează la 107%, iar în Slovacia, la 102%. Dar în Polonia, acestea ajung doar la 74%, în timp ce această cifră exactă este de 72% în România. Potrivit GKI, putem cumpăra mai puțin cu salariile maghiare în comparație cu românii sau slovacii“, se mai arată în articol.

Guvernul român a făcut alegeri mai bune. Datele cercetării arată, de asemenea, că nivelul de trai a fost doar mai rău în Bulgaria, în Uniunea Europeană.

România a fost cu mult dincolo de Ungaria în 2010. Cu toate acestea, până în 2022, au precedat Ungaria în ceea ce privește nivelul salariilor și, în 2023, această diferență va continua să se mărească. Și asta este valabil și pentru polonezi. László Molnár, CEO-ul GKI Economic Research Co., a declarat că un ungur mediu a cheltuit cu 16% mai mult pe consum decât un român mediu. Potrivit G7, un organ de știri economice din Ungaria, dezvoltarea sectorului IT din România, sprijinită de măsuri fără precedent de la stat din 2001, a contribuit foarte mult la procesul de recuperare din urmă.

România a eliminat impozitul pe venitul persoanelor fizice care lucrează în sectorul IT, ceea ce a făcut, practic, hubul IT al României în Europa. Astăzi, Kolozsvár (Cluj Napoca) din Transilvania Centrală găzduiește 13.000 de companii IT. Conform calculelor, PIT-ul pierdut de țara a revenit cu investițiile companiilor IT străine. Ungaria a ales o altă cale. Cabinetul Orbán vizează dezvoltarea industriei de prelucrare. Ele urmăresc să atragă producătorii germani de automobile și producătorii chinezi de baterii. Cu toate acestea, acesta din urmă nu creează locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată. În schimb, guvernul îi ajută să importe muncitori oaspeți asiatici, deoarece maghiarii calificați părăsesc țara pentru a lucra în Europa de Vest, mulți în sectorul IT.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

30 de Comentarii

 1. Ha ha ! Iata pe ce da probabil Ciolacu banii, pe articole de preamarire in presa maghiara (un fel de „Racnetul Pustei”) ! Ba nene, chestiile astea le poate crede, cel mult, unu’ pentru care calatoria vietii a fost cea de la Mizil la Urziceni, nu cineva care a scos cit de cit capul afara, pina si pe la Mako !

 2. Articol cretin! Ungurii sunt oameni civilizati si uniti! Nu mamaligi ! Ce sa invidiezi la romani? Mirlania?

 3. li-l dam pe Ciolacu mintenas! Sau pe Veorica, sa le creasca si lor nivelul!!!

 4. Eu stiam ca doar de 1 Aprilie se pot face glumite de acest fel ,dar se pare ca la noi in Rumeninstan se pot face ori cind.

 5. Sa vină în România la produs acești migratori veniți din stelele Asiei. Să fie slugi la români!

 6. @ Pai. Da Ciucă al nost sau Alinuța ce au de nu-i bagi în seamă ?.

 7. Avem o problemă cu articolul ăsta. E scris de un incompetent. Citez: „Potrivit Szeretlek Magyarország, un ungur mediu cheltuiește 72% din nivelul standard al UE pe consum, ceea ce este cu 16% mai puțin decât o face un român mediu”. Logica autorului ne spune că ungurii cheltuie 72% din venit pentru consum dar mai puțin cu 16% decât cheltuie un român. Concluzia ? Noi o ducem mai bine pentru că avem cheltuieli cu 16% mai mari fată de unguri. Păcat că aceste cheltuieli nu sunt pe culegeri de matematică. Unii au nevoie. Apropo, prostocrația e și în redacțiile „ziarelor” din România.

 8. Budapesta se compara acum cu cei de teapa ei. Capitala romanilor a sarut-o cu prajina de 10 metri si evolueaza in compania unor grei europeni ca Berlinul avand sanse sa-l depaseasca la pib-ul pe cap de locuitor.

 9. Acum este TIMPUL ca etnicii SECUI sa emigreza in masa (precum in 1311) inapoi in Panonia de unde au venit!.

 10. Cum se scrie corect !?…Tinutul Secuilor sau Tinutul SEC(A)(T)U(R)ILOR !.

 11. @ Paulian Ianosh: Ungure, in lunga ei „istorie” cati ani a existat Ungaria ca stat de sine statator? Aud? Este o tara inventata pe hartie ca si Ucraina. Cunosti istoria dupa Helvig.

 12. Vedeti! Sa moara dusmanii de ciuda! Noi suntem bosi, jupani, nambar oan. Slava manelistilor!

 13. PIB-ul pe cap de locuitor al capitalelor raportat la media europeana: BUCURESTI= 131% , budapesta= 108% , berlin= 113% . Bucurestiul va deveni cea mai mare metropola din sud-estul continentului. Are o pozitie privilegiata.

 14. Cine vrea sa vada cu ochi lui „Certificatul de Nastere” al POPORULUI Roman,sa mearga la Roma unde se afla MAREATA „COLUMNA lui TRAIAN” din anii 105-106 !.
  In acei ani etniile conlocuitoare de azi ,nici NU EXISTAU pe pamant,de PRASILA !.

 15. Mda, propagandă sorosist-bruxelleză de genul câinele moare de drum lung iar Ursula de grija ungurilor! Ce ne spune nouă propaganda UE, prin intermediul presei care înghite găluște?: „Dragi români, voi, care ați ascultat de Bruxelles si de Washington cu smerenie, ați ajuns să trăiți prost. Însă ungurii, care nu sunt la fel de ascultători ca voi, o duc mult mai prost!”.. De ani de zile, de când deciziile cretine ale UE ne afectează nivelul de trai, apare imediat propaganda care arată cu degetul spre „viața mult mai grea” a ungurilor, inflația lor, șomajul lor, „catastrofa” nesupusilor unguri. Ce treabă avem noi cu ungurii? De ce ne tot agresați cu exemplul Ungariei care „trebuie înfierată” fiindcă nu se supune politicilor cretine ale UE? Ce credibilitate aveți când prezentați un indicator economic al altei țări (inflația) fără a studia temeinic același indicator al propriei țări? Hai să vedem cine calculează și ne prezintă nouă inflația „reală” a țării noastre? BNR= Manole-securist mason și I.N.S. de stat!? Să credem cifrele acestor impostori aserviți? Sau să calculăm singuri cât s-a devalorizat puterea noastră de cumpărare când nu demult plăteam benzina cu 4,5o lei, k.watul cu 0.6o lei, gazul cu 1.6o/mc, laptele cu 2.7o, uleiul cu 4.5o, untul cu 6.5o, ouăle cu 12 lei/30 buc etc.. De ce ne tot băgați pe gât exemplul rebelilor unguri?! Ca să ne convingeți că trebuie să acceptăm să trăim prost fiindcă există alții care trăiesc și mai prost? Hai sictir UE, URSULA et comp! Ungurii și-au ales conducerea prin vot – treaba lor!- îsi asumă.. Aș vrea și eu să pot să-mi aleg prin vot liderul fără să intervină americanii,FBI, UE, STS, SRI etc. Așa ar fi democratic. Se poate? Desigur,NU!

 16. Ca sa vezi, dom’le,presa maghiara e cumparata de Ciolacu PSD.Cat cretinism ,ura si subestimare nationala voita din partea unor indivizi fara de tara.Crapa fierea in ei daca cineva nu improasca cu noroi tot ceeace este in tara asta.Mistocarii ieftine si filozofii scrise pe hartie igienica,numai de asta sunt in stare.Evolutia tehnologica le faciliteaza imprastierea dejectiilor de gandire on-line.

 17. PIB-ul trebuie calculat pe baza productiei realizate de firmele autohtone! cu ce ma incalzeste pe mine ca Ford sau Bosch produc aici, apoi exporta si marfa si profitul? daca o socotim asa, toate laudele devin caricaturi

 18. Sa traduc pentru fraierii de rromani care mai pun botul la articolele publicate de prestituatele astea. Prestituatele de serviciu din Rejectia Cotidianul, au primit ordin sa republice un articol scris de o alta agentie de prestituate liberale, platite din fonduri UE/CIA/NATO etc. care critica nivelul de trai sub guvernarea Orban, in favoarea unor „economii” de sclavi de success ca rromania, slovacia si poohlonia. In felul asta, prestituatele din ambele colonii castiga, aia ca-si critica guvernul, si la noi se da impresia maselor de prosti ca o duc bine. Ciudat cum prostii din rromania o duc mai bine, desi rapoartele de tzara si prognozele arata ca gradul de saracie in randul populatiei e in crestere. Ce e interesant e cum in aceeasi publicatie care latra ca egalitate si taxare pentru toata lumea, se ridica in slavi eliminarea impozitului pe venit pentru IT.

 19. Ungurii au noroc cu pomenile lui Putin. Zic unii de la noi ca nemtii vor investi masiv acolo dar mai nou nemtii nu se mai pot c__a de foame. Vor si ei sa-i ia Rusia sub protectie.

 20. mmmm ce arome …. ca la un semn au tabarit unul si altul, multiplicati de traumele nevindecate ale timpului…

  da, asa e, sinteti cei mai civilizati si cei mai uniti… dar cu siguranta nu ati aflat asta inca… mirlan vezi, mirlan esti…

  ha ha ha ha ha ha

 21. Nota 10 pentru Dudu 2 de la 22,45 …La o adică hai să ne comparăm cu ukrainii că poate reusim să depăsim pe careva căci albanezii ne- au luat- o demult inainte ,nu vorbim de sărbi sau de restu. Vb aia laudă- mă gură că iti dau friptură…

 22. De aia vin toti peizanii securisti din Ardeal pe capul bucurestenilor in loc sa mearga pe capul ungurilor care dau pe-afara de bunastare. Necazul este ca vin ca Helvig cu catel si purcel ba chiar si cu soacra. Si nu mai pleaca inapoi.

 23. budei cu pestă lucreaza in capetele nemintoșilor. Fumuri si rășini de mărire hungarista. Si nu atat ungurii din Romania, ca aia traiesc in lumea lor, cât secii de koorușvar aciuati cu sutele de mii in Capitala unde voteaza mucușori, clotilde si iohani.

 24. Ma simt ca Bula la oftamolog.
  Bula s-a prezentat la oftalmolog pt o consultatie . Medicul gaseste totul OK
  -Dom’ Bula , care sa fie cauza faptului ca v-ati prezentat la control ?
  -Dom’ doctor , nu vad ce aud !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.