Românii la război – cea mai mare îngrijorare!

Cea mai importantă sursă de îngrijorare – 33% dintre români sunt îngrijoraţi cel mai mult de posibilitatea unui conflict/război în care să fie implicată România (comparativ cu 9,9% în mai 2014), conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Creşterea preţurilor este menţionată de 28,6% (faţă 24,5% în mai 2014). Înrăutăţirea stării de sănătate reprezintă cea mai importantă sursă de îngrijorare pentru 18,5% dintre cei intervievaţi (faţă de 17% în mai 2014). 5,5% dintre români sunt îngrijoraţi cel mai mult de deteriorarea mediului înconjurător (2,4% în mai 2014), 4,9% de diminuarea veniturilor (16% în mai 2014), 4,7% de pierderea locului de muncă (22,7% în mai 2014), 1,7% sunt îngrijoraţi de producerea unor calamităţi naturale (2,6% în mai 2014), iar 1,9% de alte probleme (3,7% în mai 2014). 1,2% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Direcţia ţării

30,8% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcţie bună (faţă de 25,5% în martie şi 24,8% în ianuarie), în timp ce 62,5% sunt pesimişti

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 12 – 20 aprilie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

18 Comentarii

 1. Nu e cea mai importantă sursă de îngrijorare că 33% dintre români sunt îngrijoraţi cel mai mult de posibilitatea unui conflict/război în care să fie implicată România. Mai importanți sunt cei 67% care nu-s îngrijorați și-i sprijină „atât cât va fi nevoie” pe dușmanii de veacuri ai românismului.

 2. in ultimii ani s-au distrus libertatile cetatenesti iar voi massmedia nu ati miscat un deget! dragnea a dat legea condominiului(cladire cu mai multe locuinte/apartamente) prin care comitetul de bloc(condominiu) poate arbitrar sa impuna taxe celor ce locuiesc acolo daca adunarea generala nu are cvorum! guvernul ciolacu(la initiativa interlopilor stanescu) a dat hotarare de guvern ce distruge piata libera pe baza de cerere si oferta(si implicit dreptul de a vinde liber terenul proprietate personala) cand e vorba de tranzactionat teren extravilan, favorizand ca „preemtori” pe cei ce au terenuri vecine cu cel vandut, arendasii, rudele proprietarului ce vrea sa vanda,etc curtea constitutionala e doar natura moarta, ca suveranitatea tarii! chiar am ajuns sa nu ma deranjeze ca vine razboiul, ca iau ungurii Ardealul si rusii Moldova! macar de am scapa de securistii romani pentru totdeauna!

 3. @hahaha
  -comunismul revine prin asociatzia aia
  prin Pixzdariile Patriei!

  „metoda Cati” e un secs-phone sau ce?

 4. Vreți să spuneți că ne băgați în război.Cine baga Romania in război ,va plăti scump dorința de a ne ucide,o să vedeți!

 5. Bre, ha-ha-ha ! Liberatile cetatenesti se vor restaura la locul lor indata ce SERVICIUL MILITAR DEVINE OBLIGATORIU , iar intrarea Romaniei in razboi impotriva Rusiei sE va face cu incalcarea Constitutiei printr-un asa zis referendum , total inutil! De redefrendu-m-as avem noi nevoie CAND LIBERTATILE CETATENESTI ALE MINORITATII ROMANESTI DIN UKRAINA SUNT PROTEJATE CU ASUPRA DE MASURA ??? Ce ne mai trebuie referendum cand ukraina este in pericol?

 6. Politica antinationala criminala dupa Lovitura de Stat din dec 1989 organizata de Secu si cativa Capi ai armatei sub coordonare CIA dupa defectarea lui Pacepa unul din sefii importanti si Secu…Romania a fost inglobata in NATO, de voie sau fortat, nu conteaza, cu Baze militare Americane pe Teritoriu…Cica de frica Rusiei….Dar frica mai mare este a Rusiei care s – a trezit cu intreg Estul european pe cap, ca adversar de moarte, angajat total in campania NATO dr distrugere a Rusiei….Acesta e Esentialul pe care Propaganda oficiala il ascunde…Cu cat NATO se aduna la granitele Rusiei cu atat Propaganda oficiala ne asigura ca ne face un bine, ca Putin e rau, dictator, ca e bine sa navalim in Rusia ca sa omoram dictatorul…Desigur, narativa oficiala e stupida, doar cei grei de cap sau extremistii nazisti nu pricep ca e o minciuna…Insa majoritatea romanilor este multumita cu Ratia de Parizer cu Soia de la NATO, se teme ca o pierde daca nu de supune narativei ofciale…Bolovanul avalansei a inceput rostogolirea ca in 1940…Razboiul poate fi oprit cu siguranta daca NATO se retrage la Berlin asa cum cere Rusia de 25 de ani…Dar nimeni din NATO nu vorbeste despre asta…Fiindca NATO nu renunta la ce a acaparat MOCA…romanii se tem ca pierd Parizerul cu Soia de la NATO si tac cu complicitate….Prin urmare Solutia inarmarii pana in dinti s – a impus, in special prin cenzura oficiala…cenzura care dupa 1944 niciodata nu a fost atat de puternica, este sustinuta de Media cu 100 de posturi TV….Care ne spune ca Putin e rau, ca nu vrea sa lase Rusia sa fie si ea incorporata in NATO….Putin ar fi bun daca NATO face Baze militare la Harkov si Sevastopol…dar blestematul Putin nu vrea…

 7. Make love,not war,nu mai e valabil.Acum „trage cocaina pe nas si suje-o!”

 8. De teama unui razboi sunt ingrijorati 100% dintre romani, nu doar 33%. Mai ales cand stim dinainte cu ce bestii salbatice ne-am putea confrunta……[Rumburak]

 9. Conflictul din estul Ucrainei capătă dimensiuni: voluntarii chinezi luptă alături de armata rusă
  Ei postează videoclipuri pe rețelele de socializare ale luptelor.Direcția de Informații Militare a Ucrainei (GUR) susține de mult timp că Rusia recrutează mercenari din Siria pentru a lupta în Ucraina, în timp ce „Centrul Național de Rezistență” al Ucrainei, care este comandat de Forțele de Operațiuni Speciale ale guvernului ucrainean, a declarat că malaezienii au fost, de asemenea, văzuți luptând pentru Rusia în regiunea ocupată Donețk.
  „Unitatea chineză din Brigada Pyatnashka este în creștere. Din ce în ce mai mulți chinezi sosesc tot timpul. Frații noștri chinezi vin la noi”, a declarat un oficial militar rus într-un videoclip postat de Kukushkin.
  India a declarat la începutul acestui an că lucrează pentru a aduce înapoi aproximativ 20 dintre cetățenii săi despre care spun că au fost păcăliți să lupte pentru Rusia pe linia frontului din Ucraina.
  Unii cetățeni indieni recrutați de Rusia au declarat pentru AFP că li s-au promis misiuni care nu vor implica lupta în prima linie, dar când au ajuns în Rusia, au fost instruiți să folosească arme, inclusiv puști Kalașnikov, și au fost desfășurați în Ucraina.

 10. Bun, am inteles, unul din 3 romani e ingrijorat (probabil ca din ceilalti doi, unul e beat, celalalt inconstient), dar ce e mai interesant de stiut este citi romani sint IMPOTRIVA unui conflict in care sa fie implicata Romania ? Tirita incet incet catre dezastru de catre o „clasa politica” imbecila, corupta, criminala si tradatoare.

 11. Votăm de zeci de ani deciziile SUA, nato, UE, occidentale, crime împotriva umanității și a poporului român, ne-au jefuit tot, ne-au luat copiii, nepoți,sclavi în Occident, trăim de azi pe mâine, uciși de sistemul,,democratic” prin slugile lor din România ce acaparează averi incomensurabile prin frăția hoților!

 12. Stați să vedeți cand incep sa vă cada drone și rachete in testa aia goala și cu rușii prin casa ce viteji sânt soldații NATO care vor baga românii la înaintare.😁

 13. dupa cum se comporta conducatorii nostri in frunte cu „cel din frunte”
  se vede de la o posta ca doresc sa ne implice in razboi!! ca doar nu ei lupta !!

 14. Sunt curios, dupa galceava, cine va fi primul la lins clanta ambasadei de pe Kiselef!

 15. Păi,.sondajele sunt doar pentru căscații cărora li se balegă politicul in cap, iar ei deschid gura,..Nu am văzut pe nimeni ieșind la demonstrat pentru măcar alimentație sănătoasă, nu ce-ți bagă americanu in farfurie, din ukraina. Sau uite distrugerea fermierului, după cea a IMM-urilor,. A ieșit cineva cu un drapel de zece metri să zică un hoooo, bre ? Nu am văzut..Deci e totul normal și perfect,. Mai are romînu hîrtie igienică, deci se poate șterge pe gură..

 16. @axon
  -primele cuvinte,
  „România este stat naţional, …”,
  Statul etniei române!

 17. Probabil că cei intervievați veneau de la vreo partidă de mici și bere ?! Recomand celor 67% dintre romănii amețiți , cărora nu le pasă de nenorocirile războaielor , să se înroleze în armată și să se pregătească …

 18. @ Rumburak
  Mioriticule, pe de-o parte te temi de război dar pe de altă parte ești co-beligerant NATO care sancționează și atacă Rusia prin intermediul săracilor cetățeni ucrainieni (printre care și bucovineni săltați cu forța).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.