Românii, subiect la CGTN

Din cauza atacurilor rusești, portul Ucrainei Odesa este inactiv, forțând Kievul să apeleze la portul Constanța din România pentru transporturi de cereale și minereu. Corespondentul Aljosa Milenkovic de la CGTN explorează capacitatea Constanței de a gestiona cererea crescută de marfă. Pentru a răspunde dacă poate Constanța să țină pasul cu ritmul alert au fost aleși reprezentanții COMVEX Constanța. Nu întâmplător. Iată reportajul difuzat pe CGTN.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. „… forțând Kievul …” ! Iar Kievul ne forteaza pe noi, proasta satului european, sa executam fara sa cricnim toate porcariile ! Cu cusma in mina, plecaciuni supuse si salamalecuri … si asta in timp ce pe strazile si soselele Europei manifesteaza agricultorii, unul dintre motive fiind si invazia produselor ucrainene, in afara oricaror norme sanitare ale mizeriei numita UE si la preturi de dumping ! Ca doar nu ati crezut ca acestea ajung in Africa sau in alte colturi ale Lumii unde se face foamea …

 2. Dacă Rusia a ocupat regiuni din ukraina cu arma în mână, ukraina ocupă treptat România cu cereale, minereuri,…
  O sugestie pentru guvernul României,… înființați un minister dedicat ukrainei,sau puneți un viceprim ministru ukrainian!…sau președinte al statului român!…

 3. deci cai ferate NIET…
  asta ar mai trebuii…
  de asta a si platit Titulescu pretzul legaturilor feroviare intre Rusia Bolshevica si Romanica Carlista
  aveau nevoie oamenii bolshevici sa se conecteze cu polonia…
  lasa ca o vor face astia neobolshevici

 4. De ce credeti voi ca amerlocii au fortat pe austrieci sa voteze Schenghen pe apa….Ca portul Constanta,proprietatea amerloca a bagat deja toate produsele ucrane in kolhoz.Apropo,astazi prin Franta niste demonstranti au distrus marfa dintr-un camion romanesc.Motivul-marfa ucrainiana falsificata ca fiind din Romania,adica din spatiul comunitar.Abia incepe dezastrul Romaniei.

 5. @Bursucul si @Nascut sluga, viata de sluga, mort sluga
  Corect 100%!

 6. @ Rammestein. Pai daca la „ai nostrii” li se da cetatenie in regim de urgenta si sunt reciclati/numiti prin Republica Moldova poate o sa-l avem pe Zelensky presedinte la noi. Dupa ce termina cu Ucraina. Tot ne plac noua strainii mult de tot mai mult ca romanii. Ar putea sa gaseasca o strabunica de-a lui care a avut o sora care a emigrat in Romania pe la 1900 deci practic e roman si el!

 7. Dobrogea a fost facuta cadou Romaniei, de Rusia dupa ultimu razboi ruso-turc

 8. Portul Odessa este inoperabil doar pentru că ukranii nu vor să fie.. Au minat zona, iar minele mai scapă inspre sud, la plaje romînești,..De ar avea curajul ar putea avea un culoar doar de ei cunoscut unde conform ințelegerii cu rusul ar pleca cereale spre destinația africa.. \\Dar evident sunt alte interese ale unora ca produsele ukrane, americane, de fapt să fie in piața europeană,.. cu cîștig multiplu..

 9. Vladdimir:
  Rusii nu fac cadouri.
  Doar primesc.
  Daca nu primesc, isi iau singuri!

 10. Pentru mine Shenganul pe apa e de 100x mai important decat terestru pentru ca pe apa plătești cea mai mare taxa de port si faci cel mai mare negot in cantitate pe Dunere sau Baltica ocean si MN.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.