Românul care a gătit pentru Regina Elisabeta

 Au mai rămas mai puțin de trei săptămâni până la startul noului sezon Chefi la Cuțite, sezon care se anunță plin de suprize. Sunt noi nu doar prezentatorii ci, se pare, și unele reguli. Unul dintre jurați merită amintit în mod special. Și el, dar și întâlnirile memorabile pe care i le-a prilejuit traiectoria lui profesională remarcabilă. Cu toate că și-a definitivat pregătirea culinară în Italia, țara în care a plecat alături de familie pe când avea cinci ani și unde azi deține patru restaurante, Chef Richard și-a început cariera la Londra. Juratul Chefi la cuțite a lucrat ca chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. Ulterior, tot în capitala regatului Chef Abou Zaki a avut parte de întâlnirea despre care azi spune că rămâne cel mai emoționant moment al carierei sale: a avut ocazia să gătească pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, participând la o preselecție de bucătari pentru acest prilej regal.

Cel mai emoționant moment din cariera mea a fost atunci când am gătit pentru Regina Elisabeta. Regina a fost și rămâne o emblemă mondială pentru Marea Britanie, iar pentru mine a fost foarte impresionant să văd cum oamenii se înghesuie în fața Palatului Buckingham să facă poze, iar eu ajunsesem la trei metri de ea. Am preparat atunci un meniu de șase feluri pentru Regina Elisabeta – am fost printre cei șase bucătari care rămăseseră acolo din 28, în urma unei selecții. A fost una dintre marile mele împliniri atunci, am simțit că fac bine ceea ce fac în bucătărie. A fost un moment foarte emoționant, de care îmi voi aminti toată viața, pentru că nu se întâmplă în fiecare zi să gătești pentru Regină. Și culmea este că – deși se știe că, în general, un monarh are o echipă de bucătari la palat – Le Gavroche a fost restaurantul ei preferat când era tânără. Acesta a fost locul în care eu mi-am început cariera și știu că Regina și-a dorit să se întoarcă acolo după mulți ani”, a povestit Richard Abou Zaki.

Ulterior, Chef Abou Zaki a revenit în Italia, unde și-a continuat cariera în domeniul gastronomic. Azi, se bucură de succes și recunoaștere cu cele patru restaurante pe care le deține acolo, fiind unul dintre cei mai tineri Chefi din Italia recompensați cu o stea Michelin. Ascensiunea lui rapidă în lumea gastronomiei va fi, de altfel, subiectul despre care va vorbi la Congresul Internațional al bucătarilor, la care va participa pe 8 martie, alături de cei mai buni Chefi din lume. Tot luna aceasta, în calendarul său de evenimente, este și debutul în televiziune.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Dacă de ingineri nu mai avem ce povesti, vorbim de bucătari pipite, sau politicieni.
    Școala românească scoate bucătari, casiere, pândari și polițiști.
    Din rândul lor se selectează politicienii și cei de la ochiul și timpanu’.

  2. Macar sa ne spuna daca reginei ii placeau sarmalele, micii si fasolea batuta.
    [Eduardovici K K T KuMotZ, cititor pasionat de Pionesrkaia Pravda si Murzilka. WOW!]

  3. Parafrazandu-l pe Paunescu:

    „CUM te chiama Pui de DAC?”

    Richard Abou Zaki!👀

  4. Deci s-a aflat cauza morții. Acum, dacă tot e prin zonă, să gătească și la treicoceni și la șparlament. Doamne-ajută!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.