Roşia Montană și „apariția USR”

 Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că fostul prim-ministru Dacian Cioloş trebuie să ofere explicaţii referitoare la cazul Roşia Montană.

Premierul a adăugat că există o legătură între mişcarea „Uniţi salvăm Roşia Montană” şi apariţia USR.

„Haideţi să spunem adevărul. De ce a apărut Roşia Montană? Ca să apară un partid politic. Acea manifestare, ‘Uniţi salvăm Roşia Montană’, într-o lună de zile s-a transformat, în Piaţa Victoriei, în Uniţi Salvăm România, în USR, unde era lider domnul Cioloş. Domnul Cioloş, când Sorin Grindeanu depunea jurământul la Cotroceni, de prim-ministru, toată lumea cred că aştepta ca domnul Cioloş să îşi ia ficusul, să plece acasă. Nu. Domnul Cioloş făcea şedinţă cu ministrul Culturii şi trimitea Roşia Montană să intre în UNESCO. Este clar că a fost ceva la mijloc. Să vină să dea explicaţii”, a spus Ciolacu, la Antena 3.

Va face publice toate documentele  

„Aşteptăm întâi decizia şi vom vedea. (…) Eu am promis că după decizie o să pun la dispoziţie toate documentele din Guvernul României, exact tot lanţul. Sunt o groază de prim-miniştri care au insistat. Viorica Dăncilă a amânat cu trei ani de zile. A venit domnul Orban şi a considerat că trebuie imediat. Au mai întrebat o dată oamenii: ‘Domnule, sunteţi siguri?’ Şi domnul Cîţu a dat. Deci este ceva la mijloc. Cineva va trebui să spună de ce a fost insistenţa asta. Ce ascundeţi, de fapt şi de drept, la această decizie”, a spus premierul Ciolacu.

Se va îndrepta împotriva celor care au adus România în această situaţie?

„Domnul Cioloş are pensie specială de la Parlamentul European. A fost şi comisar, are de unde să plătească. Şi în cazul vaccinurilor, s-a declanşat o anchetă. Haideţi să aşteptăm. Nu împart eu dreptate. Nu sunt judecător. Pe mine mă interesează banii – să nu plătim aceste sume. Să vedem decizia şi pe urmă vom lua o hotărâre”, a conchis Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

4 Comentarii

  1. Satul Pericei din fundul Salajului de unde provine francezul Julian era pe timpul nasterii sale peste 90% populat cu unguri iar restul erau romani incerti. I-a cerut cineva acestui nepot de militian sa-si faca public adeneul?

  2. …transpiratule, terenul a fost pregatit din 90, unii de la usr nici nu erau pe teava…culmea, cei mai vinovati sunt din ograda ta, ceilalti doar au finalizat, asa incat mai usurel cu tambalu pe scari!…

  3. Sa raspunda si sa plateasca cei vinovati de magaria asta , daca mai exista o bruma de justitie in tara asta! Sa nu fie pus la plata , prin taxe si impozite noi , sau majorate, nevinovatul popor roman ! N.B. Eu cred ca vinovatii vor scapa „nevinovati”, iar romani vor plati pentru ei ! O sa vedem !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.