
Roșiile, considerate legumele vedetă ale verii, nu au doar un gust grozav, ci și multe proprietăți benefice. Ele conțin vitamine și substanțe nutritive și au un efect pozitiv asupra sănătății umane.
Medicii spun că tomatele au antioxidanți speciali. Acestea protejează pielea de arsurile solare, precum și de riscul de cancer cauzat de radiațiile ultraviolete.
Roșiile îmbunătățesc starea de spirit și ajută la combaterea depresiei. Experții nu pot spune exact ce substanțe conferă acest efect, dar înclină să creadă că licopenul are acest efect asupra organismului.
Dar roșiile pot fi și dăunătoare. De exemplu, la persoanele cu reflux acid, acestea provoacă arsuri la stomac, balonare și indigestie.
Roșiile conțin mult acid malic și citric, astfel încât cresc aciditatea și măresc producția de suc gastric.
Roșiile ajută organismul să absoarbă mai bine fierul, un mineral care joacă un rol cheie în formarea hemoglobinei și livrarea oxigenului către toate celulele corpului.
Ele conțin o cantitate mare de vitamina C, astfel încât ajută la întărirea sistemului imunitar.
Această vitamină are o altă proprietate importantă. Este necesar pentru producerea proteinei de colagen, care promovează vindecarea accelerată a rănilor.
Doamna nu știe că roșia este UN FRUCT, cel puțin din pinct de vedere al botanicii!
”Roșiile și efectele lor neașteptate asupra organismului.
Rosiile CU, sau FARA pesticide? Noi, romanii, mancam doar CU PESTICIDE. Multe.