Ruse şi Kostiuk au cedat după două ore de joc

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk a ratat calificarea în finala probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, vineri, de cuplul italian Sara Errani/Jasmine Paolini, cu 1-6, 6-4, 6-1, în penultimul act.

Ruse şi partenera sa au început foarte şi au câştigat clar primul set, cu 6-1, după o serie de şase ghemuri consecutive. Italiencele s-au impus în actul secund, cu 6-4, desprinzându-se la 3-3. Errani şi Paolini au dominat setul decisiv, câştigat cu 6-1.

Perechea româno-ucraineană a fructificat doar 5 din cele 15 şanse de break create şi a fost net superioară la winners, cu 41-17, dar a comis şi mult mai multe erori neforţate, 51-19.

Pentru Paolini este a doua finală la Paris, după ce s-a calificat şi în cea de simplu.

Ruse şi Kostiuk s-au ales cu un cec de 148.000 de euro şi 780 de puncte WTA la dublu.

Aceasta a fost a doua semifinală de Mare Şlem la dublu pentru Ruse şi Kostiuk, după cea de la Australian Open, din 2023.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.