Rusia 2033: dezintegrare și război civil

Aproape jumătate dintre experții în relații internaționale care au participat la un sondaj efectuat de Atlantic Council sunt de părere ca Rusia va deveni un stat eșuat până în 2033. Sunt mai mulți experți care au această viziune despre Rusia decât cei care cred că Afganistanul condus de talibani va deveni un stat eșuat în același orizont de timp. La fel, sunt mai mulți cei care cred că Rusia va folosi arma nucleară în următorul deceniu decât cei care consideră că Phenianul va recurge la arma nucleară.

Financial Times a fost prima mare publicație care a relatat despre sondajul Atlantic Council, un sondaj care sugerează că războiul din Ucraina va avea consecințe dramatice pentru Rusia și regimul Putin.

46% dintre cei 167 de experți care au participat la sondajul Atlantic Council spun că Federația Rusa fie va deveni un stat eșuat, fie se va dezintegra în următorii zece ani. La o întrebare separată, 40% dintre experți au arătat că Rusia se va dezintegra din cauze care includ ”revoluția, războiul civil sau dezintegrarea politică”.

”Conflictul din Ucraina arată că exista posibilitatea apariției unor probleme interne în Rusia și posibilitatea ca războiul să aibă efect de bumerang nu doar pentru conducerea Rusiei, ci și asupra întregii țări”, spune Peter Engelke, director adjunct al Atlantic Council.

Oficialii occidentali spun că Rusia a fost vulnerabilizată mult de invazia în Ucraina, din cauza sancțiunilor și controlului exporturilor. Economiști citați de Financial Times cred că capacitatea de producție a Rusiei scade constant ca rezultat al sancțiunilor, ia țara va ajunge să aibă nevoie de 30 de ani pentru a reveni la nivelul de dinaintea invaziei în Ucraina.

Și președintele Vladimir Putin a ajuns să recunoască public că Rusia întâmpină probleme în Ucraina și că acest conflict va dura mai mult. SUA și aliații au promis să susțină Ucraina atât timp cât este necesar, iar aliații concep planuri pentru un război care va dura mai mulți ani, scrie Financial Times. Cât va dura? Cel puțin un an și jumătate începând din acest moment, mergând până la peste doi ani. Iar dacă este să ne amintim de declarația premierului belgian făcută la câteva luni de la declanșarea conflictului, poate fi vorba despre zece ani de suferință la nivel economic pentru Europa.

Experții care au participat la sondajul Atlantic Council consideră însă că este puțin probabil un război direct între Rusia și NATO în următorul deceniu.

Războiul direct este mai probabil în Taiwan. 70% dintre respondenți consideră că Beijingul va recurge la o operațiune militară pentru preluarea Taiwanului în următorii zece ani. Așa cum mulți experți occidentali au făcut în cazul Rusiei (arătând că planul lui Vladimir Purtin a fost ”demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei până pe 30 decembrie 2022, centenarul creării URSS), mai mulți comandanți militari americani spun că atacul asupra Taiwanului va avea loc în 2027, la centenarul creării Armatei Populare de Eliberare. Unii oficiali au avertizat însă că invazia este posibilă și înainte de această dată, chiar înainte de 2024.

Peste 90% dintre respondenții sondajului Atlantic Council cred că clubul țărilor nucleare va mai primi cel puțin un membru în următorii zece ani. Cel mai probabil este ca aceasta tara sa fie Iranul. Nu sunt puțini experții care consideră că și Arabia Saudită va dobândi arma nucleară până în 2033, dar și Coreea de Sud și Japonia. Totuși, 58% dintre experții chestionați sunt de părere că armele nucleare nu vor fi folosite în următorii zece ani. Dacă acest lucru se va întâmpla, majoritatea consideră că vinovatul va fi Rusia.

În ce privește Statele Unite, experții chestionați sunt de părere că Washingtonul va cunoaște un declin în următorul deceniu. SUA vor rămâne puterea militară dominantă a lumii, însă mult mai puțini experți sunt de părere că SUA își vor menține poziția dominantă la nivel diplomatic și economic. Sondajul arată că lupta dintre ”democrații” și ”autocrații” va duce la un ușor avantaj pentru cele din urmă regimuri, că mișcările sociale cu cel mai mare impact politic în următorul deceniu vor fi cele naționaliste și cele populiste, mai puțin cele progresiste și ecologiste. De altfel, experții care au răspuns întrebărilor Atlantic Council consideră că lupta împotriva emisiilor de gaze cu efect nu va avea efectele scontate în următorul deceniu și că aceste emisii vor crește în continuare.

Experții citați se așteaptă la mai multa volatilitate la nivel global în următorul deceniu. Majoritatea consideră că lumea va experimenta cel puțin o criză economica de amploarea celei din 2008-2009 sau o criză mult mai gravă. Majoritatea consideră că în următorii zece ani lumea se va confrunta cu o nouă pandemie asemănătoare cu cea de covid-19.

Sondajul Atlantic Council și opiniile experților care au participat la el sunt importante câtă vreme think tank-ul joacă rolul de interfață a NATO. În urmă cu un an, Atlantic Council, presa de mainstream din SUA și nu puțini dintre experții amintiți mai sus erau siguri că Rusia va ataca Ucraina. Au avut dreptate. Acum, același think tank ne spune că în următorii zece ani Federația Rusă se va dezintegra, va ajunge la război civil (se înmulțesc informațiile publicate de presa de mainstream cum că exploziile din Rusia nu sunt doar opera serviciilor secrete ucrainene, ci și a unor mișcări interne anti-Putin). În acest context, care să fie scopul războiului din Ucraina? Apărarea democrației și a lumii bazate pe reguli sau dărâmarea regimului Putin și a Rusiei? Oare guvernul SUA, experții și ONG-urile au avut acces la informații foarte corecte de la Moscova când au vorbit despre invazia rusă în Ucraina sau aceleași entități au făcut totul vreme de ani de zile pentru a se asigura că invazia rusă asupra căreia au avertizat va avea loc? Urmează un război prin procura al Occidentului cu China, supusă deja controlului exporturilor de tehnologie?

Până la a da orice răspuns la aceste întrebări, să ne bucurăm că internetul le mai acceptă, pentru că ”experții” chestionați de Atlantic Council sunt de părere că social media are efecte negative asupra democrațiilor lumii. Cum poate fi lecturat sondajul Atlantic Council? Pax Americana nu mai ține, dar trebuie să o apărăm așa beteagă cum e. Următorul deceniu va desăvârși ceea ce a început odată cu spargerea bulei neoliberale din 2008 și cu ascensiunea unui nou imperiu, China, care a dus în prima fază fierbinte la așa-zisele ”primăveri arabe” și la lupta surdă pentru Africa și Golf, la lupta dintre ”Occidentul Colectiv” și țările BRICS care par sa se organizeze tot mai bine. Să ne pregătim pentru un deceniu în care ne vom confrunta cu lipsuri materiale și abundență de povești moralizatoare și propagandă de manual, un deceniu în care aliații SUA se vor orienta spre economia de război, în care disidențele vor fi mult mai aspru pedepsite decât profitul de pe urma unui război nedeclarat, în care marota ”democrație versus autocrație” va ascunde toata nepriceperea și impostura guvernelor.

Va urma un deceniu în care și așa firava politică în care contează oamenii va fi uitată și va fi înlocuită de geopolitica în care contează armele, experții si ONG-urile bine plasate, în care alegerile vor fi decise de spaime mari și mici pomeni oferite prin lege (Guvernul Taiwanului, speriat de ascensiunea Kuomintangului, mai împăciuitor cu China comunistă, a luat decizia de largă respirație democratică si liberală de a oferi 200 de dolari fiecărui cetățean în 2023, an electoral. ”Fructul realizărilor economice va fi împărțit tuturor cetățenilor, de la tineri la bătrâni”, spune premierul democrat al Taiwanului, care, la 23 de milioane de locuitori, are un PIB de aproape trei ori mai mare decât al României. Pe când o pomană electorală de 70 de euro pe cap de român pentru a apăra ”democrația liberală” în fața unei opoziții ce va fi descrisă ca fiind pro-rusă, pro-chineză, antidemocratică, retrogradă, etc.?). Iar libertatea de exprimare va fi apanajul unor „inițiați” bine verificați de serviciile secrete, care vor relua neîncetat placa apărării ”minunatei lumi noi” descrise mai sus. Cât despre  ”lumea bazată pe reguli”, dacă a existat, ea a funcționat până acum aproape două decenii și nimeni dintre cei care vor avea sub 45 de ani și vor fi chemați să o apere în 2033 nu va avea habar ce a fost și ce a însemnat.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20

76 de Comentarii

 1. Așa ziceau „experții” su să sua se va sparge in trei părți: una a albilor, una a negrilor și hispanicilor și una mixtă. Eu tot mai astept.

  • Daca Radu Tudor nu a participat, totul a fost un mare faas.

 2. ”Experții” ,..care au coșmaruri,..și care stau pe banii proștilor..Rusia e federație,.. Rusia nu are cum avea război civil..Azi rusia recunoaște și discriminează pozitiv minoritățile sale naționale. De ce ar fi ele, ca unica sursă de tensiune, o problemă.. Azi rusia are parlament și e pluripartinică,..Că mai există opozanți ai puteri, e firesc,.. și e pe placul ciumaților chibiți..Dar, nu știu de vor apuca 2033,.să se convingă, insă AZI ei cam profită de dezinformare și manipulare.

 3. Vise taica vise. Pana atunci nu vor mai fi nici NATO si nici UE si va fi foarte bine pentru noi, romanii si pentru rusi. Daca NATO castiga razboiul aceasta din Urcacania impotriva rusilor, Urcacania va inghiti cu sprijinul USA si UE toata Rep. Moldova si toata Romania fara Transilvania, formand Israelul Cel Mare. Transilvania trebuind sa fie alipita in integime Ungariei care se va unifica cu Austria. Noroc ca Sfantul Bunul Dumnezeu nu-i va lasa sa-si duca planurile la indeplinire. Si cu ajutorul Divin atat NATO si UE vor deveni istorie in curand.

 4. Cei 167 de experți care au participat la sondajul Atlantic Council sunt in mare pondere experzi khakazari ca Madular Zdrelinsky. Acstia s-au proiectat dorintele de disparitie a Rusiei ca realitate viitoare. Expertiza lor e apa de cacao.

 5. Vise de bosorogi neputinciosi, mai este unul pe aici care prevede ca Romania se DEZMEMBREAZA si nu este CharLithiu, cel cu dumnezeu si cu patrie. Dar care o fi patria si dumnezeul csangailor de la Ojdula (ca n-am gasit alta rima).

 6. Astia „iespertii „or fi coledzi de dottorat cu „dottorul” maCiuca ?Au scos asta din „abisul „gindirii lor ? Sau ei sunt in „trend”?Ori au preluat ceva bizieli de pe la „NEXTA „?

 7. N-ar fi rău, ne luăm Crimeea înapoi (a fost a lui Ștefan cel Mare), și, desigur, ținuturile dintre Nistru și peninsulă. Unul din pragurile Niprului (za porojie) se numește încă românesc (Voloskii). Desigur cei ce conduc lumea, Rusia deasemenea, nu vor lăsa să se destrame una din creațiile lor, doar dacă au altceva-n cap.

 8. Nu vă bucurați proștilor,dezintegrarea rusiei va duce la dezintergarea uniunii, a chinei, a balcanilor…

 9. Interesant, propagandiștii de frunte ai regimului lui putler au început de câteva zile să repete obsesiv că ăsta e un război pe care nu și l-au dorit și că au fost obligați, forțați, târâți de-a dreptul în el.

  Nu se mai aude nimic despre denazificare totală, despre exterminarea ucrainenilor, despre cucerirea Europei până la Lisabona și alte rahaturi mărețe pe care le mâncau ei prin lunile martie și aprilie.

  Și au așa niște moace ca și cum își pregătesc calea de scăpare, fiecare pentru pielea lui proprie.

 10. Din PUTUL gandirii. Si asta numai pentru Medvedev a prezis ca in anul 2023 in SUA va fi razboi civil. Asta echivaleaza cu afirmatia unei minti infantile: daca tu ai zis de noi si noi zicem de voi.

 11. Experti anonimi sunt peste tot . Ca mintea omului „e sloboda”. Insa studiile serioase sunt asumate tocmai pentru a li se da greutate. In ultimii ani s-a incetatenit expresia „un colectiv de cercetatori” (de obicei britanici” au spus sau descoperit ceva. Doar apa de ploaie pentru ziaristi sau altii cand vor sa umple un spatiu si nu au cu ce. Probabil face parte din superficialitatea cu care se transmit stirile si modul absolut abject in care se promoveaza pseudovedetele actuale. Culmea in afara de propaganda nu gasesti cu date concrete ca rusii ar suferii mai mult decat britanicii de exemplu.Pacat de Ucraina si de ucrainieni ca vor fi distrusi din interesele altora.

 12. Rusia ,chiar dupa caderea URSS ramane o tara foarte bogata si puternica
  Nenorocirea acestei tari,fara incercarea a vărui rolul nefast al KGB este ceea ce se poate numi „Red Kosher Nostra” — oligarhi miliardari creati pe foc automat din Uniunea Sovietică prăbușită,pentru ase masura de la egal cu miliardarii americani, toti oligarhii toți fiind evrei sau pretinzând a fi evrei, care sunt legați de activitățile de afaceri in ambele tari,toti cu pasapoarte rusesti,americane si israeliene
  Nicăieri în zgomotul propagandei corporative despre legăturile criminale ale unui Trump,de exemplu, nu se aude „ruso-israelian”, „ucrainean-israelian”, „uzbec-israelian”, „bașkir-israelian”, „kazah-israelian” sau „kirghiz-israelian” cu toate acestea, gangsteri miliardari și magnați veniți din republicile fostei Uniuni Sovietice domină imperiile de afaceri ale lui Donald Trump și al ginerelui său, Jared Kushner
  Faptul ca mass-media să nu menționeze natura mafiei din Europa de Est, conectată la Trump/Kushner, ca fiind evreiască, este la fel de lipsită de sinceritate precum faptul că mass-media nu recunoaște cartelurile de droguri de la Sinaloa și Los Zetas ca fiind mexicane; Cosa Nostra, Camorra și ‘Ndrangheta ca italiene, Yakuza japoneza și bandele Crips și Bloods , afro-americane.Societati secrete dupa factorul natie,culoarea pielii si religie sunt peste tot in lume
  Normal ca ,aceste termite Red Kosher Nostra care rod la temelia Rusiei ,vor prabusi aceasta federatie viu colorata de popoare si religii diverse, asa cum parintii lor bolsevici au adus la putere si au distrus comunismul,totul in lume se cantareste cu bani

 13. Câinele moare de drum lung și prostul de grijă altuia. Pînă una altă noi suntem stat eșuat. Lumea moare de foame. Și nouă ne arde de ruși și chinezi. Sictir!

 14. Nu putem uita , nici macar o secunda ,zicerile doamnei der Leyen si cele ale Presedintelui J.R.Biden care inca de la inceputul razboiului au spus :federatia rusa nu mai poate ramane in formula actuala de existenta si nici nu stie ce il asteapta cu referire la Presedintele actual al Rusiei .Va veni un moment in care toate natiunile vor pune umarul la dezmembrarea Federatiei .Deja Occidentul se decupleaza ,pe mai toate palierele existentialiste ,de Rusia .Sanctiunile isi joaca si ele rolul .Sumele uriase de bani fac si ele ceea ce stiu mai bine .Tehnologia militara este asul din mineca occidentului .Dorinta cetatenilor Ucrainei de a se desprinde de Rusia este evidenta .Coruptia din Rusia a devenit purtatoare de nenorociri .Neintelegerile dintre cei ce pina mai ieri erau doar de o singura parte a politicii rusesti incep sa apara .Fiecare vrea sa aiba armata lui .Singuratatea sefului Rusiei devine , pe zi ce trece , tot mai evidenta .Germania si Japonia se pot acum inarma ba pot deveni chiar doua noi mari puteri nucleare .Jocul deschis de SUA si UE are un singur scop . Rusia este mult prea mare pentru populatia ei de doar 150 mil de locuitori .

  • @gica
   Dormi linistit… Propaganda #neonazista lucreaza pentru tine…
   Slava Z !

  • Rareori mai poti intalni un mai mare ageamiu ca ăsta, gica cica. Saracul, nu e nici macar pădurean, el chiar crede in propaganda.

 15. Titlul Articolului dupa ROBERT M. GATES -C.I.A Director (1991- 1993) si CONDOLEEZZA RICE ,Secretar de Stat pe vremea lui GHITA W. BUSH ,articol aparut in Washington Post recent RUSIA NU POATE FI CUCERITA.
  Despre Razboi Civil ar putea fi provocat ,dar nu in RUSIA.
  La competenta lui Brandon si toata administratia demoncrata ne putem astepta la un mare spectacol planetar,mai ales ca CHINA lucreaza non/stop la E.M.P. ( energy magnetic pulse ) arme destul de interesante de distrugere .

 16. Si la Latrina 3 si Digi 24 este plin de experti.Nu mai poti sa o scoti din pantaloni de atatia experti.Numai bosorogi si generali facuti la apelul de seara.Vai de mama lor.

  • Fiti sinceri, nu va e dor de generalul Grumaz? Cu prognozele lui cum ca in decembrie Ucraina va recuceri Crimeea si alte nazbatii? N-ati vrea sa-l vedeti pe prietenul lui in idio țenii de la un canal 33, medelinionescu? Merita.

 17. Dar ce disciplinati, bine aliniati si buni executanti sunt expertii astia! Daca-i intrebi despre NATO sa vezi ce lozinci frumoase recita! Probabil, inainte de invazia din Irak, expertii astia cantau in cor ca Sadam are arsenal nuclear cu care pune in pericol securitatea omenirii. Apoi au cantat, tot in cor, ca talibanii le-au atacat turnurile gemene. Experti, nene, nu gluma! Numai buni de crezut … de pitecantropi.

 18. Călin Marchievici Si hai sa ne aliem cu Rusia, nu? Care ne scapa de oculta, de occidentul decadent. Ne lasi ratatule? Ai ajuns o macanitoare sinistra in ultimul timp.Ce razboi civil? Multi fug unde vad cu ochii de aceasta tara plina de auristi si daci liberi.

  • Bai nenea,ia spune,cum e sa fii 2in1: și lepră si jigodie?

 19. Absolut de acord cu Gelu….
  „Rusia se va sparge”..BLA BLA…..VRABIA MIHAI VITEAZU – ROTSCHILDIENI…..
  Asteptam IMPLOZIA MULT ASTEPTATA A SUA…..

 20. „Ca mintea omului „e sloboda”.”

  In sfarsit ceva ce nu poate fi ingradit, desi unii, dupa mintea lor infantila, incearca cu cenzura (nu spun ce rima am gasit, dar puteti sa vi-o imaginati, sunteti bajeti mari)

 21. Un expert: „Rusia se intinde pana unde ajung tancurile sale” !

 22. RomBorâtul a început sa cloneze și fură nick-uri. Că așa fac uSECURicii și cu sacii de voturi.
  Gică 13:15 si-a schimbat firma și el, a renunțat la BUNUL SAMARITEAN / PROPAGANDIST
  Penibililor !?

 23. „expertii”aia, ca si voi , mancati ‘c” cu polonicul.
  Atat se poate spune; altfel, nu se poate rationa cu voi.

 24. Bine bine, am inteles ce spun expertii. Da’ cercetatorii britanici ce zic? Eu fara opinia cercetatorilor britanici, nici la buda nu merg!

 25. Așa spunea și alt „expert” în 1941 când i se raportase ca generalii săi văd Kremlinul prin binocluri: „practic, Rusia a pierdut războiul”…

 26. Pana una-alta, eu am impresia ca SUA reprezinta, mult mai cu succes, ideea de „stat esuat” sau societate aflata in deriva si asta fara a face o analiza exhaustiva. Priviti doar la amploarea fenomenului persoanelor fara locuinta, la discrepantele imense dintre minoritatea bogata si majoritatea saraca/saracita, la costurile enorme (de-a dreptul prohibitive) cu sanatatea si educatia, dar si problema imigratiei. Adaugati la astea si diminuarea constanta a locurilor de munca sau datoria externa care a atins cote hilare. De asemenea, nu omiteti nici fractura colosala intre interesele elitelor si aspiratiile oamenilor de rand si veti vedea reteta perfecta pentru dezastru!

 27. „nu se poate rationa cu voi.”

  Aici gresiti, noi nu rationam, noi luam gatul la nazisti !

 28. Unde n-ar da Dumnezeu. Promit că și dacă mor până atunci, dau de băut la tot cimitirul.

 29. Ce experți domnule!! Tâmpiții de aici, iubitori de Rusia sunt adevărații „experți”.

 30. Cumparati-va tot ce va trebuie din Belarus, Urssula baga noi sanctiuni, ca la Ojdula, cu gula (n-am gasit alta rima).

 31. Când aud de ,,atlantic council” trag apa ca după enterocolită acută, auzi mei 42% daună cerebrală? Ați fost avizați? Că suntem atacați de ruși, viruși, musulmani teroriști și democrați până oaia cetățean acceptă volens-nolens, să fim sacrificați?

 32. toti expertii astia (FOLLOW THE MONEY) SINT PLATITI SA FACA PROPAGANDA…EU NU SINT PLATIT DE NIMENI INSA TRAIND IN SUA VAD VCE SE INTIMPLA SI VEDETI SI VOI DACA CITIT CE VTREBUIE…PENTAGONUL CU FIECARE AN ARE PROBLRMR CU RECRUTAREA DE AMERICANI SI CALITATEA RECRUTILOR ….ACUM VOR INCEPE CONSTRUCTIA UNEI BAZE NOI IN PACIFIC…PROBABIL CA INDUSTRIA AUTO ROBOTIZATA ….AMERICA ESTE DIVIZATA ETNIC SI RASIAL …ACESTI AMERICANI DIVIZATI SE VOR LUPTA INTRE EI SI NU CU RUSIA …JIDANII LE INTOXICA CREIERUL CU TOT FELUL DE DEVIATIUNI LGBD SAU GEN TRANSFER …NU EXISTA PATRIOTISM AMERICAN …LA FEL E TOATA EUROPA DE VEST NATO ARE ACELEASI PROBLEME CA SUA …DIN ACELEASI MOTIVE…

 33. RomBorâtZii isi dau palme,Ruziia s-a dovedit mult mai slaba decat credeau anal-iZti,Turcia chiar mai puternica,sa fac o predictZie Turcia va ataca Iranul si il va ocupa,pe pariu??

  • Până una-alta, vestitele, celebrele, faimoasele Bayraktar au cazut toate ca mustele, iar dronele alea ieftine iraniene ii zăpăcesc pe ukrani.

 34. Pana la urma poate realizeaza si imbuibatii planetari #neonazisti din „#lumealibera#” ca nu banii lor conteaza pe planeta asta (creati din nimic – in circa 100 ani de capitalism au reusit sa decupleze masa monetara de economia reala), ci oamenii si resursele naturale de care dispune fiecare tara… Pana una alta, sanctiunile economice sunt vax-albina, exista un grup din ce in ce mai mare de tari independente santionate de-a lungul timpului care nu se vor ralia niciodata politicii imperialiste anglo-americane… par cuvinte mari, limbaj de lemn, etc, dar in ziua de azi exprima cruntul adevar…
  Doar „expertii” in spalat creierase pot debita asemenea ineptii…
  Lupta existentiala se duce pe viata si pe moarte: daca grupul tarilor BRICS reusesc sa decupleze resursele de care dispun de dolarii americani, atunci nu mai ramane nimic din Hamerica si asa-zisa „#lumelibera#”
  Slava BRICS !
  Slava Z !

  • De departe, cel mai bun comentariu! Exportul de inflatie al Americii se apropie de sfârșit, deci ce soarta vor avea tiparnița de $$$ falși si stăpanul ei? S-au creat conditiile ca tot mai multe tari sa se opuna inghițirii pe nemestecate a dolarilor-igienici. Alianta largita BRICS nu mai da inapoi, iar America mai are doar doua optiuni: supunere sau sinucidere (colectiva).

 35. Da, este adevărat. Dar nu in 2033, ci in 1917.Si nu se va, ci a fost.Le dorim si „lor” ce le doresc rușilor.

 36. Propagandistii,pardon,expertii astia nu au nimic de zis de ue?nimic,nimic?nu se va face bucati,nu va falimenta pana in 2033?n-o vede nimeni dusa la cimitir?eu o vad!inaintea rusiei,chinei,iranului etc.

 37. Mda … cum zicea un maior „superinteligent” in armata : „Soldati, exista posibilitati posibile si posibilitati imposibile !” … Da’ apropo, aia de la chestia de-i zice Atlantic Council, probabil vreun sereleu inghesuit intre o farmacie si o sala de jocuri, i-au intrebat si pe specialistii Radu Tudor, Chirieac sau Prelipceanu ?

 38. „Sunt mai mulți experți care au această viziune despre Rusia decît cei” (printre care, cu modestie, mă număr și io! :))) ) care cred că ÎNAINTE DE 2033 – poate chiar în 2023! – S.U.A. vor ajunge la război civil și dezintegrare! S.U.A. au fost „pe marginea prăpastiei” în destule rînduri în acești 200 de ani de cînd prosperă, da’ norocu’ lor a fost că NU AU FRONTIERĂ COMUNĂ cu dușmani serioși (mai precis, pe potențialul rival, Maxicul, au avut grijă să-l înjumătățească la 1843-48, atacîndu-l și anexînd
  https://en.wikipedia.org/wiki/Mexican_Cession#/media/File:Mexican_Cession.png
  ceea ce azi e Vestul Sălbatic și jumătate din Sudul amerloce, într-un război de AGRESIUNE ce amerlocii-l consideră „justificat”, „pentru Libertate” și „eroic”, iar Rusia au îndepărtat-o de pe continent cumpărînd Alaska). Da’ LĂCOMIA caracteristic amerlocă și politica dimukraților incapabili, cu permiterea imigrării ilegale a latino-americanilor (30 de milioane? …sau 50 de milioane? …nime’ nu știe!), combinată cu „vinderea” locurilor de muncă proprii, în China, în ultimele două decenii, va face treaba și fără un dușman major în proximitate.

 39. Mai încerc, după ce am reluat. În 2033 America va fi un stat condus de minorități sexuale eșuate din cauza genului fluid. Bideiele vor fi obligatorii în locuinte, iar chipul Satanei va fi expus la fiecare intersecție. Mancatorii de rahat cu lingurița o vor face cu castronul, drepturile omului vor fi înlocuite de stangurile acestuia. Statele se vor revolta una împotriva alteia. Sclavagism va reveni în Sud și prostocraria vaccinata în Nord. Statele din Sud se vor muta la Polul Sud, cele din nord la Polul Nord și teritoriul SUA va reveni de drept indienilor care au mai rămas. Marele jandarm va ajunge de rasul lumii. Pe seama lui se vor face glume cu capete goale și mușchi scheletici căutați cu lupa. Pe marea putere toți vor simți nevoia sa mictioneze iar alți, mai curajoși, sa o supună unui proces de fertilizare cu rahat ecologic uman. Intr-un final preoții ii vor canta prohodul și o vor îngropa fără fast, fiindcă un trup bolnav, agresiv, dornic de răzbunare, consumator de sânge nevinovat, manipulator, care-si arunca gemenii în aer și gemenele im bratele prostituției intelectuale, care se hranesre pe spatele neajutoratilor, distruge natiunii, destine, dragostea și bunul simt nu merita nu merita nimic, dar absolut nimic.

 40. „Expert” este cuvantul care odinioara trezea respect.Astazi acest cuvant este intalnit in toate zonele de la piata de cartofi la zborul cosmic.Intre aceste limite se afla si Consiliul Nord Atlantic cu scoala lui de experti.Ca sa estimezi viitorul Rusiei trebuie sa ai informatii despre cat de puternic se dezvolta armatele NATO in raport cu Rusia.”Un succes” recent la o lansare cosmica englezeasca au dovedit ca cei mai galagiosi din alianta -englezii- sunt si cei cei mai priceputi in dat cu bobii.Una e dorinta, alta e putinta.Probabil ca si Ucraina spera ca va fi una din bucatile rezultate din dezintegrarea Rusiei.US a transferat catre UE responsabilitatea razboiului cu Rusia prin recentul contract de colaborare NATO-UE.Daca sub administrarea UE expertii vad la orizont succesul inseamna ca au ramas fara expertiza.Ar fi rusinos ca NATO sa piarda competitia asa ca acest nou contract dilueaza responsabilitatea americana in cazul unui esec.Expertii consiliului considera probabil ca alimentatia bazata pe lacuste si viermi este cheia succesului impotriva rusilor.In cealalta tabara descoperim ca rusii descopera arta razboiului.Cine si cum ar putea sa neutralizeze arsenalul rusesc fara a implica teritorii straine cu consecintele cunoscute?Se intretine o psihoza de distrugere iminenta cand ,de fapt ,mobilul este luarea pe gratis a ce va mai ramane din Ucraina in numele reconstructiei democratice „dupa reguli” americane.Pana atunci trebuie facuta demonstratia angajamentului.Noi am incercat dar nu am putut mai mult! si din spirit de sacrificiu o sa administram ce a mai ramas din Ucraina timp de 100 de ani.Consumul patriotic al lui Zelenski costa.

 41. usor sa faci „pronosticuri” de ochii celor care cred, cand planul exista de mult timp, in fapt, si vine direct de la elitele satanice in pasi clar stabiliti. ei trebuie sa spuna ADEVARUL. sunt tinuti de ADEVAR. desigur, adevarul poate fi spus, de multe ori, astfel incat, sa para o minciuna. absolut tot ce se intampla este ticluit de foarte mult timp. suntem broaste fierte la foc mic.

 42. Pana sa devina Rusia un stat esuat in 2033…CITITI bine ce se petrece azi cu Ucraina lui Zelenski. Conform Comitetul European al Regiunilor din UE,Ucraina NU va achita niciun sfant din imprumuturile date de tarile UE. Ucraina este in faliment inainte de 2021,adica inainte de razboi,avand deje o datorie externa de 80% din PIB (aproximativ 130 miliarde de euro).Franta.Germania.Canada.Japonia.Marea Britanie si Statele Unite au acceptat cererea lui Zelenski de a amana cu doi ani rascumpararea titlurilor de stat. Pentru reconstructia si redresarea Ucrainei se estimeaza de catre Comisia Europeana si Banca Mondiala,o suma in valoare de 349 de miliarde de euro. Situatia actuala a Ucrainei impune ori oferte de granturi din partea UE, sau imprumuturi fara rate ale dobanzii sau cu rate foarte mici. In concluzie,azi Ucratna este FALIMENTARA economic si financiat,iar noi cei din UE,platim miliarde din taxe catre stat,pentru cazarea,hranirea,transport,servicii sanitare si mult armament unor NA-ZI-STI. Sa ma pis pe ei si pe slava lor!. CINE este azi 2023,un stat ESUAT….Rusia sau Ucraina !??.

 43. DAAAA.DAAAA.SE DEZ-NIMICESTE ,SE DEZ-LIPESTE,SE CACARASESTE CARNATUL OBLIC SI
  AL COLONIEI INGLIEJE-cu toti prostii,hotii,curvele,puscariasii,bolnavii,aruncati de cocota si miloa
  ga de sandrama insulara,cu porecla.ingliejiiaa blestemata sa aibe numai ape in jurul ei. ea,va fi inecata in anul 2025 si umpluta cu sobolani,lacuste,diavoli,cacareze rusesti si turcesti.EA VA DISPAREA DE PA PLANETA UMANA ..PAMANTUL LUI PUTIN,BREJNEV,TITO,CEAUSESCU JIVKOV SI STALIN

 44. ȘI VOI SUNTEȚI NIȘTE SECURIȘTI ORDINARI DE LA COTIDIANUL CARE FACEȚI PROPAGANDA PENTRU NATO ȘI UE DICTATURI SATANICE ANTICRESTINESTI MASONICE IMPERIALISTE

 45. @ Elena Popa – duamna „te rog nu muri „ca suntem atitia care te asteptam La cimitir”sa ne dai de baut – „e puoi mori „!

 46. ȘI VOI CARE SUNTEȚI LA COTIDIANUL SUNTEȚI NIȘTE SECURIȘTI ORDINARI PROPAGANDISTI NATO ȘI UE DICTATURI SATANICE ANTICRESTINESTI MASONICE IMPERIALISTE

 47. Mintea omului nu este complet liberă. Mintea vede ce i se aşează în fața ochilor sau este vizibil în jurul lor până la o anumită distanță iar cu auzul şi celelalte simțuri nu procedează altfel. Dacă ni se spune că este cel mai sofisticat super-computer inventat vreodată e pentru a se crea convingerea că unii ar deține unele mult mai performante şi a se impune în fața celorlalți. Toate minciunile ar fi adevăruri dacă nu şi-ar ascunde capcanele fără de care nu se poate face deosebirea dintre ele şi atunci nimeni nu ar mai minți niciodată pe nimeni, nimeni nu ar mai fi mințit dar nici n-ar mai deține nimeni, niciodată, adevărul. Ar fi o mare tragedie umană dacă nimeni nu ar mai putea fi niciodată mințit şi nimeni nu ar mai minți niciodată. Ar fi ca în povestea aia în care nimeni nu mai murea niciodată şi se umpleau spitalele de relicve mergătoare. Este foarte uşor să minți sau să păcăleşti pe cineva. E suficient să distragi atenția organului de simț prin intermediul căruia ar trebui să perceapă realitatea şi, stimulând intens unul sau mai multe organe de percepție , acestea vor transmite minții ceea ca a vrut „magicianul” să arate. Magie, iluzionism, propagandă, pot sta foarte bine în aceiaşi tolbă. Succesul depinde de măiestria sau lipsa de măiestrie a celor care mânuiesc jobenul. Dacă toată lumea ar putea înțelege totul ea nu ar mai putea fi manipulată dar nici condusă numai că, vrând-nevrând, lumea chiar trebuie condusă. (Nu şi manipulată, desigur.) Ba chiar condusă bine! Nu de iluzionişti şi nici de escroci căci toți ne-am aşezat şi ne aşezăm viețile pe tavă sub jobenul unora ca ei. Uneori le găsim acolo şi mergem împreună mai departe dar de cele mai multe ori dispar ca şi cum nici ei nu ar fi ştiut că se aflau acolo. Prin urmare, nu doar fără minciuni nu poate trăi omul. Nu poate trăi nici fără iluzii şi mai ales, fără imaginație.

 48. Experții citați se așteaptă la mai multa volatilitate la nivel global în următorul deceniu. Majoritatea consideră că lumea va experimenta cel puțin o criză economica de amploarea celei din 2008-2009 sau o criză mult mai gravă. Majoritatea consideră că în următorii zece ani lumea se va confrunta cu o nouă pandemie asemănătoare cu cea de covid-19…

  Hahaha asta Ultima e tare funny, o sa va vaccinam noi cu 7.62mm pe toti tradatorii. Cine se Mai vaccineaza masa e curva…lmao

 49. Dar care zevzec mai crede ca va mai exista Rusia in 2033 cand deja tzara putinismului nazii-bolsevic a pornit pe vechiul ei drum al talhariei de teritorii si exterminarea de popoare nevinovate,cu finalul ei si al milioanelor de rusnaci putinisti la pravalia lui Scaraosky? Ca alta varianta mai buna nu are cum sa mai existe cand,asa cum a fost distrus cancerul hitlerist,si Cancerul Putinist trebuie extirpat,sau dispare lumea cu el cu tot.

 50. Intrebarea unde va fi EXODUL celor ramasi . In nordul Americii sau la Hebron. Nasol. Focul vine din CER de la Arhanghelosk.

 51. Hai sa nu ne agitam prea tare. Pana si intre expertii selectati de la Atlantic Council cei care cred in destramarea Rusiei sunt totusi MINORITARI, adica 47% este mai putin de juma din numarul total al expertilor. De fapt rezultaul sondajului ne spune ca 53%, adica majoritaea expertilor NU cred ca Rusia se va destrama pana in 2033 si va fi cuprinsa de razboi civil.
  Formulat CORECTm articolul ar fi trbuit sa spuna ca MAJORITATEA ECPERTILOR consultati nu cred in slabirea Rusiei si destramarea ei pana in 2033.
  Articolul interpretaza pe invers niste rezultate in care nu se ia in considerarea procentul mai mare, ci cel mai mic.Asa se face MANIPULAREA!!!

 52. A fost o explozie solara cu o baie destul de bogata de raze X ieri, urmata imediat de un cutremur de 7,8 in Indonesia coborat ca de obicei cu cateva zecimi, mai tarziu. Nu te uiti unde trebuie dupa foc. Stai viu in urmatoarele decenii si o sa ai ocazia sa participi la loteria lumilor, continentul meu va crapa de la o excursie magnetica sau va fi parjolit de o mininova? Premiul mare consta intr-un nou inceput fara ata dentara, gps sau tik tok. Poate tic tac..

 53. …DA DE CE EXPERȚII NU SPUN SAU SCRIU UNDE SĂ DUCEM COROANELE,UNDE ȘI CÂND SE ȚINE PARASTASUL ȘI CINE PLĂTEȘTE :POPA,PRESCURILE ,VINUL ȘI POMENILE PENTRU PARTICIPANȚI=CĂ DOAR RUȘII OTODOCȘI SUNT!!

 54. …eu sunt adeptul teoriei evolutiei in cerc…totul se va destrama… vor supravietui comunitati mici, salbatice, in diverse regiuni aspre de pe glob, fara stiinta de carte…dupa ceva vreme vor iesi din adaposturi viitorii zei, preoti, bancheri…asta numai si numai pt a-mi proba mie teoria…dar daca chiar asa se va intampla?…

 55. Flicitari, Stimate Domn Calin Marchievici!___________”..libertatea de exprimare va fi apanajul unor „inițiați” bine verificați de serviciile secrete, care vor relua neîncetat placa apărării ”minunatei lumi noi” descrise mai sus”.___
  Melvin Small. Atlantic Council….. 1961!!!!! _______
  Multi, vom privi lumea din „drone”!_______ Cinicii vor spune: ” vom mirosi ghioceii de la radacina”!

 56. Experti geopolitici invitati de „The Atlantic Council”… in traducere, au facut un sondaj intre agentii CIA platiti de un „ONG” al CIA-ului, si nici macar 50% nu sunt convinsi de prognoza. Aveam pretentii de la tine Caline ca stii ce hram poarta astia din Atlantic Council, National Endowment for Democracy, Open Society Foundation, Comisia Helsinki, etc…

 57. Tot circul asta cu participare internationala este dovada perfecta a modului cum se face manipularea la mari dimensiuni in ziua de azi. Efectele urmarite sunt pentru momentul actual si urmatorii doi,trei ani chiar daca baietii o baga acoperitor cu 2033. Nici nu merita sa discutam. Este regretabil ca multi berbeci au luat totul de bun si au sarit repede la cap. Nu fac altceva decat sa confirme asteptarile autorilor.

 58. Fac ceva pe opiniile experților. Eu n-am nicio teamă pt că Putin e deja mort de nenumărate ori. Să visezi în culori poate și pisica mea.

 59. Pentru ca nu e singura in lupta cu Satana evvreiasca. Mai e si China si India si Iranu si chiar tari arabe. Posibil si Japonia si Germania’ Austria ‘ Franta ‘ Italia. Posibil ca America sa devina o tara bananiera. Ce facem noi cu Romania care a avut 3 presedunti evvrei si mai vor alti evvrei la presedentie cum ar fi Gioana’ Ponta ‘Raresh ‘Simonus’ Balutza’ si tzigani ca Ciompalaku’ Nastase…etc

 60. Nici rusii nu sunt mai spalati pe creier decat altii.Poate nu mai au chef sa tot reconstruiasca.Si nici sa-si lase resursele altora.Poate prefera sa-si dea girul pt.un razboi total.Pe planeta sunt cca 14000de ogive nucleare.Decat o viata de kkt…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.