S-a finalizat retragerea din jurul Kievului

Statele Unite cred că Rusia a finalizat retragerea din jurul Kievului și că își reface și își realimentează trupele în vederea unei preconizate redesfășurări în Ucraina, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de Reuters.

În weekend, Ucraina a declarat că forțele sale au recucerit toate zonele din jurul Kievului, revendicând controlul complet al regiunii capitalei pentru prima dată de când Rusia a lansat invazia.

„Evaluăm că toți rușii au plecat”, a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului, adăugând că evaluarea SUA a fost finalizată în ultimele 24 de ore.

Retragerea a inclus și părăsirea de către trupele rusești a orașului Cernihiv.

Dar oficialul a declarat că Kievul a rămas sub amenințare, chiar dacă trupele terestre ruse au părăsit zona.

Din cele 130 de batalioane ruse care au fost trimise în Ucraina pentru invazie, mai mult de 80 au rămas încă în țară.

„Amenințarea (unei) invazii terestre (a Kievului) a dispărut în mod clar pentru moment… dar nu este clar care sunt obiectivele lor pe termen mai lung”, a declarat oficialul.

Trupele care părăseau zona se retrăgeau în Belarus și Rusia pentru a se reconsolida, dar nu era clar câți dintre ei vor fi trimiși în cele din urmă înapoi în Ucraina, a adăugat oficialul.

Factorii de decizie occidentali au denunțat crimele din orașul Bucea ca fiind o crimă de război, iar oficialii ucraineni spun că o groapă comună de lângă o biserică conține între 150 și 300 de cadavre.

Moscova, care se referă la conflict ca la o „operațiune militară specială” menită să „denazifice” Ucraina, a negat că a vizat civili, acolo sau în altă parte.

Ministerul rus de Externe a declarat că imaginile cu cadavrele de la Bucea au fost puse în scenă pentru a justifica mai multe sancțiuni împotriva Moscovei și pentru a face să deraieze negocierile de pace cu Kievul.

„Când vezi indivizi cu mâinile legate la spate și dovezi că au fost împușcați în cap, cu siguranță pare a fi premeditat, pare a fi planificat, cu siguranță pare a fi foarte, foarte deliberat”, a declarat oficialul american.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

 1. Rușii au dat o șansă bufonului și ”guvernului” său de a fugi.Au creat cordonul umanitar..Să vedem de proștii pricep și se folosesc de ocazie,.America-i așteaptă cu vre-o slujbă la vre-un circ..

 2. America a facut cele mai mari crime de razboi in ultimii 50 de ani

 3. Pai sateliții ce arată? S-au retras sau nu? Și apoi cum vine aia:cucerim zona, dar ne retragem artistic sa ne refacem? Ceva nu e cum trebuie în logica teatrului asta.

 4. Fugă e rusinoasă, dar e sănătoasă!Puține, jignești cu impertinență mare poporul rus, după școală intelectualilor dzerjinskioți, pe care se vede că ai frecventat-o intens , dar … cu ce te-ai ales ? CU CE V-AȚI ALES ??? cu dezastrul v-ați ales tu si maicăa Rusie, cu umilirea v-ați ales Și cu furia ucrainienilor, pe care i-ați batjocorit și chinuit v-ați ales !!!!! În Donbass va veți afla mormântul! „Rusia a finalizat retragerea „:))))))in dezordine

 5. „„iar oficialii ucraineni spun că o groapă comună de lângă o biserică conține între 150 și 300 de cadavre.” Chiar nu este suficientă această „aproximare a morților” pentru a înțelege câte minciuni,câte manipulări, câte batjocuri() au pus americanii,englezii …și ucrainenii la „dispoziția publicului foarte larg din lumea largă,impresionat până la „pierderea de sine” MAI BINE AM IEȘI TOȚI RUGĂTORII UNUI DUMNEZEU-ALAH-BRAHMA-BUDA- RUGÂNDU-NE ȘI STRIGÂND:DOAMNE OPREȘTE RĂZBOAIELE CĂ SE PRĂPĂDEȘTE LUMEA!!!

 6. Petrolul rusesc pe care Gorbaciov il ducea in Occident va reveni in Est, in Romania de exemplu. Petromidia va prelucra in acest an 6 milioane de tone desi Romania nu produce mai mult de 3 milioane tone. Romania castiga pe mana lui Putin. Autoturismele germane care nu se mai exporta in Rusia se vor vinde la jumatate de pret. Guvernul german este disperat din cauza jugului american, Germania e ocupata militar de USA cu peste 50.000 de soldati americani iar numarul lor creste. USA jubileaza ca a distrus binomul Germania – Rusia…

 7. Piesa ucraineana. In rolurile principale:
  ACTORUL – Zelenski
  SALBATICII – soldatii=criminalii=violatorii=talharii lui Putina
  Actul 1- Salbaticii spala putina victoriosi din jurul Kievului cu masinile pline de lucruri furate si striga din toti rarunchii: Pobeda Nasha!

 8. Mai filorusule unguresc, vezi ca deocamdata aia care au fugit cu masinile de spalat si televizoarele furate intre picioare sunt neanderthalienii lui Putina. Dupa ce au luat prea multe maciuci peste bot de la ucraineni s-au convins ca Kievul este o nuca prea tare ptr ei.
  Mai usor le-a fost sa se razboiesca, cu civilii neinarmati de la periferii si cu femeile pe care le-au violat. La fel faceau si vitejii tai stramosi maghiari ai lui Arpad care jefuiau prin Europa pana le-a taiat imparatul Otto macaroana.
  Trecutul vostru glorios de criminali si talhari v-a apropiat acum atat de mult de criminalii si talharii lui Putina. Din cauza aceasta ii pupati atat in bot si prin alte locuri pe barbarii lui Putin.
  Aceasta este explicatia admiratiei pe care le-o arata maghiarii acestor criminali: va uneste cu ei crima si jaful……[Rumburak-fanul barbarilor lui Putina]

 9. Ma dhasteptule, oamenii nu stiu precis cate cadavre se afla in groapa deoarece inca nu le-au dezgropat.
  Asteapta ca aceasta sa se faca in prezentza procurorilor (fiind vorba de crima) si a specialistilor in deminari din cauza ca scumpii tai rusi au obiceiul sa puna grenade sub morti. Cand tragi de cadavru sa-l scoti din pamant sau sa-l misti din loc, cuiul grenedei legat cu o sfoara/sarma de un batz infipt in pamant tot sub cadavru, iese iar grenada face bum. Este o metoda germana-sovietica folosita in al 2WW.
  D-aia nu stiu cati morti sunt aruncati in groapa, nu mai emite teorii putiniste cretine……[Eu]

 10. Pentru cineva mai cu mansarda mobilată povestea cu cadavrele de la Bucha este cel puțin dubioasă..Adică cei care au fost pe stradă poziționați au atrasa atenția și americanului că e suspectă treaba și nu o crede.. La fel de te uiți mai cu ochi de cercetaș treaz știi că de ingropi cadavre, apoi le ingropi de tot, nu pe jumătate, așa de să se vadă..artistic. Iar .tapajul mediatic și politic in jurul cazului de asemenea sunt suspecte. De asculți și rusul care va prezenta dovezi că e făcătură, cel puțin ai răbdare pân te clarifici, și nu faci figuri isterice..

 11. Serios! Vor trage de la distanta si nu se vor linusti, acum dau impresia de liniste dar se regrupeaza si inlocuiesc pentru inca o tura distrugatoare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.