Rusia aniversează anexarea Crimeei

Rusia aniversează 10 ani de la reunificarea cu Crimeea. Un miting-concert va avea loc în Piața Roșie din Moscova pentru a marca cea de-a zecea aniversare de la reunificarea Crimeei cu Rusia, relatează TASS.

Concertul este programat pentru 18 martie, pregătirile fiind în prezent în curs.

„Se pregătește un miting-concert pentru 18 martie în Piața Roșie ”, se spune în mesaj.

Anterior, liderul rus Vladimir Putin, în timpul unei întâlniri cu angajații întreprinderilor din industria de apărare din Tula, a declarat că se bazează pe opinia publică în problemele Crimeei și Donbass. Potrivit președintelui, dacă nu ar fi fost sigur că cetățenii, inclusiv cei care locuiesc în Crimeea, doreau ca peninsula să se întoarcă în Rusia, el „nu ar fi făcut niciodată asta”.

„Eram sigur că atât Crimeea, cât și toată Rusia își doresc această întoarcere în patria lor, la fel cum numărul covârșitor de oameni din țară vor să ajute Donbass. Ei nu vor să arunce oamenii acolo sub roțile neonazișilor”, a adăugat Vladimir Putin citat de Rossiscaia Gazeta.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

12 Comentarii

 1. Pe 18 martie, incepe postul cel mare, pentru credinciosii ortodocsi (pe stil nou, cel putin, poate si pentru cei pe stil vechi, cum sunt unii rusi, fiindca multi nu mai au nicio treaba). Sa nu inceapa un post foarte mare si pentru siluitorul si neispravitul sef de gasca rosie, sobolanul asiatic….Doamne ajuta!

 2. Crimeea este suta la suta ruseasca…Moscova a creat asa zisul Imperiu rus care este rezultatul victoriilor Rusiei impotriva Imperiilor mongol, suedez, lituanian,polonez, otoman si European condus de Napoleon sau Adolf Hitler, care Imperii voiau infrangerea Moscovei…Nu au avut noroc, rusii traiesc prost dar bine!…Nazismul a avut sarcina de a arunca cu laturi in capul popoarelor estice, slave, inferioare in viziunea nazista…Viziune care exista si azi, vezi zoaiele aruncate de nazistii Forumurilor in capul poporului rus….Orasul Odessa a fost intemeiat de Tarina Ecaterina a doua a Rusiei.

 3. LA MULTI ANI SI LA MAI MARE ! DESFIINTATI STATUL NAZIST HAHOL SI RETROCEDATI TERITORIILE LUATE TARILOR DE ORIGINE !
  TRAIASCA MAREA RUSIE IN VECI NEINVINSA ! MOARTE NAZISTILOR !

 4. Candva, omologii din lumea întreaga se înghesuiau, ca la smantana, sa stea la bla-bla-blat cu Dictatorul Roșu. Astazi, sangerosul terorist sta singur, singur ca gaura in anus. Candva, tarii tremurau in fata Hanului, care, dupa ce isi primea tributul, ii scuipa si, uneori, le mai ardea cate o scatoalca pe sale. In fine, Crimeea a fost greaca, romana, bizantina, otomana, tatara, tarista, autonomie sovietică…

 5. Felicitari pentru titlul corect al articolului, @ Magda Colgiu David! Crimeea a fost rusa de la vremea Ecaterinei cea Mare si pâna la Hrusciov, care i-a dat-o, într-o doara, Ucrainei. Acolo majoritatea populatiei e rusa. A doua etnie, istorica, fiind tatarii. Ecaterina cea Mare: avea o statuie si la Odessa, oras pe care-l fondeaza. Darâmata de voluntarii nazisto-banderisti ai regimului de la Kiev. La fel cum au darâmat si statuia lui Pushkin.

 6. Al dracului ajutor le-ați dat ălora din Donbass. Le-ați distrus casele iar pe ăia care au scăpat i-ați trimis în prima linie. Dacă ăia din Donbass ar fi știut că nu oricine te scoate din rahat îți vrea binele v-ar fi fugărit cu pietre. În rest..ce să zic? Să vă fie Crimeea de cap.

 7. O tara creata artificial cum este Ucraina, n-are cum sa supravetuiasca,mai devreme sau mai tarziu v-a disparea.

 8. @SANDU….Vai de cspul tau, Romania NU a fost in stare sa se elibereze singura niciodata…Rusia a fost in stare sa se elibereze de Han mongoli, sa infranga suedezii, lituanienii, polonezii, Otomanii Europenii….Mai in afara de blesteme si mascari tu nu ai nimic in cap…Nu ai simtul masurii si al adevarului esti un ofticos.

 9. In 2024 Rusia va serba inca o data Ziua Victoriei impotriva Nazismului…Peste cativa ani Rusia va serba si o Zi a Victoriei impotriva Neonazismului…
  UE va serba si ea ziua de 8 mai cand a fost infranta….Bine, infranta a fost in ziua de 9 mai dar de, si – a adus si ea o contributie mica, a schimbat pe 9 in 8. In schimb, serbarea UE va avea multi cotcodaci, sa faca galagia mai mare. Din UE fac parte invinsii, nazistii, Germania, Italia, Romania, Ungaria, Bulgaria, Finlanda si simpatizantii nazisti Franta, Polonia, Danemarca, Suedia, Olanda.

 10. Anexarea Crimeei și a celorlalte teritorii din sudul Ucrainei nu este recunoscută decît de Rusia. Nici măcar China sau Iranul nu recunosc aceste rapturi teritoriale, și cînd ONU va da ordin, forțele internaționale de menținere a păcii vor da asaltul.asupra acestora si-i vor alunga pe ruși înapoi în țara lor – oricum- gigantică.
  Vedeți ce simplu?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.