Rusia declară mișcarea LGBTQ+ drept extremistă

Ministerul rus al Justiţiei a anunţat vineri că a cerut interdicţia pentru ”extremism” a ”mişcării sociale internaţionale LGBT” şi că o audiere în acest sens este prevăzută începând cu 30 noiembrie la Curtea Supremă rusă, informează AFP.

Scurtul comunicat al ministerului nu precizează dacă el vizează de o manieră generală mişcarea LGBT+ sau dacă vizează una sau mai multe organizaţii specifice.

„Ministerul Justiţiei a depus o cerere administrativă la Curtea Supremă (…) pentru a clasa drept extremistă mişcarea socială internaţională LGBT şi a interzice activităţile sale pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a anunţat el.

Rusia, care se erijează în apărător al moralităţii în faţa Occidentului decadent, îşi înmulţeşte măsurile conservatoare ce vizează comunităţile LGBT+, afirmând că apără astfel copiii în faţa comportamentelor considerate deviante.

Pentru apărătorii drepturilor omului, Vladimir Putin şi regimul său duc o politică homofobă şi transfobă.

„Puterea rusă uită încă o dată că membrii comunităţii LGBT+ sunt oameni, cetăţeni ai acestei ţări la fel ca alţii. Şi acum ei nu vor doar să ne facă să dispărem din spaţiul public, ci să ne şi interzică în calitate de grup social”, a reacţionat Dilia Gafurova, directoarea fondului „Sfera”, o asociaţie pentru apărarea drepturilor LGBT+ în Rusia.

„Aceasta este o măsură tipică a regimurilor represive şi nedemocratice: persecutarea celor mai vulnerabili”, a continuat ea, promiţând să lupte pentru drepturile LGBT+ în Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

28 de Comentarii

 1. Ha, Ha, Ha !
  Mai au de așteptat ăștia cu pene mândre-n 🌈 până să defileZe prin Piața Roșie.
  Multumiti-vă cu Bucureștii și Kievul, măRog…😜

 2. Dilia Gafurova !! He he ! Parintii i-au ales bine prenumele, probabil ca, inainte de botez, existau deja semnale ca, adulta, va fi o dilie !

 3. Poate vi se pare că este exagerată inițiativa rusească, dar depinde din ce unghi privești și analizezi mișcarea LGTB foarte bine coordonata de forțele anti-crestine. Pentru protejarea unei părți a lumii cu valori morale tradiționale având în centru bărbatul și femeia, acțiunea Rusiei este salutară. TOT occidentul este într-o decădere morală accelerată, fără cale de întoarcere. Ce ați zice voi dacă de aici în 5-10 ani Rusia va fi căminul și refugiul celor normali, întregi la minte? Ah, am uitat, sigur sunt rusofil, vă înțeleg ca nu înțelegeți la ce mă refer…

 4. Bula ii povestea suparat tare unui prieten ca a descoperit ca frate-sau, unchiu-sau, vreo trei veri si cei doi cumnati sint cu totii pederasti ! Prietenul, mirat, il intreaba : „Pai bine ba Bula, la voi in familie nu e chiar nimeni sa iubeasca femeile ?” Bula, oftind : „Ba da, ba, sora-mea !”

 5. „a reacţionat Dilia Gafurova” – daca a reactionat DILIA e clar totul. „„Aceasta este o măsură tipică a regimurilor represive şi nedemocratice: persecutarea celor mai vulnerabili”, a continuat ea” adica DILIA. Eu ca cetatean care nu i-mi manifest preferintele sexuale in public ma simt persecutat de o DILIE si alti DILII care își exhiba in public deviatiile. Deci cine e discriminat ?

 6. În Rusia, prima măsură corectă luată în Lume referitor la perverșii ăia stimulați cu $$ de $$oroș și protejați de C.I.A. prin „Statul Paralel” din fiecare țară ca să destabilizeze moral societățile de peste tot!
  De-acu’, un sfert din suprafața locuibilă a Lumii va fi ZONĂ INTERZISĂ pentru ei. Amerlocii să și-i ia, și să și-i ducă în Antarctica……[Rumburak]

 7. E o mișcare ideologică cu veleități totalitare, da. Periculoasă într-un anumit sens, da. Expansivă și parte a unui imperialism cultural, da. Utopic egalitarista și dusă până la absurd, da. Însă extremistă, încă nu.

 8. Mizeriile si-au gasit nashul in Rusia .
  Poate ca ar fi fost lasati in pace sa-si faca de cap in dormitoarele lor ,dar ei nu .
  Vor sa iasa in centrele oraselor in piete si strazi ca paduchii in frunte ,sa se destrabaleze in vazul tuturor .
  Sa se mandreasca cu obiceiurile lor scarbavnice .
  Pentru aceasta decizie ,desi sunt clar contra Rusiei in aproape toate domeniile ,nu pot decat sa aplaud si sa-mi declar respectul .
  A ajuns o dictatura sinistra sa fie singura tara europeana NORMALA ce face diferenta dintre normalitate si anormalitate .

 9. Că LGBT-iștii au dreptul de a exista, de a fi cum vor ei este una. Fiecare are dreptul de a fi cum se vrea. Numai că de aici, în ai accepta să existe și a impune majorității să devină ca ei este cu totul altceva. Această minoritate a devenit foarte agresivă, zgomotoasă, intolerantă, cu puternice tendințe dictatoriale, dar care încalcă cele mai elementare legi biologice, ale bunului simț, ale unei morale sănătoase, etc. Și din acest punct de vedere D-l Putin are mare dreptate să pună stavilă acestei tendințe, ca o societate minoritară sa-și impune regulile ei unei majorități tăcute, guvernată de bunul simți, al toleranței. Bravo d-le Putin. Pe când vom avea și noi o asemenea poziție. Repet, LGBT-știi pot exista , fără a fi persecutați dar șă nu li se permită să impună majorității felul lor de a fi.

 10. Mda,
  Deviatii care conduc ue au zero sanse.😂
  Putin, Russia,vor castiga simpatizanti.apele se scurg..va tot spun..

 11. Bravo Rusia ✌️ o țară care are un președinte cu capul pe umeri și bile in pantaloni 👍

 12. Te pomeni ca si astia se arunca in aer? Extremisti,ha ha ha ha ha ha ha.Tare a inceput a mirosi a nazism Rusia.Pe langa faptul ca este un stat terorist,mai este si impotent. Gasesc pericole acolo unde nu exista.

 13. Scârbit de PSD PNL USR Prostule, Rusia doar guitza. Ai trait tu in Rusia sa vezi cum traiesc mujicii? Sunt pedofili,betivi,criminali, drogati,gay. Dar nareaza frumos, nu? De ce ti-a frica de gay,te temi ca te vor molipsi ? :)))))

 14. Bravo Putin, bravo Rusia! Conducatorii Romaniei, cu siguranta nu sunt de acord cu toate mizeriile astea occidentale, dar de tradatori si lasi ce sunt,stau in genunchi in fata elitei lgbtq-iste, atee, progresist-sorosiste a ue, care fie vorba intre noi, a devenit o mare tiganie.

 15. Bravo! Asta înseamnă normalitate și democrație, nu dictatura minorităților extremiste.

 16. Cu asta sunt de acord.
  Putin imi pasa ce fac in dormitor dar nu vreau educatie LGBT in scoli, nu vreau casatorii LGBT si nu vreau infieri de copii de catre LGBT.
  LGBT este un fel de anus contra naturii.

 17. teodor De ce nu protestezi impotriva Occidentului fugind in Rusia? Granita iti este deschisa.Si nimeni nu te obliga la nimic. Cum naiba va baga pe gat Rusia asemenea nerozii,cum ca pericolul ar fi lgbtq? Demonstreaza tu,care este acel pericol? Coruptia ba lache,pensiile speciale, infractionalitatea. CCR si politicienii corupti. Inflatia care bate la usa. Pericolul razboiului lui Putin. Lipsa medicamentelor din spitale.Lipsa umanitatii din azilele de batrani.Dar nu,voi va aruncati in niste aberatii mai mari ca voi. O dictatura mereu a stiut sa caute un vinovat fictiv. Un dusman comun pe care sa bata apa in piua,iar prostimea sa creada .Sa le ofere iluzia ca ei,dictatorii sunt singurii salvatori.Vai mama voastra de cotidiani inapoiati in gandire.Am revenit dupa o lunga pauza si v-am gasit la fel.Ba mai rau,mult mai prosti si usor de dus de nas.

 18. Valter COJMAN Dar tu cine esti ba ? Ce nu vrei tu, nu faci in dreptul tau.Si educatia tu ai ratat-o. Habar nu ai ce inseamna scoala. Asa-i? Sau ba da, locul unde tu sa faci misto de profesori si de colegii care erau „tocilari”. Asa-i?

 19. Trolacii Urcaci, EPOLEȚII și „progreseii” woke fac spume !
  Reconfortant, măRog…😂

 20. @ p.r.o.s.t.a.c.u.l de la 20:33
  Plagiezi pe Brâncuși, GENIULE !
  Este ca ai fost șef de promoție la 2 facultăți din UniBuc (una fiind Mate ?)
  Ai publicat la greu ISI roșii?
  Sau poate doar freci Excel-ul pe la vreo corporație ce vinde în România marfă Chinezească ?
  măRog…😂

 21. Cind o veni fiica-ta sa te anunte ca e lesbiana, fiu-tau te va chema la nunta cu colegul de camera iar nevasta-ta iti va spune ca de saptamina viitoare trebuie sa-i spui Marcel si nu Marcela, tare as vrea sa fiu prin preajma !! Mai ramine o varianta … te-ai gindit la sinucidere ? …

 22. @Q, TOT occidentul este într-o decădere morală accelerată?
  -E PRABUSIT DEMULT!!!
  (practic toti europenii sint bolshevici)

 23. „Poate vă întrebați ce anume poate câștiga elita care manipulează din umbră, împingând societatea spre comunism. Ce are de câștigat acea minoritate dacă spală creierele idioților cu egalitarismul? Păi să ne gândim. Ce-a avut de câștigat în URSS? Întotdeauna elita a lucrat pe termen lung și foarte lung. Ca să vă dați seama care-i treaba, puteți vedea limpede că încă nu realizăm ce anume a avut de câștigat elita din declanșarea revoluției comuniste. Ceea ce trebuie însă să remarcăm este că, în ciuda nebuniilor, elita nu a avut de suferit.”

 24. Respect, de-aia le pute rusilor „occidentul”, miroase cam tare a nasoleala lgbtq…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.