Rușii se dau peste cap să devină moldoveni

Rușii se dau peste cap să devină moldoveni. Peste 70% din cetățenii străini care în ultimii doi ani au depus documente pentru obținerea cetățeniei R.Moldova sunt din Federația Rusă. Datele au fost prezentate de Agenția Servicii Publice și au fost date publicității de site-ul Deschide.md.

Aceeași sursă precizează că „În ultimii doi ani, din numărul total de solicitanți ai cetățeniei Republicii Moldova peste 70% îl constituie cetățenii Federației Ruse și circa 20% cetățenii Ucrainei”, se arată în document.

 

Citește articolul integral pe Deschide.md

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

23 de Comentarii

 1. Asta ce inseamna in cifre absolute? Sapte persoane din zece? Ca nu a crescut populatia Moldovei cu 10 milioane!

 2. Continuarea povestii:
  Si dupa ce ajung cetateni moldoveni, isi vor lua cetatenie romana…
  Si dupa ce devin ceteteni romani, pot sa plece din raiul Putinantropului in iadul UE…
  (Asta pana Rep Moldova va intra in UE).
  Prosti e rusii astia dle! Auzi cate jonglerii ca sa treci din rai in iad!……[Rumburak]

 3. Dupa ce se fac moldoveni cer cetatenie romana si cu asta se pot duce unde vor in Europa. S-au saturat de viata buna sub comanda piticului…

 4. Mă pune pe gânduri asemenea veste.Credeam cu tărie că Rusia este iubita de către ruși,una din puterile majore ale lumii.Sa fie adevărat?Daca da Putin este pe ducă,chiar daca va fi ales cu 99%(și va fi)Nu sa mai auzit decât în autarhii sa candidezi de unul singur azvarlindu-i pe toți ceilalți la închisoare.Si pentru mascarada asta mai dai și trei zile.
  E posibil să câștige cu 110%,daca vânzoleala și debandada organizatorilor nu va fi îndiguită.Sa mai întâmplat .

 5. Cred că cel mai bine ar fi ca administrația Moldovei să nu acorde cetățenie rușilor veniți în Moldova după începerea invaziei în UA. Aceștia pot fi calul troian care să destabilizeze Rep. Moldova. Odată deveniți cetățeni moldoveni, dar fiind de etnie mujică, R-orcia va urla că mujicii din Moldova sunt oprimați de stat și va avea o justificare în plus pentru așa-zisa „denazificare” a Moldovei, așa cum s-a întâmplat și în UA. Sau devenind cetățeni moldoveni cu drept de vot, își vor da votul și vor aduce la putere partidele pro-moscovite

 6. Autorităţile din Republica Moldova spun că întâmpină dificultăţi în a face faţă unei creşteri abrupte a cererilor de acordare a cetăţeniei depuse de persoane din Federaţia Rusă” – sa le respinga pe toate. S-au vor sa aiba parte de o surpriza la alegeri?! Iar noi sa avem parte de niste „turisti moldoveni”.

 7. Am înțeles că ileana tronson e pe ducă. Studiile spun. Scăpăm de ea.

 8. Cât o fi șpaga pentru obținerea cetățeniei ?!
  Vreau sa cred că nu în …ruble.

 9. toti sunt spioni rusi,toti trebuie sa fie anihilati;moldoveni nu va lasati prostiti de khazarii rusi si ucrainieni

 10. Bună!
  Unii dintre rusi vor cetățenia Molfovei? De ce?
  1.sa scape de razboi?
  2. sa crească numeric si calitativ
  „coloana a 5-a a Moskovei im Moldova?
  E corect ?

 11. Nu este adevărat.Rusii adevărați așteaptă nerăbdători înscăunarea lui Putin pentru a decretat mobilizarea generală.Sute de mii de tineri și studenți care au renunțat momentan la studii așteaptă ordinul de chemare.In trei zile nu numai Odessa,ci toată Ucraina va fi cucerită și denazivicata.Tradatorii,da,aceia cer cetățenia moldovenească.Sa nu uităm că Rep.Moldovenesca a fost una din cele mai prospere, in fostul URSS.Sa nu uităm că următoare pentru denazificare este chiar Moldova.Asa e când te mănâncă în c…r.

 12. Rusii n-au renuntat niciodata la rusificarea Moldovei , rusificare , care dupa cum se vede continua si astazi cu succes! Noii cetateni atat de „indragostiti” de Moldova vor schimba raportul dintre etniile de acolo , astfel ca cetatenii moldoveni de etnie rusa vor deveni majoritari ! Dupa cum merg lucrurile , se pare ca nu mai este mult ! Un lucru este clar , cineva din R. Moldova face cartile acolo daruind fara nicio conditie prealabila cetatenie moldoveneasca unor rusi si ucraineni( banuiti) si care… au o sarcina de indeplinit! Cand se va merge la vot vor vota cetateni moldoveni cu origini latine si cetateni moldoveni cu origini slave. Care vor castiga si-si vor promova candidatii in ierarhiile statului ?

 13. Foarte bine. daca devin cetateni moldoveni sa-i inroleze si sa-i trimita sa lupte impotriva separatistilor din Transnistria, sau sa-i trimita in ajutorul lui Zelenski.
  Eu asa le-as face: imediat ce le-am pus stampila de cetateni moldoveni, pusca, bocancii, uniforma si directia Ucraina……[Rumburak]

 14. PE VREMEA LUI CEASCA ERA UN MINISTRU CU PROPAGANDA PE NUME , DUDAS ‘!! EI BINE , ASTA ESTE ” O POVESTE DE- A LUI DUDAS ” DE PROSTIT PROSTII..!

 15. He, mda bre presă romînească.. iară ai aflat ceva ce n-ai ințeles.. In cauză nu sunt rușii, doar in acest caz n-ar exista transnistria.. \E vorba de ukranii care vor să scape de inrolare.. Ukranii autorități naziste adună de pe străzi oamenii cu lasoul și-i trimite pe front.. Nu mai există ukrani de război, iar evident cei care pînă acu cu sacrificii materiale au scăpat acu au mai dat de o portiță de scăpare..Deci atenție bre de cum te informezi și ce măgării scrii.

 16. Putin are si planul de a reloca sute de mii de mongoli din Extremul Orient in Crimeea ,e sistemul nomazilor de a ocupa pamanturile altora vezi fratii maghiarilor ,mansii care vorbesc aceiasi limba doar ca traiesc in Altai
  Rusia stie ca daca pierde Ucraina iese din Europa …

 17. Bineînțeles trebuie trimiși votanți,instigatori și provocatori prin care sa saboteze teritoriul.Depinde de guvernul de la Chișinău daca accepta CALUL TROIAN in casa.

 18. Deci rușii nu sunt mulțumiți de numărul de spioni din România și mai ,,plusează” din fluxul de ucraineni care ,,bântuie “ în țara noastră din februarie 2022 .Acum rușii vor să nu piardă și aceata ocazie și trimit în Republica Moldova așa ziși doritori de pașapoarte moldovenești pentru motivul de a ,,scapă de dictatură din Rusia”. Și așa Basescu a mai dat moldovenilor jumătate de milion de pașapoarte românești. Până la urmă rușii o să infiltreze statul român ajungând în situația de a auzii pe holurile instituțiilor statului numai grai ,,muscălesc”. Deși nu avem noi norocul ca acești ruși să rămână la stadiul de ,,muscali” , care în perioada interbelică erau birjarii de pe trăsurile care circulau în România. Ne mirăm cum își protejează americanii și ceilalți militari staționați în țara noastră secretele militare și a echipamentelor militare în așa păienjeniș de spioni ruși infiltrați în tot ce mișcă în România .

 19. 1. Zău, chiar n-ai reținut nimic din ceea ce s-a scris / comentat despre Crimeea asta ?!
  A cui a fost, de ce a ajuns azi la ruși etc
  2. Frontierele s-au tot schimbat și încă se mai schimbă.
  OK, îi urăști pe ruși.
  Da’ americanii cum au acaparat Vestul, cum au pus mâna pe statele sudice, da’ pe Hawai da’ pe …
  Fanatic, fanatic în opinii, dar nu și tembel !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.