Rusoiaca a mai făcut o victimă!

După ce a eliminat-o pe Iga Swiatek, a mai produs o surpriză!  Jucătoarea rusă de tenis Ekaterina Alexandrova a învins-o si pe americanca Jessica Pegula, 5 WTA, cu 3-6, 6-4, 6-4, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami.

Alexandrova, cap de serie numărul 14, eliminase în optimi liderul mondial, poloneza Iga Swiatek.

Deşi a comis 7 duble greşeli, Alexandrova a reuşit să se impună în faţa americancei după două ore de joc (1 h 58 min), încheind cu 40 de winners. Alexandrova şi Pegula se mai întâlniseră o singură dată, în 2021, la Roma, în optimi, americanca impunându-se cu 6-2, 6-4.

În semifinalele turneului din Florida, Alexandrova va întâlni o altă americancă, pe Danielle Collins, care a câştigat fără drept de apel în faţa franţuzoaicei Caroline Garcia (cap de serie numărul 23), cu 6-3, 6-2.

Collins aflată la ultimul sezon din carieră după cum a anunţat la începutul acestui an, a servit foarte bine şi nu i-a oferit adversarei nicio şansă de break.

Collins (53 WTA) nu mai câştigase cinci meciuri consecutive în circuit din 2022, când atingea finala Australian Open. În urmă cu şase ani americanca a devenit prima jucătoare venită din calificări care atinge semifinalele Miami Open.

Cealaltă semifinală le va opune pe kazaha Elena Rîbakina şi pe belarusa Victoria Azarenka.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.