S-a deschis Târgul de Crăciun de la Berceni Arena

Vineri seara s-au aprins luminițele de sărbători și s-a deschis Târgul de Crăciun de la Berceni Arena, din Sectorul 4.

Sute de oameni au fost prezenți la eveniment. Au existat însă și nemultumiți.

În ciuda aparenței impunătoare din exterior, patinoarul are o capacitate jenantă, de doar 𝟖𝟎𝟎 de locuri, însă este la acest moment singurul care poate găzdui partide de hochei în București.
Organizarea a fost înfiorătoare; partida dintre Sportul Studențesc și Ágyúsok a fost pusă la aceeași oră cu târgul de Crăciun din esplanadă. Fiind intrare liberă, curioșii de la târg au năvălit în patinoar, mult peste capacitatea acestuia.
Din acest motiv, s-au creat cozi interminabile la porți, fiind nevoie de intervenția jandarmilor. Berceni Arena arată însă foarte frumos la interior și reprezintă o etapă importantă în relansarea hocheiului în Capitală, a relatat un internaut pe Facebook.
FOTO/VIDEO

Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. De ce ne mai chinuim sa le închidem , le ținem deschise 12 luni, 7 zile pe săptămână , 24 de ore pe zi.

  2. Cu aceste schimonoseli, desigur tradiționale, românești, din moși strămoși, se vrea acopritul numeroaselor sărbători din noiembrie și decembrie și făcutul lehamite a acelei de Crăciun.
    Nu puneți botul, nu le călcați pragul, nu le faceți jocul!

  3. Prin decret semnat de către Mihail Comneanul, la 1166, sunt fixate zilele în care este interzisă orice muncă: 13, 14, 16, 21 şi 30 noiembrie; sunt permise unele munci (fără a se menţiona şi care dintre ele, dar se poate presupune că este vorba de acele activităţi diurne de pe lângă gospodăria omului) în zilele de 1, 8 şi 28 noiembrie; considerându-se că sunt prea multe sărbători şi că românii mai mult beneficiază de zile de odihnă decât de zile de muncă productivă, din iniţiativa Vienei, Ghedeon Nichitici, episcop ortodox de Sibiu, emite o circulară, la 1786, prin care fixează ziua de 21 noiembrie ca fiind singura zi nelucrătoare din această lună (GRAMA,p.69-72)

  4. Nimeni nu poate impune ce și cînd să sărbătorească oamenii. Așa că Comneanul doar a consființit, de voie, de nevoie, ceea ce era deja străvechi la vremea lui.
    Se pare că a scoate anumite sărbători este mai ușor.
    Orășenii n-au nici un Dumnezeu. Iar mulți români au fost făcuți orășeni.

  5. Ghedeon Nichitici, împreună cu un alt ierarh sîrb, amândoi puși peste românii din Imperiul Habsburgic de fenicienii de la Viena, a fost unul din cei ce-au încercat să-l oprească pe Horea de la răscoală. Asta e una din posibilitățile blânde. Alta zice că de fapt el cu cel de la Arad l-au vîndut.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.