S-a dus dracu’ „statul de drept” în România. Drulă țipă din gură peste măsură

Mestecăm conceptul de stat de drept cum ne place. Vă mai amintiți de vremurile în care USR reclama că adversarii săi atacă DNA și statul de drept? Ba chiar organiza și proteste sub sloganul Rezist. Acum, când doi oameni ai săi sunt vizați de procurori, USR a schimbat placa. 

Democraţia în România este în pericol, iar acum „este chiar mai rău ca pe vremea lui Adrian Năstase”, a declarat vineri preşedintele USR, Cătălin Drulă, la dezbaterea „Starea democraţiei în România: o viitoare problemă pe agenda UE?”, organizată de Grupul Renew Europe şi USR, în contextul în care DNA cere aviz pentru urmărirea penală a doi foști miniștri USR, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă.

„Democraţia în România este în pericol. Statul de drept este călcat în picioare. Şi trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani. Da, e mai rău ca pe vremea lui Năstase. De ce? Pentru că avem un război lângă noi şi sub acoperirea acestui război care ţine atenţia continentului fac ce vor aici, în România, şi o fac mult mai subtil, pervers şi mută SRI în ministerele României. Ce caută un colonel SRI să se ocupe de fondurile europene? Este o spirală a tăcerii în România. Un climat al fricii. Mergeţi într-o şedinţă de partid la PNL şi o să vedeţi ce se şuşoteşte. Poate suntem supăraţi pe Iohannis, dar ne este frică de dosare”, a declarat Cătălin Drulă în cadrul evenimentului.

Potrivit acestuia, „există un climat al fricii în România”.

„Cum se poate exprima democraţia, cum se poate trăi liber, când instituţiile sunt capturate? Da, asta este, un climat al fricii în România. Dacă vorbim de piaţa de capital, dacă vorbim de pensiile private, iar se şuşoteşte. „Am vrea să spunem ceva, dar nu vrem să ni se termine cariera de la ASF”. Dacă lucrezi în banking, nu vrei să superi pe cei care conduc Banca Naţională, că nu vei mai lucra. Dacă eşti judecător, nu trebuie să-i superi pe doamna Savonea şi pe cei de la SRI care controlează reţeaua din justiţie. Că ţi se termina cariera, cum a păţit judecătorul Danileţ”, a susţinut Drulă.

El a denunţat hărţuirea colegilor din USR şi din opoziţie.

„Următorul pas logic în această dezvoltare este folosirea acestor instituţii împotriva opoziţiei politice. Ştiam că va veni, ştiam că se întâmplă, sunt hărţuiţi colegii mei, sunt hărţuiţi primarii care nu acceptă să cedeze şantajului. Ce caută Marcel Ciolacu prin birourile primarilor USR să-i ameninţe şi şantajeze? Ce caută ANI la Nicuşor Dan să îi spună că a dat un buget prea mare la Parcuri? În ce fel ajuta România asta şi statul de drept? De ce aţi tăiat finanţarea, de ce Toni Greblă, un şef PSD, a tăiat finanţarea PMP? Pentru că PMP vrea alianţă cu USR. De ce sunt ameninţaţi toţi cei care vor să facă un pol de dreapta cu noi? De ce i se face acum în Guvernul României un dosar lui Tomac? O să fie public zilele următoare. De ce DNA, cu un procuror care i-a îngropat plagiatul lui Ciucă, face un dosar la comandă, care atacă opoziţia? Cîţu vrea să plece din PNL? La gunoi”, a afirmat preşedintele USR.

El a reafirmat că fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, aflat pe lista USR pentru europarlamentare, „i se deschide un dosar”.

„De ce? Pentru un mecanism european comun de achiziţii care a fost aplicat în toate ţările din Europa? Poate are ambiţii domnul Voineag şi vrea să ancheteze toată Uniunea Europeană. Poate vrea să guverneze, să decidă câte vaccinuri sunt, să facă autostrăzi. Şi de fapt asta este ambiţia lor. Pentru că un sistem de putere ocult, militarizat, nu crede în guvernarea civilă. (…) Se duce, din nou, acea luptă când Năstase era aproape să pună definitiv bocancul pe gâtul României. (…) Guvernul României, prin ceea ce face în acest sfârşit de an, blocând plăţile, produce o pagubă de zeci de miliarde de euro, cu încălcarea cadrului legislativ existent. Ce democraţie este aceea în care o putere executivă limitat delegată poate să ia o decizie să nu i se mai aplice Codul Fiscal, să nu i se mai aplice Constituţia? Şi toţi tac. Emil Boc era premier când s-a dat legea responsabilităţii fiscalităţii. Emil Boc tace acum. Asta este spirala tăcerii care s-a aşternut peste ţară”, a transmis liderul USR.

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a susținut, vineri, că declaraţiile liderului USR Cătălin Drulă sunt „nocive pentru statul de drept din România şi faptul că sugerează că DNA este un instrument politic aduce foarte multă toxicitate în societatea românească”. Ea a adăugat că Drulă a reînviat practic discursul pe care PSD l-a avut în perioada lui Liviu Dragnea. „cred că genul acesta de atac asupra justiţiei este unul care afectează societatea din România”, a mai spus senatoarea PNL.

„Ca ministru a Justiţiei, resping categoric declaraţii şi afirmaţiile făcute în spaţiul public de conducerea USR cu privire la dosarul instrumentat de DNA în legătură cu achiziţia de vaccinuri în perioada pandemiei. Declaraţiile recente ale liderului USR Cătălin Drulă vreau să înţelegeţi că sunt nocive pentru statul de drept din România şi faptul că sugerează că DNA este un instrument politic aduce foarte multă toxicitate în societatea românească. Dânsul a reînviat practic discursul pe care PSD l-a avut în perioada domnului Dragnea şi cred că genul acesta de atac asupra justiţiei este unul care afectează societatea din România”, a afirmat Alina Gorghiu, vineri la Târgu Mureş.

Ea a adăugat că declaraţiile lui Cătălin Drulă sunt „o eroare politică” şi totodată o eroare care produce daune de imagine României.

„Spune simplu domnia sa – DNA poate să îşi facă treaba cu orice cetăţean, orice politician, mai puţin atunci când vine vorba de membri USR pentru că atunci, consideră domnia sa, activitatea DNA este vânătoare politică. Consider aceste declaraţii ale liderului USR o eroare, nu doar politică, ci o eroare care duce la producerea de daune imaginii României în afara graniţelor noastre. Sunt puncte de vedere pe care, repet, le resping în calitate de ministru a Justiţiei, pentru că toţi cetăţenii României sunt egali în faţa legii, indiferent de statut, indiferent de demnitate, indiferent de nivelul de salarizare, dacă are carnet de partid sau altceva”, a mai explicat Gorghiu.

La rândul lor, reprezentanţii PSD condamnă dublul standard practicat de conducerea USR

„În loc să convoace de urgenţă forurile statutare ale partidului pentru a-i exclude pe USR-iştii penali, aşa cum cereau altor partide în situaţii similare, preşedintele USR calcă în picioare independenţa justiţiei cu atacuri politice directe la adresa procurorului de caz şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este un act grosolan de subminare a statului de drept şi a instituţiilor din justiţie şi e cu atât mai grav cu cât cei anchetaţi sunt acuzaţi că au produs cel mai mare prejudiciu înregistrat vreodată într-un dosar de corupţie din România”, precizează reprezentanţii PSD, vineri, într-un comunicatul de presă.

Sursa citată mai spune că „nimic din ceea ce invocă USR în cazul altor politicieni cercetaţi penal nu se aplică în cazul penalilor din propriul partid”.

„Nicio «demisie de onoare», niciun îndemn către cei anchetaţi «să facă pasul în spate» până îşi «demonstrează nevinovăţia» în instanţă, nicio delimitare politică a partidului faţă de proprii penalii! Conducerea USR face şi de această dată scut în jurul penalilor, la fel cum a procedat şi în cazul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand”, mai indică sursa menţionată.

Social-democraţii mai spun că sloganul „Fără penali în funcţii publice!” trâmbiţat de USR în campaniile electorale devine astfel cea mai mare minciună politică şi cel mai dezgustător act de trădare a electoratului.

„Ruşine USR!”, conchide sursa amintită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8475 Articole
Author

20 de Comentarii

 1. Măi băiete, pe cine faci tu prost? Securiștii cu Ciolos în frunte v-au băgat în parlamentul european, tot ei v-au înfipt la guvernare iar acum își cer paralele. Câteva locuri în Europa, câteva în parlament, nu e loc pentru toți. Tu poți să pui pe cine vrei, dar nu pe locurile eligibile. Tu ști foarte bine asta așa că termină cu circul.

 2. foarte bine ca ii anchetează dar chestia aia cu rezistii, îți arată ofurile…

 3. USR istul infractor inascut Vlad Voiculescu cand era el Ministru la Sanatate, a cumparat 90 milioane vaccinuri din Bugetul Romaniei, pt nici 10 milioane cetateni romani apti sa fie vaccinati ! Bai Drula, politruc delicvent – iti vine si tie randul sa dai socoteala pt spagi si comisioane de sute mii Euro, explica-ne tu aici, inainte sa-ti dai foc in Piata Constitutiei, cine a incasat banii pt cele 80 milioane vaccinuri cumparate de USR istul Voiculescu, si neutilizate ?!

 4. A produs infractori vizibili.
  „UE e de vina, noi doar am fost de acord și am semnat, dar ne-au sucit degetele, smiorc, smiorc!”

 5. USR un partid de beizadeke securiste s-a aratat pe deplin romanilor,un partid de fripturisti

 6. @ leana popa GENIALU’ 14:23
  Păi nu ne mai pui să ne vaccinăm ?
  Mai CREZI IN ȘTIINȚĂ ?
  Câți anticorpi mai ai ?
  Eeeeeh ? măRog…😜

 7. Cine-i drulă? Sau, ați vrut să scrieți dârlă și a ieșit greșit?!?

 8. Ce sa zicem?…Mwie USR! Parca asta era sloganul lor favorit.Nu cred ca se asteptau sa se transforme in 69,dar asa e in tenis.
  Pana una-alta, #Rezistati!

 9. N-am sa analizez punctual sub’ektu’ articolului, referitor la cei din U.S.R. ($$oroșijdii incompetenți șî trădători care în frunte cu julienul lor dacian șî cu pruna lor au adoptat într-o singură noapte cele 26 de OUG-uri dintre care unele amplificau puterea abuzivă a S.R.I. și a altor inștituțîi dă sForță!).
  Dar argumentele lor generale sunt reale:
  „Democraţia în Romînia este în pericol. Statul de drept este călcat în picioare. Şi trăim cel mai periculos moment pentru democraţia romînească din ultimii 25 de ani. […] Este o spirală a tăcerii în Romînia. Un climat al fricii” „Cum se poate exprima democraţia, cum se poate trăi liber, când instituţiile sunt capturate? Da, asta este, un climat al fricii”!
  Da, asta se îmtîmplă din 1992 încoa’: REDUCEREA DEMOCRAȚIEI (nu vorovim dă Prostituțîia lu’ Yorgovan perpetuată pînă azi, ci dă ceea ce e PĂ STRADĂ, INCLUSIV LA ALEGERI!) șî AMPLIFICAREA FRICII! S-a ajuns ca sub Ceașkă (generațiile de azi sunt de o lașitate cutremurătoare!), diferența e doar de orientare poolitrukă: acum, în spatele șandramalei, e Marele Lickurici cu Ambasada lui, a trimis mii de soldați aerianopurtați NU CA SĂ APERE Rro’, ci ca să stea „ca o sulă în coaste” la arrmiya rro’, poolițîie, și „FIRME DĂ PAZĂ ȘÎ PROTECȚÎIE” (ia, vedeți șî la astea izvorîte dîn SRI-ijdi dă frunte penzionați, cîți angajați au, cu ce sunt înarmați șî dotați, șî cîți bani au la dispozițîie DIN TAXE DE PROTECȚIE, real, nu dîn contracte!), ca nu cumva să le vină idei dă doborîre cu armili a Statului dă Drepți cu kopitala la Bukale șî a conducerii, în frunte cu Ioha’, PUȘI SUS P’ÎN FALSIFICAREA ALEGERILOR în stil bideuist! Yezakt ca sub Ceașkă……[Rumburak]

 10. Evident ne este :
  Planetei Mer🌈, Sistemului paraSolar, ba chiar și întregului metaVERSET !
  Mai e un pic și DNA va MUTA DECISIV, sacrificănd conservele expirate uSE🌈ice, pentru a mai domoli furia popOOlimei înainte de „alegeri”.
  Oameni buni, eu vă tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  ÎMPĂRATUL va da 🌈înd faimosul Ordin de Zi pe Unitate;
  Caraulă, caraulă/ Puneți toți mâna pe zDrulă…etc (măRog…😜)

 11. Se pare ca Drula taie batul USR-istilor! Cititi mai jos:
  Cândva, demult, un comerciant bogat a fost jefuit. Comerciantul a mers să își caute dreptatea la curtea regelui din acele vremuri.Regele și-a rugat omul de încredere să îl ajute să găsească hoțul. Comerciantul i-a spus acestuia că e posibil că hoțul să fie unul dintre servitorii săi.Pornind de la acest indiciu, omul regelui a adunat toți servitorii comerciantului și i-a întrebat despre furt. Așa cum se aștepta, toată lumea a negat că ar fi avut vreo legătură cu dispariția obiectelor.
  Bărbatul a împărțit apoi câte un bețișor fiecărui servitor, spunând: „Până mâine, bățul celui care a furat va crește cu 5 centimetri.”A doua zi, acesta a chemat din nou pe toată lumea și a luat bețele la verificat. Bățul unuia dintre servitori era mai scurt cu 5 centimetri. Bărbatul desemnat de rege știa acum că a găsit hoțul.Când a fost întrebat de comerciant cum a reușit să depisteze persoana responsabilă, bărbatul a zis: „Păi a fost simplu. Hoțul a tăiat din băț, temându-se că acesta chiar va crește în lungime.

 12. INGNORATI TOATE MAROTELE VOASTRE PRAF LE FACETI. NU AU FOST DECIT VORBE GOALE DE PROSTIT PROSTI PATRIEI. SI ATI REUSIT O DATA. A DOUA OARA NU MAI TNE. SINTETI MINCATI CU TUPEU, OBRAZNICIE, LIPSA DE BUN SIMT DAR CU INCOMPETENTA CIT INCAPE NU O SA REUSITI NIMIC SINTETI APROAPE DE ZERO

 13. Mda si eu navlegul care am semnat : ” Fara penali in functii publice” …. Primul penal al tarii este presedintele Romaniei , Barna (birna) fost vicepremier cum e ? PRAFUL DE VOI ca si de PNTcd…..

 14. La câte gropi ați săpat pentru alții, la câte osanale ați ridicat DNA-ului, este vremea să „beneficiați„” și voi de acestea. Să vă fie de bine. Vă mai aduceți aminte câtă mânie „useriști” emanați atunci când era vorba despre alţi politicieni în cauză, cu câtă vehemență cereați „să vină DNA, să vă ia” ?. Mai țineți minte că voi ați păcălit electoratul roman că sunteți puri, neprihăniți, fără de cusur, că veți lupta pe viață și pe moarte pentru independenţa justiție, să dispară corupția cea de toate zilele și câte alte lozinci, care acum sau dovedit că au fost doar niște baliverne, așa cum rezultă din „noua” poziție useristă. De ce nu ieșiți și acum să spuneți românilor ca trebuie ca cei anchetați/încriminați să-și dovedească nevinovăția ?, așa cum cereați în cazul altora, care nu făceau parte din gașca voastră, mai ales celor de la PSD ?. Numai că roata morii se-nvârtește, ța, ța, ța, USR-ul o pățește, ța, ța, ța.

 15. Neomarxistii cu memorie scurta: ati uitat cand urlati in 2017,18,19 sa ii aresteze pe toti pesedistii, sa vina Kovesi sa ii bage in puscarie? Atunci nu promovati frica prin comportamentul vostru de securisti?
  Afara cu hashtag rezist USR din Romania!

 16. Hashtag rezist o miscare creata de SRI, o masa de idioti de manevra, dupa cum vrea stapanirea

 17. CE POATE SA SPUNA SI UN DRULA(conform DEX DRULA=femeie stricata,curva).

 18. La pușcărie cu ei !! Nu se mai găseau vaccinuri și trebuia România să le ia pe toate ?!!! Sau a fost interesul lui Solos ,fondatorului acestui partid de hoți ,numit usr!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.