S-a redeschis celebrul club Vox Maris

După ani de zile, Nicușor Năstase a redeschis celebrul club Vox Maris de la Costinești. Cîteva decenii, Vox Maris a funcționat alternativ, vara la mare și iarna la București, găzduind în saloanele sale personalități și celebrități din țară și din Europa.

La Vox Maris, deschis din 1982, după Juan Antonio Samaranch (atunci președinte al Comitetuui Olimpic Internațional) au poposit personalități de prim rang, de la Regele Albert de Monaco, sosit cu Ilie Năstase, până la Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin și Gheorghe Hagi, împreună cu Hristo Stoichkov. La Vox Maris veneau și Nicu și Valentin Ceaușescu și tot acolo au dansat Anda Călugăreanu și s-a căsătorit Horațiu Mălăele cu actuala sa soție.

Pe la Vox Maris au trecut mai toți politicienii României, de la Ion Iliescu la Emil Constantinescu și Traian Băsescu, de la Petre Roman la Radu Vasile, Theodor Stolojan, Crin Antonescu și Ludovic Orban. Nicușor Năstase zice că singurul premier al României care n-a ajuns niciodată la Vox Maris a fost Victor Ciorbea. În schimb, de la Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct NATO, la academicieni și scriitori, la parlamentari, politicieni, ziariști și vedete de televiziune, toți s-au bucurat de cel puțin o seară la Vox Maris. Pe vremea Festivalului de film pentru tineret și Gala Tînărului actor (găzduită vreme opt ani tot de clubul Vox Maris) au poposit Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache, Ion Caramitru, Radu Beligan și Marin Moraru, Diana Lupescu și Mircea Diaconu, Dan Pița și Ștefan Marinescu. O generație de scriitori și oameni de artă are cîte o semnătură invizibilă în memorie cu cel puțin o seară petrecută în Clubul Vox Maris!
Vox Maris are acum un spațiu reamenajat în jurul unei noi piscine de 500 metri pătrați, înconjurată de o colecție unică de plante tropicale. Și celelalte două piscine (una de 450, cealaltă de 400 de metri pătrati) de la Vox Maris sunt încadrate de o grădină tropicală, cu palmieri și leandri, hibiscus, ficuși, măslini, magnolii, cicas și trandafiri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Vlad Dumitraș 278 Articole
Author

4 Comentarii

  1. La vremuri noi, tot noi!
    Cu actul numit Revoluție, de fapt, s-au recunoscut oficial anumite feude pe anumite bunuri mobile și imobile ce, fraierii de noi, le credeam ale întregului popor. Asta pe lîngă furtul prin plănuita inflație din trei cifre. Pe lîngă…
    Mă gândeam ieri seară…Multe din răscoalele neplănuite de sus au pornit din crîșme. După cum arată cele de azi, zen, felinărașe, fițe, și ce oameni le calcă pragul nu mai putem avea nădejdie.

  2. Revine pentru ca au revenit si conditiile tulburi de hotie neintrerupta din anii ’90. Din nou, multimea saracilor isi va imparti un covrig uscat, iar bogatii vor bea Veuve Cliquot la Vox Maris.
    Tot aceiasi bogati, si tot aceiasi saraci, evident.

  3. Poate ati gresit numele, nu stiu. Parca numele era „Vox Curvis&Drogus.ro”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.