S-a stabilit de ce a murit solista trupei Cranberries

dolores o riordan

Solista trupei Cranberries, Dolores O’Riordan a murit înecată în cadă din cauza intoxicației cu alcool, potrivit medicilor legiști citați de BBC.

Cântăreața, care a murit la 15 ianuarie, la vârsta de 46 de ani, a fost găsită în cada din camera sa din hotelul Park lane Hilton din Londra. O’Riordan a murit din cauza unui „accident tragic“, spun legiștii. Nu avea răni sau alte leziuni autoprovocate. Ea a băut o cantitate mult prea mare de alcool, spun experții.

O’Riordan se aflat la hotelul Park Lane Hamilton aflându-se într-un turneu.

Cantitate excesiv de mare de alcool

Natalie Smart, martoră la acest accident, a declarat anchetatorilor: „Am văzut-o pe doamna O’Riordan scufundată în baie cu nasul și gura complet sub apă“. În cameră au fost descoperite sticle goale – cinci mici și una de șampanie- , dar și mai multe cutii cu medicamente prescrise.

Testele toxicologice au scos la iveală numai cantități de medicație „terapeutică“ în sângele cântăreței. Dar, au găsit 330 mg de alcool în 100 ml de sânge – ceea ce înseamnă de patru ori mai mult decât limita legală pentru a conduce, adică 80 de mg.

Originară din Limerick, în vestul Irlandei, Dolores O’Riordan a devenit o artistă recunoscută la nivel mondial după ce a devenit vocalista trupei The Cranberries, când avea doar 18 ani.

Două concerte în România

Dolores O’Riordan s-a despărțit de soțul său, Don Burton, în 2014, după 20 de căsnicie. Ea și Burton, care a fost impresarul trupei Duran Duran, au trei copii împreună.

The Cranberries este una dintre cele mai cunoscute trupe ale anilor 1990, cu vânzări de zeci de milioane de discuri. Trupa The Cranberries a dominat muzica anilor ’90, alături de alte trupe rock precum Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Nirvana. Avându-i în componenţă pe solista Dolores O’Riordan, chitaristul Noel Hogan, basistul Mike Hogan şi toboşarul Fergal Lawler, formaţia irlandeză a fost adeseori asociată cu rockul alternativ, însă stilul ei muzical include de asemenea numeroase elemente indie-pop, post-punk, folclor irlandez şi pop-rock.

Trupa irlandeză a lansat numeroase single-uri de succes, precum „Linger”, „Dreams”, „Zombie”, „Ode to My Family”, „Ridiculous Thoughts”, „Salvation”, „Free to Decide” şi „Promises”, iar albumele sale – „Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?” (1993), „No Need to Argue” (1994), „To the Faithful Departed” (1996), „Bury the Hatchet” (1999), „Wake Up and Smell the Coffee” (2001) şi „Roses” (2012) – s-au vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.

The Cranberries a susţinut două concerte în România, în 2010 şi în 2012.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Da’ cantareti de muzica usoara, romante, folk, populara, liturgica… cati s-au sinucis, au murit „accidental” – beti morti ori prin supradoza = drogati de prea mare fericire?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.