S-a stabilit pe ce linii vor circula primele autobuze electrice

Sunt testate primele 20 de autobuze electrice şi acestea vor intra, din luna decembrie, pe liniile 330 şi 335.

„Primele autobuze electrice au ieşit în probe. Sunt testate cele 20 de autobuze care vor intra, din luna decembrie, pe liniile 330 şi 335, pe axa Nord – Est a oraşului”, a scris viceprimarul Stelian Bujduveanu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Autobuzele vor fi distribuite astfel:

* Linia 137 – vor fi alocate 8 autobuze electrice;
* Linia 138 – vor fi alocate 5 autobuze electrice;
* Linia 173 – vor fi alocate 4 autobuze electrice;
* Linia 336 – vor fi alocate 8 autobuze electrice;
* Linia 201 – vor fi alocate 5 autobuze electrice;
* Linia 330 – vor fi alocate 6 autobuze electrice;
* Linia 335 – vor fi alocate 14 autobuze electrice;
* Linia 300 – vor fi alocate 5 autobuze electrice;
* Linia 311 – vor fi alocate 6 autobuze electrice;
* Linia 312 – vor fi alocate 6 autobuze electrice;
* Linia 313 – vor fi alocate 7 autobuze electrice;
* Linia 368 – vor fi alocate 8 autobuze electrice;
* Linia 381 – vor fi alocate 10 autobuze electrice;
* Linia 385 – vor fi alocate 6 autobuze electrice.

Pe 26 octombrie, Stelian Bujduveanu anunţa că primele 51 de autobuze electrice BMC au ajuns în România.

„Am depus toate eforturile pentru ca bucureştenii să poată circula cu autobuzele electrice până la sfârşitul acestui an şi astăzi avem rezultatele: vehiculele au fost livrate cu aproximativ patru luni mai devreme faţă de termenul prevăzut în contract. (…) Acesta este primul lot din cele 100 de autobuze electrice pe care Primăria Capitalei le-a achiziţionat. Celelalte 49 de autobuze electrice vor sosi în luna noiembrie, iar până pe 2 decembrie vor fi livrate, treptat, şi 100 de staţii de încărcare”, preciza Bujduveanu.

Cele 100 de vehicule, care vor înnoi flota STB, sunt achiziţionate cu fonduri europene nerambursabile, prin programul Programul Operaţional Regional.

Firma BMC Truck&Bus a fost declarată în luna iunie câştigătoare a licitaţiei pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice, conform anunţului publicat pe SEAP. Contractul are o valoare totală de 290.000.000 lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

 1. ha,ha,ha:
  -ghinion!
  (alea sint un fel de prajitoare de (felii) de paine,
  se activeaza din senin)

 2. Este foarte Bine ! Sa Circule Autobuzele , pe Liniile 330 si 335 ! Merg catre Baneasa , la Mall , si din Pantelimon de la Cora !

 3. „axa Nord – Est a oraşului, a scris viceprimarul Stelian Bujduveanu” ajuns în funcție cu studii de școală generală la fără frecvență. Poate ne spune cum se intersectează cu axa Sud-Vest.

 4. Circula Autobuzele 335 de la Cora din Pantelimon , pe Soseaua Pantelimon , Soseaua Mihai Bravu , Soseaua Stefan cel Mare , Arcul de Triumf , Piatza Presei Libere , Aeroportul Baneasa , Mall Baneasa ! Numai Lume Buna !

 5. 173 nu mai există de câțiva ani. Să sperăm că nu va fi reînființat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.