S-a tras linie la BEC după depunerea candidaturilor

Perioada de depunere la Biroul Electoral Central a candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale din luna mai s-a încheiat.

Termenul limită a fost 15 martie, ora 24:00.

21 de candidaturi s-au aflat pe masa membrilor BEC pentru validare.

Până în prezent, Biroul Electoral Central a înregistrat opt candidaturi:
* Nicuşor Dan (independent)
* Crin Antonescu (Alianţa România Înainte)
* Victor Ponta (independent)
* Elena Lasconi (USR)
* George Simion (AUR)
* Lavinia Şandru (PUSL)
* Cristian Terheş (Partidul Naţional Conservator Român)
* John-Ion Banu-Muscel (independent).

De asemenea, BEC a respins opt candidaturi depuse de Diana Şoşoacă (SOS România) şi de independenţii Călin Georgescu, Petru Mîndru – de două ori, Maria Marcu – de trei ori, Ion Popa, Paul Ispas, Matei Vanea, Constantin Vieriu.

Biroul Electoral Central mai trebuie să se pronunţe pe încă cinci candidaturi depuse sâmbătă:
* Anamaria Gavrilă (POT)
* Daniel Funeriu (independent)
* Silviu Predoiu (Partidul Liga Acţiunii Naţionale)
* Remus Pricopie (independent)
* Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie).

Potrivit calendarului alegerilor, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea candidaturii, cel mai târziu la data de 17 martie, are loc înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor sau a semnelor electorale.

Cel mai târziu la data de 18 martie, candidaţii, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi alegătorii pot formula contestaţii la CCR privind înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor sau a semnelor electorale, după caz; pe 19 martie CCR soluţionează contestaţiile, prin hotărâri definitive, ce se comunică de îndată Biroului Electoral Central şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Până la data rămânerii definitive a candidaturilor, cel mai târziu la data de 19 martie, candidaţii pot renunţa la candidatură.

Pe 20 martie candidaturile rămân definitive.

Recomanda 1

16 Comentarii

  1. Vreți să ne spuneți ,că șandru și impostorul trădător de neam și țară terhes ,au strâns 200 mii semnături , niciodată ,este o mascarada fără margini

  2. Dar, cum rămâne cu romanul american căruia i-au găsit măgarii in listele depuse, spun cei de la bec?

  3. pricopie un sorosist-securist
    de cea mai joasa speță!
    Acest individ a facut6 fapte penale si trebuie anchetat.

  4. Eu și probabil încă alte milioane de români ,am fost privați de dreptul democratic de-a alege prin vot democratic ce vrem noi ,nu francezii sau Bruxellezi ,

  5. De unde are pricopie pricopsitu’ cele 200.000 de semnături ??? Că nici drq n-a auzit de el prin țară.

    • spune ca a depus fara semnaturi ca sa atraga atentia ca-s prea multe…deci un fiasco din lumea ”hai sa joc si eu in piesa asta”

    • lui Macron si a Ursulei ca sa arati ca esti proeuropean ca altfel iti taie Ursula portia de faina cu viermi si alte delicatese nebiblice…

  6. Aceste alegeri sunt o caricatura a democrației,o nulitate absolută, turul doi înapoi este singura alternativă reală,care trebuie ,din păcate SIE mion nu a înțeles nimic ,nu așa trebuie să fie

  7. Păi sifiliticii de la BEC decid cine sa fie reprezentantul poporului sau poporul însuși !? Propun organizarea de alegeri pentru reprezentanți juridici politici , în afara sistemului regimului. Trebuie sa ne cream propriul nostru sistem.

  8. Ce sa pronunte in cazul lui R.Pricopie?
    Ce urmareste de fapt acest ”domn”?
    Dupa ce lege si-a depus candidatura fara semnaturi?
    Dupa legea (aprecierea) proprie aplicata de CCR in nenumarate randuri?
    Avand in vedere actiunile CCR, de eliminare din cursa, fara motiv, a unor candidati puternici, profesionisti, cu impact la public, care ar fi spulberat procentele celor din sistem este de mirare acceptarea cel putin a unei candidaturi. Explicatia ar fi una singura. Candidatul respectiv nu-i pune in pericol pe cei ai sistemului. Posibil ca ”socoteala” lor sa dea peste cap planul.
    Niciun candidat al sistemului nu a strans semnaturi din DIASPORA romanesca, care si-a adus aportul masiv si benevol pt semnaturi, dar nu oricum si pt. orcine. Si Diaspora lupta pt. aceleasi idealuri: eliminarea coruptiei si a coruptilor, indiferent din ce mediu provin/e.
    Iar surprize mai pot veni si pe parcurs.
    Pana la validarea Presedintelui Romaniei e cale lunga. Daca se vor trezi cu surprize vor anula din nou alegerile?!

    DA, subscriu si la cele spuse de cel care semneaza cu pseudonimul ”Fake Democracy”. As mai adauga un important organism care ar trebui sa verifice, valideze candidatura lui Simion. Asociatia de Proprietari. Ar fi inuman si ilegal sa fie ocolita.

  9. Asteptam sa fie examinata candidatura lui George Simion si de catre ANPC, ANAF, ICCJ, DNA, DIICOT, ambasada Frantei, SMURD, Salvamont, CSAT, MAPN, MI, Agentia de Voiaj Paralela 01045, Asociatia sculptorilor din Romania, Academia Romana, SNSPA, Asociatia cofetarilor. Cineva trebuie sa gaseasca aspecte axilogice incompatibile cu democratia UE.

  10. Este unul ‘Pricopie’ pe lista. Acelasi Pricopie care conduce SNSPA si depune contestatii? Doamne fereste! Te pomenesti ca vrea sa fie presedinte. Si tu, Pricopie ?!? 😂😂😂😂😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.