S-au găsit soluții. Iohannis spune că nu vor mai fi afectați fermierii români

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că au fost găsite soluţii pentru gestionarea exporturilor cerealelor ucrainene. Este vorba despre crearea unui sistem de autorizare, astfel încât să nu fie afectaţi fermierii din România, a explicat Iohannis.

El a avut o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi vicepremierul bulgar, Mariya Gabriel, precizând că discuţiile s-au axat pe tranzitul cerealelor şi exportul acestor produse în statele prin care se face tranzit.

„Am găsit soluţii atât pentru tranzitul produselor agricole din Ucraina spre pieţele mondiale, cât şi pentru a gestiona exportul acestor produse spre România. Am găsit deschidere în partea ucraineană, Guvernul României s-a implicat foarte bine şi s-au negociat condiţionalităţi, Comisia a venit cu soluţii suplimentare. În esenţă, este vorba de un sistem de autorizare a acestor exporturi, care autorizare trebuie să fie agreată şi de-o parte şi de cealaltă, în acest fel putând să controlăm foarte bine fenomenul şi să nu afectăm fermierii din România, care au nemulţumiri legate de aceste produse”, a afirmat şeful statului.

În ceea ce priveşte gestionarea tranzitului de cereale, Iohannis a pledat pentru o abordare „orientată spre soluţii”.

„Orice altceva nu este potrivit pentru acest moment. Cunoaştem foarte bine problematica. Şi noi, în România, avem nemulţumiri ale fermierilor, avem probleme concrete de rezolvat cu acest tranzit, însă după părerea mea nu este important să ne centrăm pe a bloca tranzitul de cereale sau pentru a face o temă de politică naţională din asta”, a completat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a vorbit despre necesitatea de a asigura în continuare tranzitul cerealelor din Ucraina.

„O parte semnificativă din acest tranzit se desfăşoară prin România şi, pe de altă parte, este extrem de important să gestionăm exportul nedeclarat al acestor produse, spre exemplu spre pieţele din România şi, împreună cu partea ucraineană, Guvernul României a găsit soluţii care au fost agreate şi de Comisie”, a mai spus Klaus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. SOLUTII ?
  Pai sa le faca publice ! Democratic n-ajunge doar sa spuna ca „ele” solutiile s-au gasit !
  Asa a facut si UE … nu votam CONSTITUTIE EUROPEANA a UE pentru ca tarile membre nu-s de acord cu asta !
  Dar acul le luam dreptul de vot minoritarilor …membrilor UE mici (catzeilor … EGALITATEA e doar pentru DULAI)
  NEMTII or sa aiba vremi NASOALE in OCTOMBRIE …nici nu stiu ce-i asteapta …INCA ! 🙁
  o spun ca unul care-o stie inainte ! EPIGONI !
  😀

 2. Hai, injurati-l ! Ca nu da suptventie de la buget la presa, ca sa preseze …

 3. Ucraina si ue ar trebui sa-i plateasca astuia salariul de presedinte,nu noi.

 4. De ce ?
  Omu’ (Iohannis) a macar incercat cu „uite-o nu-i” DRONA …
  dar s-a bagat ESALONUL 2 din PSD pe fir rasturnand chiar raspunsul parti europene a NATO 🙁 … MDA !
  ( Mai tineti minte ca DRAGNEA era cu TRUMP ? Esalonul 2 din PSD e laudat de-o ambasadoare „democrata” … asta spune ceva ” CIOLACU e o „solutie de criza” …pana trecem puntea !)
  😉

 5. Domnul asta Johannis sa spuna cu subiect si predicat care sint solutiile gasite de el impreuna cu Zelenski si Ursula care sa nu afecteze fermierii romani.Care este motivul pt. care nu se spune ?

 6. sunt convins ca tot exista un 30% din rromani care pun botu’ la minciunile astuia…

 7. BUNĂ!
  A gasit soluții Iohannis?
  El face jocul americanilor,se pune bine cu acestia. Despăgubirea fermierilor nu ai abordat-o?
  Cine plătește? O slugă care gândește
  la un loc călduț dupa plecarea de la Cotroceni. E prevăzător doar cu el
  UN MARE GHINION PENTRU ROMANIA!

 8. Cutremur în agricultură. Vânzări în masă ale fermelor românești
  Seceta din ultimii ani, invazia cerealelor din Ucraina și absența unui sprijin real din partea Guvernului i-au adus pe fermierii români în faliment. Astfel, tot mai mulți au început să-și vândă pământurile și afacerile, iar străinii așteaptă la cotitură, ne spun reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România. Mai mult, România a raportat producții umflate la Bruxelles, în condiții de calamitate în Sudul și Estul țării, astfel că nici pe ajutoare europene nu se mai pot baza.

  România a mințit cu nerușinare la Bruxelles, raportând producții record la toate cerealele, în condițiile unor recolte extrem de slabe. Culmea este că

 9. S-au găsit soluții. Ne fentează prin Moldova si isi fac treaba omorând fermierii romani.ala minte si cand zboară si la sol.

 10. Minciuni crase pentru a avea liniste pana la finalul mandatului! De ce am crede un mincinos notoriu care din prima zi a functiei a scos pe gaura gurii aberatii si minciuni?!

 11. Realitatea e că:
  Veți băga în voi la mare greu cerealele modificate genetic ale lu’ Monsanto & Cargill, mierea și uleiul Urcac pline de chimicale și pesticide, precum și alte BUNĂTĂȚI livrate GENEROS de PRIETENII Urcaci.
  Hai pa, măRog…🤮

 12. Parca a mai fost unul care avea solutii -Petre Neulander Roman . Si iata unde-i tara noastra cu „solutiile „lor. Cu toroipanul pe ei baieti, altfel ne paste bajenia.

 13. Care soluții bre..?? Că de ai portul constanța blocat de grâne ukrane, cum pui mei mai apucă agricultorul român la exportat ?? Ai rupt podul ”brooklyn”,. Acu ți-o repră ukranul sau americanul,.. sau trebuie tot eu ?? Ai curajul să te piși in contra ursulei bre ?? Nu te cred..Soluția e doar una singură..Și nu o faci..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.