(VIDEO)Să fim asemenea magilor!

În orice împrejurare, să fim asemenea magilor! Căutători ai lui Hristos, călători neobosiți între pământ și cer, vestitori ai milei lui Dumnezeu, tulburând uneori puterile lumești întrebând. Unde e Regele lumii?

Dăruindu-I ce avem mai de preț din cele ce vremelnic sunt ale noastre și dintotdeauna ale Lui. 

Credința, rugăciunea și îngroparea egoismului să I le facem  aur, tămâie și smirnă!

De peste 550 de ani, darurile Magilor oferite Pruncului Iisus Hristos la Betleem se află în Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos.

Maica Domnului, cea care a fost cea dintâi ocrotitoare a Darurilor primite de la Magi, s-a îngrijit ca acestea să ajungă în grădina ei: Sfântul Munte.

Peninsula monahală din însorita Eladă a devenit, astfel, păstrătoarea acestor odoare neprețuite oferite de Magi.

Părintele arhimandrit Partenie Mourelatos, starețul Mănăstirii „Sfântul Pavel”, spune despre Cinstitele Daruri că „nu sunt lucruri neînsemnate, ci simbolice.

Au fost afierosite în anul 1470 de sultana Mara. Sunt făcătoare de minuni. De multe ori răspândesc o mireasmă negrăită”.

Darurile Magilor „nu le confundăm cu sfintele icoane sau cu sfintele moaște. Vedem rolul pe care l-au avut în Pronia lui Dumnezeu.

De a prevesti prin niște păgâni iudeilor care aveau să întârzie până să-L descopere pe Iisus Hristos ca Mesia, că El este venit”, explică pr. prof. Ștefan Buchiu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

10 Comentarii

 1. Profesorul e Poet, dar si analfabet…Doua Evanghelii prezinta un Isus nascut din samanta lui David deci ca adevarat Mesia, planificat de Vechiul Testament…Alte doua Evanghelii prezinta un Isus nascut NEnatural din Fecioara si Sfantul Duh, acesta nu este Mesia asteptat de iudaici….Popii vor purta adevarate razboie imbibate cu crime pana cand in Sedinta de Partid de la Niceea prin anii 330, Aripa bolsevica din care mentionez pe cel ce avea sa devina ulterior Sfantul Spiridon dupa mari batalii adopta oficial varianta Isus nascut din Fecioara si Duhul Sfant, care nu e Mesia iudaicilor de aceea este respins de iudaism….Varianta a fost aleasa de radicali ca fiind mai Trasnita, cu ea indobitocesti multimile mai eficient decat cu varianta prafuita cu Isus lumesc din neamul lui David, adevaratul Mesia planificat in Vechiul Testament…Pe principiul o minciuna e mai credibila daca este o minciuna cat mai gogonata….In fine, Aripa invingatoare a exterminat sau a exilat pe cei din Aripa mensevica, arienii.
  ..Mai tarziu Radicalii in dorinta de a se Substitui cat mai puternic lui Dumnezeu in vederea cresterii puterii lor de indobitocire a maselor au inventat Sfanta Treime, alianta intre Tatal, Fiul si Sfantul Duh in ada numitul Crez nicean inganat de Sfantul George Becali cand isi numara milioanele de dolari…Deci, intreaga doctrina crestina e opera lumeasca, nu are nimic sfant nici divin…
  In lipsa de sustinere politica doctrinara, dupa esecul vechilor doctrine de guvernare, Imparatul Constantin 1 face alianta cu Crestinismul si asa apare Monarhia de drept Divin cafe rezista 1.000 de ani. Asa s – a impus Crestinismul prin sustinere politica, bataie, crime fara numar…fara numar…o religie impusa prin crima…Ca si Islamul, care fiind cu 500 de ani mai tanar inca e nevoit sa ucida in masa…

 2. Dar ce ne facem , caci magii erau Iranieni ( Persani) . Ne lase stapanii sa fim ca ei ?

 3. cel mai important aspect al sarbatorilor de iarna e ce primim de pomana ..restul ….cum zic americanii …money talks ,bullshit walks…

 4. Continuam sa vedem nereu aceasta stea in cinci colturi care de fapt nu este adevarata stea crestina.Ce vedem noi este steaua ruseasca in cinci colturi ,la care nu vrea nimeni sa renunte. Adevarata stea crestina este in opt colturi si destul de rar se poate vedea .Chiar si pe timpul lui Gh. Dej si la fel dupa atunci cind venise Ceausescu ,colindatorii aveau steaua in opt colturi facuta de ei .Astazi vedem mereu aceasta stea ruseasca .

 5. Crăciun fericit redacție Cotidianul și tuturor celor care se hrănesc cu spiritul și dragostea lui Iisus.

 6. Studii ştiințifice recente ne spun că Universul a avut un Creator şi că tot ce a urmat după Big Bang, inclusiv viața de pe Pământ nu ar fi fost posibilă dacă acel fenomen nu ar fi avut loc întocmai, la nivel de milisegvențe sau segmente de ordinul a 10 la puterea câtorva sute sau mii, fapt ce vine să confirme nu doar precizia rotației galaxiilor, stelelor, sistemului solar, Pământului, Lunii atomilor, electronilor, etc. ci şi toate fenomenele posibile ce au loc de la momentul oricărei forme de inseminare până la apariția formei de viață specifice, pe categorii, gene, cromozomi, molecule, atomi, etc. cu toate celelalte efecte ce decurg în mod direct de aici asupra fiecărei forme în parte. Dacă unii cred că ideea de Creator şi credința în El este limitată la nivelul informațiilor pe care le-au acumulat în mod sporadic, ordonat sau dezordonat din diverse surse, (probabil scrise, căci sigur nu provin din convorbiri directe cu cineva) atunci, sunt liberi să o facă, doar că tot ei sunt cei care ar trebui să înțeleagă şi să recunoască faptul că sunt supuşi unor limitări de care nu pot scăpa şi la care nu pot pretinde a-i aduce şi pe ceilalți, inclusiv pe cei din care provine în mod direct sau pe cei de la care şi-a acumulat „ştiința” sa. În aceste condiții, ei sunt cei care se află în eroare şi nu Creatorul, urmat de cei ce au înțeles, transmis şi perpetuat ordinea creației începând de la cele mai mici până la cele mai mari detalii în mijlocul cărora se află inclusiv individul conştient de viața sa, de sinele său în felul său dar care, în mod paradoxal, se vede sau se crede …lipsit de credință. Vă urez un Crăciun binecuvântat tuturor şi un An 2024 mai bun!

 7. În tradiția românească sunt numiți Cei Trei Crai de la Răsărit: Melchior, Baltazar și Gaspar,plus ‘roata de rezerva’, Artaban Ei nu sunt menționați în Biblie, fiind rodul imaginației populare. Ar fi adus pruncului Isus trei daruri: aur, smirnă și tămâie. In cultura populară se afirmă că ar fi fost trei . inventia crailor de la Răsărit a fost menționat într-o evanghelie a Bisericii Armenesti
  ‘Relicvele’ celor trei magi sunt păstrate în Domul din Köln. steaua in 6 colturi e si noua emblemă a FCSB: stea cu 8 colţuri, în galben şi albastru!
  Steaua cu opt colţuri apare în multe religii şi culturi. Se crede că cele opt linii reprezintă cele patru direcţii ale spaţiului (sud, nord, est, vest) şi cele patru direcţii ale timpului: două echinocţii şi două solstiţii.

  În regatul antic Egiptean erau recunoscute opt Zeităţi: patru Zeităţi masculine şi patru Zeităţi Feminine.

  În Alchimie, Piatra Filosofală este simbolizată de o roată cu opt spiţe.

  În simbolismul Babilonian este asociată cu Zeiţa Ishtar care la rândul ei este asociată cu planeta Venus. În creştinism numărul opt reprezintă adesea începutul, învierea, mântuirea şi supra-abundenţa.

  Steaua Kremlinului,salasul diavolului,stea numitaPentagrama, este folosită de Sataniști și de veneratorii diavolului, care au un stil de viață total diferit,sovietic.

 8. Steaua in 6 colturi (hexagon)sau Steaua lui David,este simbolul evreilor SIONISTI!.
  Steaua in 5 colturi (pentagon) sau steaua simbol al evreilor COMUNISTI!.
  Sionismul si Comunismul sunt doua DOCTRINE evreiesti la origine,care s-au luptat intre ele in asa zisul „Razboi Rece”,in care a esti invingator SIONISTII in anii 1990,!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.