Să încasăm bine!

Încasările ANAF au crescut în primele opt luni ale anului cu 22,4% în termeni nominali și cu 12,5% în termeni reali, la 246,2 miliarde lei, a declarat președintele ANAF Lucian Heiuș într-o emisiune televizată. Heiuș spune că a început să primească telefoane de amenințare, din cauza controalelor.

Planul instituției pentru acest an este 375,9 miliarde lei, a precizat Heiuș, la Digi24.

Șeful ANAF a sspus că, în urma controalelor începute la persoanele fizice, a început să primească telefoane de amenințare. „Este normal când ai o astfel de funcție”, a spus Heiuș, care a precizat că este apelat de pe cartele pre-pay și că nu se sperie.

Instituția spune că a identificat diferențe de peste 50.000 de lei între veniturile declarate și cele realizate în cazul a 500.000 de persoane. Instituția a suplimentat efectivul de inspectori pentru persoanele fizice și că în prezent media lunară a diferențelor de venituri descoperite este de 20 de milioane de lei, din care impozitul calculat este 5 milioane de lei.

Șeful ANAF spune că în perioada următoare vor fi demarate licitațiile pentu digitalizarea instituției, într-un program gestionat împreună cu Ministerul Finanțelor și că speră ca până la finele anului viitor să funcționeze deplin factura electronică.

În context, președintele ANAF a precizat că în jur de 300.000 de firme din România, adică aproximativ una din patru, nu au cont bancar, lucrând doar cu numerar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Si de ce nu se aloca fonduri pentru cresterea salariilor si pensiilor? Ce s-a incasat e deja asat la guvern si cotroceni, sri si sts + pensii nesimtite?!

  2. „Nobilimea” bugetară, acești paraziți strâng biruri de la oameni ca să își mențină privilegiile, salariile și pensiile nesimțite ! Huooo !

  3. Putin,foarte putin ! Pai, numai din TVA, certificate verzi, taxa de cogenerare, accize la combustibili si energie, doar atat?! Atunci de unde mariti salariile parazitilor si cumparati BMW, bombardierilor ???

  4. ei lucreaza impotriva romanilor si sunt sl ugi le privilegiatilor de lux, bugetarii. cum sa isi creasca salariile daca nu ne jupoaie pe noi? TREZITI-VA FRATILOR!

  5. Prafologul ala se autovictimizeaza. Cine stie ce interlopi gainari l-au avertizat ca oamenii lui i-au ‘facut’ desi o mai dadusera la pace anterior. Banii recuperati de ANAF ar fi inzecit mai multi daca baietii s-ar ocupa de marii mafioti securisti dar ei se ocupa de persoane fizice bucurandu-se si de o suta de lei trasa de pe un pensionar. Banii scosi de pe cateva zeci de mii de amarasteni ar fi facuti de pe un singur rechin securist.Dar nu are cine.

  6. …După spusele șefului ANAF,-ROMÂNIA a fost ,este și va fi „cu adevărat PARADIS FISCAL- că a identificat diferențe de peste 50.000 de lei între veniturile declarate și cele realizate în cazul a 500.000 de persoane=25 000 000 000–(25 MILIARDE)
    … a precizat că în jur de 300.000 de firme din România, adică aproximativ una din patru, nu au cont bancar, lucrând doar cu numerar.–OARE DE CE?—(doar la pensii-pensionari ieșiți la pensie cu perioade lucrate la patron se plâng:vai ce pensie mică! -păi cum așa?aveai un salar BABAN! -SALAR ÎN MÂNĂ! cONTRIBUȚIE ? -CE CONTRIBUȚIE!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.