Să mirosiți bine! Putoarea din Cluj s-a simțit din nou. ”Un caz tipic de manipulare a informațiilor”

Clujul a mirosit luni, 18 septembrie, îngrozitor a gunoi, dar autoritățile se încăpățânează să trimită o mașină cu echipamente performante la Aiton, pentru a măsura calitatea aerului și nu la rampa de gunoi Supercom, de lângă Pata Rât, relatează stiridecluj.ro.

Autoritățile continuă să încerce acreditarea ideii că mirosul din Cluj-Napoca nu vine de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, construit de cei de la Consiliul Județean Cluj lângă Pata Rât, ci vine tocmai din comuna Aiton, de la 20 de km de oraș, unde este o fermă ce aparține Transavia. Administratorii de acolo fac în această perioadă lucrări de fertilizare a terenurilor cu găinaț, iar acuzațiile președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, sunt că mirosul provine de acolo și nu de la groapa de gunoi CMID, administrată de firme Supercom.

Reprezentanții Prefecturii Cluj s-au conformat și mașina cu echipamente de înaltă performanță merge marți, 19 septembrie, la Aiton.

”În contextul reînceperii de astăzi, 18 septembrie, a activității de distribuire a îngrășământului natural pe terenuri, la ferma din satul Rediu, comuna Aiton, în conformitate cu hotărârea de reefectuare a determinărilor cu ajutorul autolaboratorului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, începând de mâine, în perimetrul fermei se vor reefectua analize specifice de aer. Întrucât măsurătorile anterior efectuate cu echipamentele autolaboratorului au fost neconcludente, activitatea fiind sistată, cu sprijinul președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Apelor și Pădurilor, domnul Laurențiu-Alexandru Păștinaru, autolaboratorul de la Bacău va staționa începând de mâine, 24 de ore în comuna Aiton.

Totodată, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, domnul Adrian Haralambie Bidu, este prezent la Cluj, alături de reprezentanții structurii județene pentru realizarea unor verificări suplimentare în teren la cele doua locații vizate”, precizează reprezentanții Prefecturii Cluj, condusă de un liberal, ca și Consiliul Județean Cluj.

În timp ce autoritățile se joacă de-a măsurătorile, care până acum nu au adus nimic concludent, clujenii trebuie să suporte mirosul infernal de gunoi. Culmea este că același miros a mai fost prezent în Cluj și înainte ca la Aiton să se facă fertilizări, menționează publicația locală.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, acuzat că manipulează

Jurnalista Codruța Simina, de la RISE Project, susține că Alin Tișe manipulează opinia publică, în scandalul mirosului misterios din Cluj-Napoca.

”Un caz tipic de manipulare a informațiilor, în contextul mirosului fetid care cuprinde orașul la răstimpuri. unul din răstimpuri fiind azi.

Am primit, după prânz, un comunicat de presă în care Alin Tișe, președintele CJ Cluj, cere direct APM, Gărzii de Mediu și altor instituții să meargă peste compania Transavia și să-i aplice „sancțiuni exemplare”. Domnul Tișe nu cere o anchetă instituțiilor publice, ci le „solicită în mod expres” să meargă, să constate ceea ce afirmă el și să aplice amenzi. exemplare.

Mailul care conține solicitarea sa „în mod expres” mai arată că, potrivit domnului Tișe, Transavia ar fi aruncat găinaț pe câmp în noaptea trecută, și asta ar fi generat mirosul fetid din oraș, ”existând fotografii care atestă aceste activități”. Nu e clar dacă CJ Cluj are poze cu tractoare noaptea pe câmp sau mirosul de azi din Cluj.

Totuși, comunicatul de azi conține trei fotografii. Două prezintă niște câmpuri, ziua. A treia fotografie ne arată un tractor verde, care cară o substanță maronie. Doar că această fotografie trimisă azi nu e de azi, 18 septembrie. e din 3 septembrie. a postat-o chiar domnul Tișe pe pagina lui de Facebook oficială, atunci.

E limpede că e aceeași poză pentru că cine-a făcut-o nici măcar nu s-a obosit să se dea jos din mașină. a coborât puțin geamul și țac!

Le-am pus mai jos, cu captură de ecran”, a explicat jurnalista.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. Pute a gunoaie stătute, a zeamă de gunoaie.
  Ieri, când am deschis geamul, m-a izbit mirosul insuportabil, de parcă aveam un container pe balcon…
  Boc și Tișe ne-au distrus orașul și județul, din păcate iremediabil.
  Și, din păcate, nu avem alternative la vot…

 2. @ Clujean NeAntoldean e plin cimitirul de oameni de neînlocuit . Chestia cu nu avem alternativă e greșit pusă. Oricare alții sunt mai buni.

 3. Mustul deversat de la rampa „ecologica”va strimba nasurile.Da voi tiseisti si boccangii cu cap patrat nu intelegeti. Vine iarna si nu o sa-l mai simtiti asa de tare ,da la primavara sa va dati la olfactive cu vaselina mentolata….Stiu Tise si Boc de ce….

 4. Groaza si mister ptr un oras care se considera capitala culturii din Rromania si unde toti merg cu nasul pe sus, crezandu-se de rasa superioara ca ei au fost iobagii Austro-Ungariei.
  De fapt ei merg cu nasul pe sus din cauza duhorilor cu care ii cadoriseste primarul lor etern, precum Isarescu de la BCR……[Rumburak]

 5. e rezultatul unei „operatiuni psiholigice”,
  e o HALUCINATIE COLECTIVA ca si covid-19,
  rezultat al conformismului social:
  atata iti trebuie sa nu strambi din nas si sa spui ca pute
  vei fi luat drept un jegos,un nespalat.
  dealtfel halucinatiile olfactive sint cel mai usor de indus,
  nu se pot obiectiva(nu exista test obiectiv….)

  -poate e un oras predispus pt. acest tip de teste:
  e mutli-etnic, e de prin rang(!),
  etc,etc,etc.

 6. ceva asemanator e in Bucuresti cu poluarea aerului si vina data pe gropile de gunoi,
  pa tziganii care ard gunoaiele,etc:
  se face abstractie de cele cateva sute de mii de rable/jeguri pe 4 roti in continua miscare.

  repetam:la cluj e halucinatie colectiva,
  e sufficient ca unu „sa dea alarma” pe social media
  -remarcati ca toti au diferite pareri asupra A CE miroase!
  (daca se lanseaza ca miroase a p*** femeile sau barbatii nu mai ies din case….)

 7. Cum baaa, tocmai la Cluuuj? Pai la Cluuuj sunt numa’ aitisti, numa’ elita. Pai la aia si putoarea pute a parfum de tuberoze. Sigur or fi niste nasoi de mitici pe acolo, ca altfel nu se explica. Asa ceva… Bai, Cluuuju’ e sacru, e Edenu’ pa pamantu’ sfant al patriei, e corola de minuni a Ardialului! Acolo pana si Boc merge pe apa si desparte Somesu in doua cand ii semaforu verde.

 8. …e un întreg repertoriu folcloric care musai să fie schimbat;încercați voi:”M-am suit în dealu’Clujului”,”Ș-aoleu ce ploaie vine de la Cluj!”

 9. Nimic nu este întâmplător în lumea asta.Este foarte normal mirosul pestilențial din Cluj.Sa ai un primar cu numele Boc, iar orașul să puță a rahat…Ce ironică este soarta cu oamenii…
  Boc în limba turcă înseamnă „căcat”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.