”Să stea, aşa, cocean”… Procurorul general își apără reputaţia, CSM răspunde

Potrivit unui comunicat al CSM, în şedinţa Secţiei pentru procurori de luni a fost admisă cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Alex Florenţa.

Afirmaţiile fostului ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea despre procurorul general al României, Alex Florenţa, au fost formulate prin utilizarea unui „limbaj jignitor, în scopul discreditării onoarei şi reputaţiei profesionale”, a constatat, luni, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

„Secţia pentru procurori a reţinut că afirmaţiile persoanei publice, formulate într-un limbaj vexatoriu şi defăimător la adresa domnului procuror general, referitoare la persoana acestuia, la numele său de familie, dar şi la parcursul său profesional anterior în cadrul structurii teritoriale a DIICOT Timiş, nu sunt susţinute de o bază factuală şi au fost formulate prin utilizarea unui limbaj jignitor, în scopul discreditării onoarei şi reputaţiei profesionale a domnului procuror şi pentru a influenţa în mod negativ percepţia publică cu privire la aptitudinea domniei sale de a exercita prerogativele funcţiei cu care este învestit”, se explică în comunicat.

Cristian Ghinea și afirmațiile lui  

„Dacă eşti pămpălache cu clanurile interlope, PNL te face şef la procurori! (…) Deci, ai un şef DIICOT Timiş care lasă oraşul să fie năpădit de clanuri. Ce faci cu el? Îl pui şef peste toţi procurorii din România, frate! Da, actualul procuror general Alex Florenţa a fost anterior şef la DIICOT Timiş (aşa îl cheamă la catalog, nu e vina lui că are nume de balerină, nu mai râde!). (…) La Parchetul General ne trebuie unul care să nu facă nimic.

Băi, dar nimic nimic. Să stea aşa cocean şi să semneze ce zicem. Bă, cine e şef la DIICOT Timiş? Că ăla cert nu face nimic? Florenţa, mă! Noa, Klaus şi Marcel detestă un stat care funcţionează şi atât i-a dus capul. Florenţa (aşa îl cheamă, nu mai râde) ne consumă bani publici în vacanţe de lux semi private cu Alina Gorghiu. Că aşa e orice regim corupt fără ruşine, decadenţa e la vedere”, a scris Critian Ghinea, pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

 1. Ce reputatie ii este „reperata”? N-a dovedit ca are, dealtfel nici ghinea nu are.

 2. Lasand la o parte faptul ca Ghinea e un mameluc (editat)(editat) ca timisorean pot spune ca nu-i departe de realitate in mazgaleala aia a lui. Fapt e ca nea Florenta si restul natangilor din diicot TM s-au facut doar ca lupta cu clanurile tziganesti si crima organizata in general, iar efectul se vede. Asa ca, s-o lase mai moale cu onoarea lezata, ca n-a avut destula niciodata. Poate ne povesteste despre viloaca de neam prost si bolizii premium klasse cu care se dadea mai toata ziua pe aici.

 3. Că da aperi cuiva reputația, acel cineva, obligatoriu, trebuie sa fie demn de funcția ocupată, onorabil și onorat de cetățenii in slujba cărora are funcția! Din păcate, flocosul nesimțit Ghinea are dreptate.

 4. Pe noi cine ne apara de voi ? De alde Ghinea , maCiuca , Hantzi Plavanoficus , Ciocolacu , Florenta ( nu confundati cu urbea), etc ? Cind vom scapa de voi smanglitorilor ?Va spurcati si va aparati intre voi ca tilharii care au spart biserica ?

 5. Nu sunt usr ist,dar aici au dreptate procurorii din Romania ( nu chiar toți) dar marea lor majoritate sunt cei mai corupți din România,noi, adică statul le-a creat privilegii la lupi și i-au pus paznic la stână.

 6. Condiția sine qua non pentru apărarea reputației, este existența unei bune reputații. Reputația castei specialilor este sinonimă cu:
  – optimizarea dosarelor,
  – câmpul tactic,
  – securiști,
  – înfrățire cu interlopii,
  – nepotisme și conflicte de interese,
  – peste 7000 de dosare prescrise,
  – nerecuperarea prejudiciilor,
  – neexecutare hotărârilor CEDO și CJUE,
  – mafia imobiliară,
  – mafia retrocedărilor,
  – favorizarea infractorilor în dosare de crimă organizată (dosarul Shanghai, dosarul Țăndărei, dosarul Caracal), crime împotriva umanității (mineriade) sau genocid (orfelinatele groazei, dosarul loviturii de stat din 1989),
  – Vlăduț Pascu, fiii vrăjitoarei Sidonia, cazul Gheorghe Ursu,
  – pensii speciale nesimțite și nemeritate,
  – salarii speciale, asigurări de sănătate speciale, decontări speciale, cartiere speciale, până și ochelari de vedere speciali,
  – tupeu absolut întrecut numai de viclenie și dispreț față de lege și cetățean.

  La o asemenea reputație nu te mai spală nimeni, oricât de mult ai constrânge și cenzura. Mai bine se numea cerere de „optimizare” a reputației profesionale, era mai apropiat de realitate.

 7. Doamna Alex Florenta sa se identifice ca transfemeie, prima procuroare sef transfemeie din EU probabil

 8. Clanul Cârpaci a formulat cerere de apărare a reputației profesionale a prietenului lor de la DIICOT Timiş:

  – Socares, praleo? Te iei de Alex, mâncațe-aş?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.