Sacrificiul lui David Popovici pentru JO

David Popovici este una dintre speranțele delegației României la apropiata ediție a Jocurilor Olimpice de la Paris din această vară.

 

Rezultatele sale îl recomandă ca pe un candidat la cel puțin o medalie, el și-o dorește pe cea de aur, dar concurența în probele sale este extrem de dură.

Tocmai pentru că vrea să fie impecabil pregătit și să dea maximul la Paris, campionul nostru a luat o decizie importantă, bucurându-se de deplina înțelegere a factorilor implicați. Este vorba despre faptul că s-a hotărât să apeleze la varianta înghețării anului universitar, David fiind student la Facultatea de psihologie. Conducerea centrului universitar a fost imediat de acord cu acest lucru, urându-i succes la Olimpiadă.

Dacă în 2022 David Popovici a fost o surpriză plăcută în lumea natației, sezonul ulterior nu a mai avut aceeași strălucire și, prin urmare, rezultatele au fost mai slabe. David a motivat acest lucru prin faptul că a fost mobilizat pentru a trece cu bine examenul de Bacalaureat, ceea ce s-a și întâmplat.

David a decis să-și continue studiile în țară, deși a avut numeroase oportunități de a merge la universitățile din SUA, de unde avea mai multe propuneri. Popovici a fost invitat la festivitatea de deschidere a anului universitar, unde a ținut un discurs în fața colegilor săi de la Facultatea de Psihologie, acesta fiind un domeniu mult iubit de el.

Programul încărcat al sportivului, concursurile, rezultatele mai puțin remarcabile, l-au împins să renunțe la studii chiar din primul an, cu intenția de a le relua la toamnă.

Conducerea Universității a sprijinit hotărârea sa, mai ales că în intervalul 17-23 iunie, sportivul va avea o ultimă repetiție pentru Jocurile Olimpice, respectiv Campionatul European de la Belgrad. La JO, David va participa doar în probele de 100 m și 200 m, deși recent, la Campionatele Naționale a ieșit campion în probele 50 de metri liber, 100 de metri liber, 200 de metri liber și 400 de metri liber.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. CAMPUON,nu incompetent,analfabet,incapabil, răsfățat ,beizadea inconștiență drogata interlopă,neocomunista!

 2. se lauda ca stie psihologie
  si-i distruge (psihic)
  pe adversari….chiar Cotidianu a scria asta!

 3. @Imre
  -jos labele de pe generalul Nashpa!
  (toti erau securoi
  sau militzieni)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.