Salariul minim brut crește la 3.700 de lei cu scutire fiscală majorată la 300 de lei

Salariul minim brut va crește la 3.700 de lei începând cu 1 iulie 2024. Această creștere semnificativă, de 12,12% față de nivelul actual de 3.300 de lei, vine ca o gură de aer proaspăt pentru mulți români care se confruntă cu creșterea costului vieții.

Pe lângă majorarea salariului minim brut, Guvernul a decis să mărească și scutirea fiscală lunară la 300 de lei, de la 200 de lei în prezent. Această măsură a fost solicitată de către IMM-uri, care speră că va ajuta la reducerea presiunii financiare și la stimularea economiei.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în fața jurnaliștilor că Guvernul a găsit resursele necesare pentru a susține atât creșterea salariului minim brut, cât și majorarea scutirii fiscale. El a subliniat că aceste măsuri sunt esențiale pentru a spori puterea de cumpărare a populației și pentru a stimula creșterea economică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4634 Articole
Author

4 Comentarii

 1. Bine Ca Creste Salariul Minim la 3700 de lei Cioflengerilor ! Dar Pensia de 1100 de lei Nu Creste ! Si mai vreti sa vina Pensionarii la Vot !

 2. FOARTE PUTIN BA’ PRAHOVEAN UMFLAT .. UMBLI CU MILOAGA NU O SA AJUNGETI CA PARTIDE DEPARTE!
  NU MERITATI SALARII MARI CI NORMALE CA CEL PE CARE IL OFERI BRUT ..SI RAMAI CU 2000 IN MANA
  1500 EURO IN E.U. E SALARIU MEDIU ACUM PTR CA NICI EURO NU MAI ARE VALOARE=INFLATIE!
  Asa ca maruntisul care il oferi tu fraierilor care fac greva, care nu cer sa aveti salarii cat ei, nu iti va asigura scaunul tie -voua in viitor!

 3. „cu scutire fiscală majorată la 300 de lei”

  -cand e vorba de fiscalizare
  tot timpu SE MAJOREAZA!

  (a scutit o …,
  i-au pus centura de castitate)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.