Salutul Ursulei von der Leyen la Kiev

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat sâmbătă „rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean”, la sosirea sa la Kiev, la fix doi ani de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, relatează AFP.

„La Kiev pentru a marca al doilea an de război al Rusiei împotriva Ucrainei. Şi pentru a celebra rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean”, a scris Von der Leyen pe reţelele de socializare.

„Mai mult ca niciodată, susţinem cu tărie Ucraina. Financiar, economic, militar, moral. Până când ţara va fi în sfârşit liberă”, a adăugat ea.

Alături de Ursula von der Leyen, la Kiev s-au mai deplasat şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, premierul canadian Justin Trudeau şi premierul belgian Alexander De Croo, potrivit Reuters.

Meloni urmează să găzduiască în cursul zilei o videoconferinţă de la Kiev, care va implica lideri din Grupul celor şapte democraţii majore (G7), preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski fiind invitat la rândul său să se alăture discuţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

23 de Comentarii

 1. Ai uitat sa scrii ca si Ucraina este „o mare democratie”,asa,ca sa ne umpli de muste la pula acum de dimineata.

 2. S-o bage rusii si pe asta-n adapost si sa n-o mai lase sa mai iasa. Ar face un mare bin europenilor.

 3. Ce tapa a tras Meloni electoratului. A pozat anti sistem si e mai pro decat progresistii.

 4. Doi ani în care s-au pierdut vieți omenești de ambele părți și nimeni nu vorbește despre pace, nici măcar în treacăt.

 5. Degeaba !
  Rușii avanseaZă metodic peste tot.
  Se deschide un nou tocător de Urcaci la Chasov Yar, da’ materia primă e deja pe terminate, măR😜g…

 6. Eu nu pot să îi mai suport pe ăștia și ipocrizia lor imundă…

 7. In loc sa se ocupe de economia Europei,pe care a predat-o pe nimic SUA, aflată într-o situație foarte grea,face vizite pe care le crede mare simbol ! Crede că intră în istorie precum Bismark și Hitler, conaționalii domniei sale ! Sper să dispară din peisaj aceasta alunecoasa doamna, îmbogățită din vaccinuri ! Are o grămadă de tinichele și totuși rezista ! Și-a distrus propria țară Germania,care este într-o situație disperată,cu economia pe butuci pe baza de gaz lichefiat de la SUA !

 8. „VEDELE-AȘ REFUGIATE DIN U”KRAINA”! BA NU! DORĂ UCRAINA ARE NEVOIE DE SOLDAȚI -DE ORICE SEX(PARDON GEN)! TRANȘEELE PROASPĂT SĂPATE LA 20 KM VEST DE ADEEVKA-LE AȘTEAPTĂ -ȚARĂ ,ȚARĂ VREM OȘTENI!

 9. „Până când țara va fi în sfârșit liberă”. „Liberă” în cazul acesta particular ar putea să însemne și depopulată, fără locuitori, liberă de sarcină.

 10. Nu este prima data in istorie cand cei care conduc destinele Germaniei o aduc pe marginea prapastiei in numele unei ideologii. Problema este ca nu doar poporul german si economia acestei tari sunt distruse, ci in valtoarea prabusirii noului Reich sunt trase, fara voia lor cam toate tarile europene. Desi unele se impotrivesc sa fie tarate in prapastie, cum ar fi tarile de la Visegrad, mai devreme sau mai tarziu si acestea vor fi impinse in abis, nu atat de siajul prabusirii germaniei, cat din interior de preudoelitele lor, care au adoptat ideologiile false, bazate pe o pseudostiinta, ce bantuie acum prin lume. Orice s-ar spune, soarele nu a rasarit si nici nu va rasari niciodata de la Vest. Doar o catastrofa care sa produca schimbarea polilor poate face acest lucru, desi soarele ramane tot la locul sau.

 11. Azi e ziua de naștere a regelui Ungariei Matyas Corvin,. născut la Kolozsvar.. Era mai de sărbătorit decît o ”reuniune” pentru un război sinistru, fratricid, in interesul licuriciului..

 12. Tot sprijinul american şi european i-a ajutat pe ucrainieni atât de mult încât vor pierde şi Odessa.
  Dacă îi lăsau în pace, doar cele 2 județe din est ar fi fost independente, îşi păstrau litoralul şi ieşirea la Marea Neagră, nu mai murea nimeni, nu mai plecau atâtea milioane în bejenie, nu mai distrugeau agricultura Europei şi tot aşa.
  Ar trebui s-o alunge pe Ursula de la Kiev cu pietre! 😂

 13. Vai ce mâini reci ai Ursula maia! Să scăpăm de fotografi și ne încălzim în salonul de lângă biroul meu cu o votkă Beluga. Face șefa mea de cabinet niște blinele pe care stau perfect icrele negre. Ehee! Cum au trecut doi ani de când ne cunoaștem și muncim pentru război.

 14. Ce are Ur sula cu prefectura, tot atâta are și ea cu poporul ucrainean .
  Escroaca asta aflată să zicem doar în incompatibilitate crasă în problema covidișului, de o idioțenie politică strigătoare la cer în probleme politice internaționale joacă tontoroiul ( un dans evreiesc cunoscut din vechime și de mishteaux, 😉 ) pe cadavrul unei formațiuni statale artificiale ce și-a dat duhul în urma loviturilor primite nu atât de la ruși, cât mai ales de la prietenii rottschildieni și sorosiști, cancerul global de care Omenirea încearcă să scape, numai că va trebui să facă mari sacrificii. Și unul dintre ele este tocmai acest popor frate cu rușii , care repetă învățătura biblică a lui Cain și Abel, cu o mulțime de victime colaterale, printre care ne numărăm și noi românii !

 15. Ursula asta o sa faca praf si pulbere ue.incep sa cred ca asta e misiunea ei.

 16. Curioasă glisarea prezentării unei situații de criză; Dacă nu poți serba victoria, aniversezi invazia.

 17. Da, @ Ionuț ! Asta e misiunea ei . A Ursulei, dar mai ales a celor din spatele ei ! 😉
  De fapt a lor, care nu uită și nu iartă, din timpuri biblice, pentru că ei n-au nici un Dumnezeu!
  Și pentru ce-a făcut Hitler în ce-i privește, că-n rest, nu tot ce-a făcut acel regim a fost de condamnat, trebuie să plătească urmașii lui până la nu știu câta seminție, sau spiță ! 😎

 18. @ Ionut .. Evident. Are o misiune.. Vizibil protejează invazia islamistă cu consecințele grave cunoscute, și vizbil nu zice o vorbuliță despre pace,. ci forțează banii de dat spre ukran..cu autosancționările europei (rusiei??) tot cu urmările cunoscute..

 19. La vederea titlului (salutul Ursulei von der Leyen la Kiev), cititorii neavizati s-ar putea astepta la o fotografie cu doamna respectiva cu mana pe sus, palma inainte si calcaiele lipite.
  La urma urmei, cine s-a dat cu capul de zid de trei-patru ori are mari sanse sa mai incerce o data…

 20. Bule invizibile deasupra capului fiecaruia: zelea ” hm am pierdut multi soldati…” urssula „da, stiu, treebe sa luptaati pana la caapat”.

 21. Nu stim nici un Matyas Corvin. Si nici Kolozsvar nu exista, decat in capul infierbantat al unor ratati care si-au ratat locul in istorie.

 22. Azi e ziua de naștere a regelui Ungariei Matyas Corvin,. născut la Kolozsvar.. Era mai de sărbătorit decît o ”reuniune” pentru un război sinistru, fratricid, in interesul licuriciului..

  @Marele Urs
  Numele de baiat Corvin, este de un nume romanesc, de origine latina ce deriva din substantivul „corvinus” care inseamna corb. Corvin mai poate avea semnificatia culorii negru (specifica corbului).

  Latină Maghiară
  Corv Holló

  Pe maghiara ii ziceau i-ar fi zis Matyas Holló, da iete ca nu i-au zis asa ci i-au zis Matei Corvin:
  Născut la Cluj, la 24 feb.1443, ca al doilea fiu al voievodului român Iancu de Hunedoara, Matei Corvin (în maghiară Hunyadi Mátyás, în latină Matthias Corvinus, în germană Matthias Corvinus, în croată Matija Korvin) a fost unul dintre cei mai mari regi ai Ungariei, domnind între 1458 și 1490.

 23. @Mare Urs,
  Ia te uita tu putin aici, la Tabula Peutingeriana:
  upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/50/TabulaPeutingeriana.jpg

  E o harta putin mai veche decat toata notiunea de Ungarie, mare sau mica.
  Mareste putin, inca putin si apoi mergi la SEGMENTUM VIII, pct 2-3.
  Acolo vei vedea o cetate, Napoca ii zice. Iarta-i pe aia de au desenat harta dar inca nu auzisera limba invadatorilor asiatici si denumirea de Kolozsvar.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.