Salvamontist ucis de o avalanșă la Bâlea Lac

Un salvamontist aflat în timpul liber a decedat, vineri, într-o avalanşă produsă în zona Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, a anunţat directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

”Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu a fost informat asupra producerii unei avalanşe la Bâlea Lac, cu o victimă care, din păcate, nu a mai putut fi resuscitată”, a precizat Dan Popescu.

Potrivit ISU Sibiu, în zonă a fost solicitat elicopterul SMURD.

”În această după-masă a avut loc în zona Bâlea o avalanşă. Întrucât informaţiile primite indicau o persoană posibil surprinsă, ISU Sibiu a alocat la faţa locului, în sprijinul Salvamont, o autospecială de stingere, o şenilată şi o ambulanţă SMURD. Totodată, la locul indicat, a fost solicitat şi elicopterul SMURD”, a transmis ISU Sibiu.

Ulterior, Salvamont a anunţat că persoana decedată este angajat la Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu şi nu se afla în timpul serviciului de patrulare.

”Colegii mei au început transportul persoanei decedate către telecabina de la Bâlea Lac, o să încercăm transportul la Bâlea Cascadă pentru predare la IML”, a precizat Dan Popescu.

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc şi joi, în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, însă atunci nu a fost nimeni rănit, turiştii fiind în acel moment în cabane, informa Salvamont Sibiu.

Meteorologii au avertizat că este risc mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu. Sub altitudinea de 1.800 de metri este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu.

La Bâlea Lac se menţine cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din România, de 1,7 metri, potrivit meteorologilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. Ăi, vuoi sunteț’ nebuni? Păi-i clar ca lunghina zilii că Putin i di vină!…

 2. IO NU inteleeeg demuuuult cel putin Doua Cestii:

  DE CE Surferii se dau cu Lemnuu’ in Ap[e cu Rechini?
  DE CE Unii merg pe Munti unde SE STIE ca sunt Avalanse?
  DESI, se pare ca marin Preda ne-a explicat CUM!

  Cica o Pasare din Delta Dunarii isi CLOCEA Ouale SI CAND sa eclozeze, le lua IN Tchock si le spargea metodic, pe TOATE, To’rashi …
  Multi ParerOLOGI stiintifici de Meseria LOR, au slobozit Pareri.
  GRESITE.
  I-a lamurit UNuu’, MultMaiMintos, UNuu dintre CeiCare de Regula NU sunt Buati in Seama, pana la Avantuu’ Prabusirea.
  Mama Natura a decis ca Specia ASTA sa dispara!

  ASA si in Cazurle de mai sus:
  Indivizii cae faca Narozenii de aceste FEL, sunt MANATI de Draecuu’sa MOARA!
  Chiar daca, scapati printr-o Minune, vor NEGA InDarjit aceasta Idee!

 3. Si acest mort era mare specialist salvamontist. La fel ca si asul aviatiei Iovan.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.