Salvați la limită: Migranți găsiți într-o cameră frigorifică (video)

Un număr de şapte bărbaţi şi o femeie, cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni într-un camion frigorific cu condimente, care mergea din Turcia spre Germania, şi au fost transportaţi la spital pentru că au acuzat stare de rău şi erau în hipotermie.

„În această dimineaţă, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară un autocamion tip frigorific, condus de un cetăţean turc, în vârstă de 26 ani, care transporta condimente, din Turcia pentru Germania. La controlul de frontieră, poliţiştii au depistat opt persoane, şapte bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, ascunse în semiremorca autocamionului, echipată cu instalaţie frigorifică, printre cutiile cu condimente. La momentul coborârii din mijlocul de transport, persoanele au acuzat o stare de rău şi hipotermie. Poliţiştii de frontieră le-au acordat de îndată primul ajutor şi au solicitat prin 112 sprijin medical’, se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.

Astfel, la faţa locului au sosit echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, care au transportat persoanele la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pentru acordarea de ajutor de specialitate.

După stabilizarea stării de sănătate şi externarea cetăţenilor străini, aceştia vor fi preluaţi, împreună cu şoferul turc, de către Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. SA LE FIE RUSINE POLITISTILOR DE FRONTIERA !!! DACA ERA VORBA DE DROGURI DE MARE RISC ,TRECEAU NEOBSERVATI !!!

  2. Și, cica Austria nu are dreptate cu migranții trecători prin Romania!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.