Salvează California, dar omoară Europa!!

O tehnică de geoinginerie concepută pentru a reduce temperaturile ridicate din California ar putea intensifica, din neatenție, valurile de căldură în Europa, potrivit unui studiu care modelează consecințele neintenționate ale modificării regionale cu un climat în schimbare citat de Guardian.

Lucrarea arată că intervențiile direcționate pentru scăderea temperaturii într-o zonă pentru un sezon ar putea aduce beneficii temporare unor populații, dar acest lucru trebuie să fie comparat cu efectele secundare potențial negative din alte părți ale lumii și gradul de schimbare a eficacității în timp.

Autorii studiului au spus că descoperirile au fost „înfricoșătoare”, deoarece lumea are puține sau deloc reglementări în vigoare pentru a preveni aplicațiile regionale ale tehnicii, iluminarea norilor marin, care implică pulverizarea de aerosoli reflectorizanti (de obicei, sub formă de sare de mare sau spray de mare) în norii stratocumulus deasupra oceanului pentru a reflecta mai multă radiație solară înapoi în spațiu.

Experții au spus că lipsa controalelor înseamnă că există puține lucruri care să împiedice țările, orașele, companiile sau chiar indivizii bogați să încerce să-și modifice climatul local, chiar dracă este în detrimentul oamenilor care trăiesc în altă parte, ceea ce poate duce la concurență și conflict interventii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

3 Comentarii

  1. Asta se face deja de ceva vreme şi este unul dintre motivele instabilităților meteo „ciudate”, doar că cei care deschid gura pe acest subiect sunt tratați drept „conspiraționişti” de către media mainstream controlată de adevărații conspiratori.

  2. Tot savantii englezi sunt fruncea!
    Daca am ajuns sa credem ce citim in Guardian inseamna ca spitalul 9 e Open Space :))
    De cand e California la Atlantic,nenisorule? :))))
    Urgent Coldea presedinte, se inmultesc …

  3. Demult obagă pe asta cu aerosolii.Prin2003 Deutsche Welle a vrut să verifice povestea chemtrail și a trimis un avion.Ce să vezi, a ieșit pozitiv!Pădurile sunt rentabile când le tai, nu când le plantezi.Gubernul știe asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.