Sancțiune teribilă pentru un mare producător de bere

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au decis retragerea de pe piaţă a peste 1,85 de milioane de sticle de bere Ciuc cu capace ruginite sau cu gâtul sticlelor cu rugină, în urma unor controale desfăşurate în prima jumătate a lunii august, iar producătorul a fost amendat cu 65.000 de lei.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, în prima jumătate a lunii august, o amplă acţiune de control, în urma sesizărilor primite, referitoare la existenţa la comercializare a unor loturi de bere Ciuc cu capace ruginite sau cu gâtul sticlelor cu rugină, produse de operatorul economic SC Heineken România SA. Au fost verificate cele 4 fabrici deţinute în România de producător, la Miercurea Ciuc, Craiova, Constanţa şi Târgu Mureş, precum şi distribuitorii acestuia. Cele 4 loturi identificate au fost loturile 152, 156, 173 şi 177, însumând 1.854.180 sticle distribuite”, precizează ANPC într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, sticlele de bere cu rugină pe capac sau pe gâtul acestora, identificate de echipele de control, au fost retrase de la comercializare.

În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancţiuni operatorului economic: amenda contravenţională în valoare de 65.000 lei şi măsura retragerii de pe piaţă a produselor cu abateri (cele 4 loturi), precum şi dovada retragerii (a cantităţii retrase) şi a distrugerii acesteia.

Până la data de 16 august 2024, au fost returnate de pe piaţă, către producător, 323.795 sticle cu rugină pe capac sau pe gâtul acestora.

ANPC avertizează consumatorii ca, în cazul în care constată, la o sticlă de bere achiziţionată, urme de rugină pe capacul sau gâtul sticlei, indiferent de marcă, să se adreseze comerciantului pentru a-i fi înlocuit produsul sau pentru a i se rambursa contravaloarea acestuia. În cazul în care comerciantul refuză acest demers, consumatorul poate depune o reclamaţie la ANPC.

Recomanda 1

8 Comentarii

  1. Singura pedeapsa pentru un producator de marfa alimentara neconforma e sa fie silit sa-si pape singur marfa. Pana crapa. Medieval…

  2. @In Romania … spune:
    19 aug. 2024 la 16:25
    „Culmea, e produsa tot de multinationale din occident… Pai cine produce berea CIUC, dreaku?”
    Heineken din Olanda

  3. … berea nu prea e bere, la modul general.Culmea, e produsa tot de multinationale din occident.Fac astia kaka pe noi, dar noi bem!Pai cine produce berea CIUC, dreaku?

  4. Culmea sticlele cu bere urSula, timișoreana,..etc…au gâtul curat!🤣…adică poti să le folosesti la spitalul pantelimon…

  5. Dacă-i sabotaj, felicitări oltenilor, dobrogenilor, secuilor și mureșenilor! Heineken, ca orice altă multinațională de bere pripășită pe la noi, a nenorocit berea ce a fost pînă atunci.
    De pe saitul Csíki Sör ce face o bere bună: Fabrica de bere din Ciuc, devenită deja renumită în zilele noastre, a luat ființă la începutul anilor șaptezeci ca și o realizare socialistă, nu este continuatoarea tradițiilor berăriilor anterioare din Miercurea Ciuc.

  6. sa spui ca „berea” e defecta
    e mai periculos decat sa spui ca vaxxinu mutileaza….vitele se vor revolta ca vrei sa le iei pet.u de la mufa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.